Ένα σκοινί και μια τρεμάμενη σκάλα: Θα ρίσκαρες τη ζωή σου για να πας στην ωραιότερη παραλία της Ελλάδας; (Pics)

Αν ανήκεις στους τυχερούς που έχουν κολυμπήσει στα νερά της, σίγουρα έχεις ακούσει για τη μοναδική παραλία της Ελλάδας την οποία επισκέπτεσαι αποκλειστικά και μόνο με δική σου ευθύνη. Και κυριολεκτούμε.

Για να φτάσεις εκεί, έχεις πρώτα ενημερωθεί από σχετική πινακίδα πως η κατάβαση που απαιτείται για να κολυμπήσεις στα γαλαζοπράσινα νερά του Τσιγράδου είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Χωρίς ίχνος υπερβολής.

Μιλάμε για έναν απότομο γκρεμό στον οποίο καλείσαι να δοκιμάσεις τις αντοχές σου.

Η τεράστιου μήκους σκάλα που έχει τοποθετηθεί για την πρόσβαση στο συγκεκριμένο παραδεισένιο μέρος της Μήλου –την οποία κρατά ένα σκοινί!- αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να απολαύσει κανείς τα γαλαζοπράσινα νερά.

Μόνο για τολμηρούς: Στην ωραιότερη παραλία της Ελλάδας πας με δική σου ευθύνη (Pics)

Έλα όμως που ο μοναδικός τρόπος να αποφύγεις τη σκάλα είναι η άφιξη με καράβι. Μερικοί το προτιμούν. Δεδομένου όμως ότι το Τσιγράδο ανήκει στις «προσβάσιμες» παραλίες του νησιού, πολλοί τουρίστες και ντόπιοι λένε το «ναι» στην πρόκληση.

Και καλά κάνουν αν σκεφτούμε για τι είδους παραλία μιλάμε: Μικρή, καθαρή, ανοργάνωτη –τι καλύτερο;- με λευκή άμμο, κρυστάλλινα νερά και θέα μοναδική στους πελώριους βράχους που την αγκαλιάζουν.

Αν έχεις αποφασίσει να καρδιοχτυπήσεις για χάρη των σμαραγδένιων της νερών, θα χρειαστεί να οδηγήσεις 11 περίπου χιλιόμετρα από το λιμάνι της Μήλου, τον Αδάμαντα.

Λίγο πριν την αναγκαία κατάβαση, καλείσαι να το σκεφτείς διπλά βλέποντας την προειδοποιητική πινακίδα. Εδώ που τα λέμε, αν φτάσεις ως εκεί η μισή δουλειά έχει γίνει.

Ένα σκοινί και μια τρεμάμενη σκάλα: Θα ρίσκαρες τη ζωή σου για να πας στην ωραιότερη παραλία της Ελλάδας; (Pics) Ένα σκοινί και μια τρεμάμενη σκάλα: Θα ρίσκαρες τη ζωή σου για να πας στην ωραιότερη παραλία της Ελλάδας; (Pics) Ένα σκοινί και μια τρεμάμενη σκάλα: Θα ρίσκαρες τη ζωή σου για να πας στην ωραιότερη παραλία της Ελλάδας; (Pics)

Πηγή: menshouse.gr
Close