Ακαταστασία στο σπίτι: Τι σημαίνει για την ψυχολογία σας κάθε μέρος του σπιτιού που είναι ακατάστατο;

Ακαταστασία στο σπίτι: Τι σημαίνει για την ψυχολογία σας κάθε μέρος του σπιτιού που είναι ακατάστατο; Πολλοί από εμάς είναι ακατάστατοι. Σίγουρα όλοι σκεφτόμαστε ότι η ακαταστασία μας είναι ένα μέρος της προσωπικότητάς μας. Ένα αναγκαίο κακό, που κάποιος θα πρέπει να δεχθεί σε εμάς.

Θεωρούμε ότι είμαστε ακατάστατοι ίσως εξαιτίας της τεμπελιάς που μπορεί να μας χαρακτηρίζει σαν ανθρώπους, όσων αφορά το νοικοκυριό του σπιτιού. Ποιος από εμάς όμως θα περίμενε, ότι η ακαταστασία που μας χαρακτηρίζει μπορεί να σημαίνει και κάτι πολύ παραπάνω πέρα από την “τεμπελιά” .

Η ακαταστασία στο σπίτι μπορεί να φανερώνει πολλά για την ψυχολογία και την προσωπικότητά μας. Μάλιστα, το κάθε μέρος που είναι ακατάστατο, μπορεί να δείχνει στοιχεία της ψυχολογίας και του χαρακτήρα μας που ούτε εμείς μπορούσαμε να σκεφτούμε.

Δείτε ακόμα 16 φαινομενικά ακίνδυνες φράσεις που είναι πραγματικά τοξικές

Στο σημερινό άρθρο αποφασίσαμε να τα συγκεντρώσουμε. Έτσι, θα αναλογιστούμε ξανά  μερικές συμπεριφορές μας. Επίσης, αν “πέσουμε” σε έναν ακατάστατο άνθρωπο, ίσως να καταλάβουμε πολλά για τον χαρακτήρα του, γνωρίζοντας τις πληροφορίες που θα μοιραστούμε μαζί σας σήμερα. Διαβάστε παρακάτω: 

Ακαταστασία στην ντουλάπα

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι μπορεί να έχουν όλο το υπόλοιπο σπίτι στην εντέλεια, όμως η ντουλάπα τους μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Σε αυτή την περίπτωση οι άνθρωποι αυτοί, δείχνουν ότι είναι από αυτούς που ενδιαφέρονται πολύ παραπάνω για την εικόνα τους προς τους τρίτους.

Θέλουν οι καλεσμένοι να θεωρούν ότι όλα στο σπίτι τους είναι στην εντέλεια ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Στην ζωή τους, τέτοιου είδους άνθρωποι προτιμούν να “κρύβουν” τα προβλήματα που τους απασχολούν γιατί φοβούνται ότι θα δείξουν ευάλωτοι σε αυτούς που τους περιτριγυρίζουν.

Προτιμούν να δείχνουν δυνατοί, ατρόμητοι, άτρωτοι και αλάνθαστοι από το να διακινδυνεύσουν να χαλάσουν έστω και λίγο την εικόνα τους. Τα ρούχα της ντουλάπας που είναι ακατάστατα, μπορούν εύκολα να παραλληλιστούν με τα προβλήματα που κρύβουν κάτω από το χαλάκι.

Ένα τέλειο σπίτι με πολύ ακαταστασία στη ντουλάπα. Μία άψογη ζωή με ακόμη μεγαλύτερη ακαταστασία στην ψυχική τους υγεία.

 Τι σημαίνει για την ψυχολογία σας κάθε μέρος του σπιτιού που είναι ακατάστατο: Ακαταστασία στην ντουλάπα!

Photo via: mea-colpa.com

Ακαταστασία στο γραφείο

Ένα ακατάστατο ή ένα τακτοποιημένο γραφείο σύμφωνα με τους επιστήμονες δείχνει πολλά για την προσωπικότητα του ανθρώπου. Ένα τακτοποιημένο γραφείο δείχνει έναν άνθρωπο που θέλει τα πάντα στη ζωή του να είναι σε τάξη.

Χωρίζει τα συναισθήματα και τους ανθρώπους σε κουτάκια και δυσκολεύεται να αυτοσχεδιάσει και να βγει εκτός προγράμματος. Από την άλλη ένα ακατάστατο αλλά λειτουργικό γραφείο δείχνει έναν άνθρωπο με έντονο ταπεραμέντο και ενθουσιώδη. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι ασχολούνται ή έχουν μία έφεση στις τέχνες.

Σκέφτονται με την καρδιά και όχι με το μυαλό και δεν φοβούνται να πάνε ακόμη και κόντρα σε όλους και σε όλα, αν θεωρούν ότι αυτό θα είναι το σωστό. Δεν φοβούνται να τσαλακωθούν και δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η άποψη του κόσμου.

 Τι σημαίνει για την ψυχολογία σας κάθε μέρος του σπιτιού που είναι ακατάστατο: Ακαταστασία στο γραφείο

Photo via: economistas.gr

Γεμάτο καλάθι απλύτων

Ένα γεμάτο καλάθι απλύτων μπορεί να φανερώσει την αναβλητικότητα που σας διακατέχει σαν άνθρωπο. Όπως μεταθέτετε από μέρα σε μέρα το πότε θα βάλετε πλυντήριο, έτσι μεταθέτετε από μέρα σε μέρα στόχους ζωής και ενδιαφέροντα!

Από Δευτέρα θα ξεκινήσετε δίαιτα και διατροφή. Από Δευτέρα θα κόψετε το κάπνισμα. Από Δευτέρα θα κάνετε αυτό το σημαντικό τηλεφώνημα που μπορεί να σας αλλάξει την ζωή επαγγελματικά και όχι μόνο. Από Δευτέρα θα εκδηλώσετε συναισθήματα και φόβους στους δικούς σας ανθρώπους.

 Τι σημαίνει για την ψυχολογία σας κάθε μέρος του σπιτιού που είναι ακατάστατο: γεμάτο καλάθι απλύτων

Photo via: Pinterest

Γεμάτος νεροχύτης

Σύμφωνα με τους ειδικούς ένας γεμάτος νεροχύτης μπορεί να είναι σύμπτωμα κατάθλιψης. Οι άνθρωποι που δεν αγαπούν την καθαριότητα, φροντίζουν τουλάχιστον ο νεροχύτης τους να είναι καθαρός, γιατί με αυτόν τον τρόπο προφυλάσσουν την υγεία τους.

Ένας βρώμικος νεροχύτης είναι το πιο βρώμικο σημείο του σπιτιού. Οι άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την λάντζα, είναι εκείνοι που δεν έχουν όρεξη να κάνουν σημαντικά πράγματα στην καθημερινότητά τους. Είναι άνθρωποι που υποσυνείδητα δεν τους ενδιαφέρει το αν θα είναι ή όχι καλά στην υγεία τους.

 Τι σημαίνει για την ψυχολογία σας κάθε μέρος του σπιτιού που είναι ακατάστατο: γεμάτος νεροχύτης

Photo via: Pinterest

Βρώμικη τουαλέτα

Η βρώμικη τουαλέτα μπορεί να φανερώσει πολλά και για την ψυχολογία και για την προσωπικότητα του ατόμου. Ένα μπάνιο με πολλά αφρόλουτρα, σαμπουάν, ξυραφάκια και άλλα καλλυντικά δείχνει ότι είναι ένα μπάνιο με ανθρώπους που το χρησιμοποιούν τακτικά.

Από την άλλη αν μπείτε σε ένα μπάνιο που έχει μόνο ένα σαμπουάν κι ένα σφουγγάρι, σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του δεν είναι λάτρης της καθαριότητας. Επίσης ένα βρώμικο μπάνιο δείχνει και πολλά για την ψυχολογία μας.

Ένας άνθρωπος που δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την εξωτερική του εμφάνιση, είναι ένας άνθρωπος που έχει πολύ άγχος. Δεν τον νοιάζει η εικόνα του διότι βιώνει μία περίοδο μεγάλης θλίψης και στρες οπότε και δεν έχει όρεξη να ασχοληθεί καθόλου με το πως φαίνεται.

 Τι σημαίνει για την ψυχολογία σας κάθε μέρος του σπιτιού που είναι ακατάστατο: βρώμικο μπάνιο

Photo via: Pinterest

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close