ακούω_κάθε_μέρα_φωνές από το κάτω διαμέρισμα_και_δεν_ξέρω_τι_να_κάνω_

Ακούω κάθε μέρα καυγάδες από το κάτω διαμέρισμα και δεν ξέρω τι να κάνω. Η σημερινή μας ιστορία μας προβλημάτισε αρκετά αφού η αναγνώστρια ακούει συνεχώς καυγάδες κάτω από το διαμέρισμά της και δεν ξέρει τι να κάνει.

Αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της μαζί μας, γιατί βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση αλλά θέλει πραγματικά να βοηθήσει. Δυστυχώς τέτοιες ιστορίες είναι καθημερινό πρόβλημα στην Ελλάδα του 2021. Διαβάστε παρακάτω και πείτε μας την γνώμη σας: 

Ακούω κάθε μέρα καυγάδες από το κάτω διαμέρισμα και δεν ξέρω τι να κάνω

Μετακόμισα στο καινούριο μου σπίτι το Καλοκαίρι που μας πέρασε. Όταν γνώρισα για πρώτη φορά τον σπιτονοικοκύρη μου δεν τον συμπάθησα ιδιαίτερα. Μου φαινόταν γλοιώδης άνθρωπος αλλά ήταν το μόνο σπίτι που βρήκα και πραγματικά μου ταίριαζε τόσο σε εμφάνιση όσο και σε χρήματα.

Δείτε ακόμα Η συγκινητική αντίδραση παιδιού με καρκίνο όταν 70.000 φίλαθλοι το χαιρέτησαν (βίντεο)

Το σπίτι είναι μία πολυκατοικία με δύο ορόφους. Στον πρώτο όροφο μένει ο σπιτονοικοκύρης μου με την γυναίκα του και το πάνω διαμέρισμα αποφάσισαν να το νοικιάσουν. Από ότι ξέρω δεν έχουν δικά τους παιδιά ενώ είναι και οι δύο γύρω στα 60.

Στην αρχή όλα κυλούσα ομαλά. Οι ημέρες μου ήταν ήρεμες κι επειδή το Καλοκαίρι δεν είχαμε καραντίνα μπορούσα να βγαίνω σχεδόν όλη μέρα οπότε έλειπα τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Με την έναρξη της δεύτερης καραντίνας όμως τα πράγματα άλλαξαν.

Ακούω κάθε μέρα καυγάδες από το κάτω διαμέρισμα και δεν ξέρω τι να κάνω

Ξεκίνησα να δουλεύω από το σπίτι και γενικά έβγαινα από το σπίτι μόνο για τα απαραίτητα. Η μόνωση του σπιτιού μου δεν είναι καθόλου καλή, αφού η πολυκατοικία είναι πολύ παλιά. Πολλές φορές λοιπόν ακούω μέχρι και τι παίζει η τηλεόραση των από κάτω, όταν μπαίνω στην είσοδο.

Όμως γενικά δεν μπορώ να ακούσω πολλά πράγματα, αφού συνήθως τα κάτω διαμερίσματα δεν ακούγονται στα πάνω. Όταν για πρώτη φορά άκουσα φωνές παραξενεύτηκα. Ακουγόντουσαν τόσο έντονα που στην αρχή νόμιζα ότι ερχόντουσαν από τον δρόμο.

Όμως γρήγορα διαπίστωσα ότι οι από κάτω μου, τσακωνόντουσαν και μάλιστα πολύ σοβαρά. Ένιωσα άβολα αλλά σκέφτηκα ότι όπως όλα τα ζευγάρια έτσι κι εκείνοι έχουν απλά έναν μεγάλο καυγά και αποφάσισα να μη δώσω ιδιαίτερη σημασία.

Πέρασε μία εβδομάδα ήσυχη. Όμως μετά από μία εβδομάδα πάλι τα ίδια. Αυτό κράτησε για περίπου δύο εβδομάδες μέχρι που τελικά μου τράβηξε την προσοχή. Κάποια στιγμή λοιπόν αποφάσισα να βγω από το σπίτι μου έτσι ώστε να ακούω πιο καθαρά από την είσοδο της πολυκατοικίας τι γίνεται.

Ακούω κάθε μέρα καυγάδες από το κάτω διαμέρισμα και δεν ξέρω τι να κάνω

Άκουσα λοιπόν φωνές, κλάματα, πράγματα να σπάνε κι εκείνον να την βρίζει με τον χειρότερο τρόπο. Ήθελα να χτυπήσω την πόρτα όμως τρόμαξα. Είμαι μόλις 22 ετών κòρίτσι, οι γονείς μου μένουν σε άλλη πόλη και γενικότερα φοβήθηκα. Όμως δεν μπορούσα να κλείσω μάτι όλο το βράδυ από τις τύψεις.

Το επόμενο πρωί λοιπόν βρήκα μία δικαιολογία και κατέβηκα κάτω. Όμως όταν χτύπησα την πόρτα ήταν κι εκείνος εκεί οπότε άνοιξε αυτός την πόρτα. Αυτό δε το είχα σκεφτεί η αλήθεια είναι. Η γυναίκα του δεν εμφανίστηκε. Οπότε πήρα ζάχαρη σαν δικαιολογία και ξανά ανέβηκα πάνω.

Πήρα τηλέφωνο τους δικούς μου και μου είπαν να μην ανακατευτώ. Προσπάθησαν στην αρχή να μου πουν ότι δεν είναι κάτι σοβαρό και ότι εγώ τα έχω μεγαλοποιήσει στο κεφάλι μου, όμως δεν με έπεισαν. Ο καιρός περνούσε και οι καυγάδες συνεχίστηκαν.

Κάποια στιγμή σκέφτηκα να πάρω τηλέφωνο την αστυνομία, όμως φοβήθηκα ότι θα με καταλάβαινε αυτός και μπορεί να μου έκανε κακό. Θα μπορούσε να κάνει κακό σε μένα, σε εκείνη, να με πετάξει από το σπίτι. Εξαιτίας της καραντίνας δεν έχω προλάβει να κάνω πολλούς φίλους εδώ. Σχεδόν κανέναν.

Ακούω κάθε μέρα καυγάδες από το κάτω διαμέρισμα και δεν ξέρω τι να κάνω

Δεν έχω λοιπόν κάποιον να με βοηθήσει και αυτούς που έχω δεν μπορώ να τους δω από κοντά με όλα αυτά που γίνονται. Φοβάμαι πάρα πολύ γι’ αυτήν την γυναίκα. Τουλάχιστον να μπορούσα να φωνάξω τους γονείς μου. Αλλά δεν μπορώ. Και δεν μπορώ να φύγω από την πόλη και να αφήσω αυτή την γυναίκα στο έλεός της.

Τι να κάνω; Βρίσκομαι πραγματικά σε απόγνωση. Όλους αυτούς τους μήνες δεν έχω κοιμηθεί σχεδόν ούτε μία μέρα καλά με αυτά που γίνονται.

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo via: kar.org.gr

Close