Το παιδί και το δελφίνι  .. Η ιστορία συγκινεί και οι εικόνες συγκλονίζουν (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ)
Ένας 8χρονος που έχει ακρωτηριαστεί και στα δύο του πόδια κολύμπησε με προσθετικά βατραχοπέδιλα δίπλα στο εξίσου «ανάπηρο δελφίνι» –δεν έχει ουρά- που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσής του!

Ο λόγος για τον Cieran Kelso ο οποίος ταξίδεψε στην Φλόριντα από την Αγγλία προκειμένου να κολυμπήσει με τον Winter, ένα δελφίνι που ζει στο Clearwater Marine Aquarium και έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία Dolphin Tale όπου χρησιμοποιεί μια προσθετική ουρά!

Η προσθετική ούρα είναι και το στοιχείο που έκανε τον μικρό Cieran να ταυτιστεί μαζί του. Ο 8χρονος από την ηλικία του ενός έτους έχει μάθει να κολυμπάει με προσθετικά βατραχοπέδιλα καθώς η μηνιγγίτιδα του «στέρησε» και τα δύο πόδια του.

Το όνειρό του θα γινόταν πραγματικότητα! Θα κολυμπούσε με τον ήρωά του!

1881

1885 Untitled-1
 
Στην περίπτωση του 8χρονου Κίεραν Κέλσον από το Τσεσάιαρ της Βρετανίας ήταν μια «μαγική» εμπειρία ζωής που του έδειξε ότι η αναπηρία του δεν είναι ικανή να τον εμποδίσει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Ο Κίεραν, που έχασε τα δύο ποδαράκια του όταν ήταν μωρό εξαιτίας μηνιγγίτιδας, χάρη στην αγάπη της οικογένειάς του και τη γενναιοδωρία των ξένων απέκτησε προσθετικά άκρα με βατραχοπέδιλα, έμαθε να κολυμπάει και ταξίδεψε στη Φλόριντα, όπου μπόρεσε να κολυμπήσει με τον «πρωταγωνιστή» της ταινίας «Dolphin Tale», τη Γουίντερ, η οποία κολυμπάει επίσης χάρη σε προσθετική ουρά.
 
«Τα πρώτα λόγια του όταν είδε την ταινία ήταν “η Γουίντερ είναι ανάπηρη όπως κι εγώ”» αποκάλυψε ο πατέρας του, Γκάρι Κέλσον.
 
Η οικογένεια κράτησε από τον μικρό μυστικό το ταξίδι που διοργάνωναν στο Μαϊάμι και το οποίο έγινε τελικά στις 16 Αυγούστου. Οταν το παιδί έφτασε στο Θαλάσσιο Ενυδρείο Clearwater όπου ζει η Γουίντερ, δεν πίστευε στα μάτια του. Για πάνω από μία ώρα η Γουίντερ και ο Κίεραν κολυμπούσαν μαζί μέσα στην πισίνα. «Νομίζω ότι σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε ότι μπορούσε να κολυμπήσει μαζί της. Πίστευε ότι θα μπορούσε μόνο να τη δει από κοντά» εξηγεί η μητριά του Κίεραν, Τζέμα.
 
Ο νικητής της ζωής που θέλει να γίνει εκπαιδευτής δελφινιών
 
Ο Κίεραν απείχε μόλις ώρες από τον θάνατο όταν εκδήλωσε μηνιγγίτιδα ενώ ήταν μωρό. Εδωσε τη σημαντικότερη μάχη της ζωής του νωρίς και την κέρδισε. Εχασε όμως τα δύο πόδια του κάτω από το γόνατο και δάχτυλα των χεριών του. Του τοποθετήθηκαν τεχνητά μέλη, αλλά με αυτά δεν κατάφερνε αυτό που ήθελε περισσότερο, δηλαδή να κολυμπήσει με τους φίλους του. Τα τεχνητά μέλη-βατραχοπέδιλα τον βοήθησαν και τώρα δεν θέλει πια να γίνει οδηγός τρένου, αλλά εκπαιδευτής δελφινιών!
Το παιδί και το δελφίνι  .. Η ιστορία συγκινεί και οι εικόνες συγκλονίζουν (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ)Το παιδί και το δελφίνι  .. Η ιστορία συγκινεί και οι εικόνες συγκλονίζουν (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ)Το παιδί και το δελφίνι  .. Η ιστορία συγκινεί και οι εικόνες συγκλονίζουν (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ)


πηγη

Close