Βουτάει την οδοντόβουρτσα σε λάδι καρύδας.Ο λόγος ;Πανέξυπνος

Η οδοντική υγεία είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική ευεξία του ατόμου. Αρκετές λοιμώξεις του στόματος μπορεί να προκαλέσουν άλλα προβλήματα  στο σώμα. Οι καρδιακές παθήσεις, τα εγκεφαλικό επεισόδια, η άνοια και τα αναπνευστικά προβλήματα έχουν όλα συνδεθεί με την κακή στοματική υγεία. Οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο βοηθούν πολύ. Τι γίνεται μεταξύ των επισκέψεων όμως;Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε το στόμα σας υγιή;

Η οδοντόκρεμα από λάδι καρύδας   είναι το επόμενο βήμα στην υγεία των δοντιών.

φυσικη οδοντοκρεμα

 

Έχει μεγάλες αντιβακτηριακές ιδιότητες που προσφέρουν σημαντικά οφέλη στο στόμα. Σε μια πρόσφατη μελέτη από το Athlone Institute of Technology σε διάφορα έλαια για τα οφέλη τους προς την υγεία του στόματος, το λάδι καρύδας  αποδείχτηκε ότι είναι το καλύτερο. Κάνει  εξαιρετική δουλειά στο να σταματάει την ανάπτυξη των βακτηρίων στο στόμα.

Ο mutans S Mutans ή Streptococcus είναι οξύ που παράγουν τα βακτήρια. Συμβάλλουν στη φθορά των δοντιών  στους  ενήλικες και τα παιδιά. Αυτά τα βακτήρια παίρνουν την ενέργειά τους από τη ζάχαρη και σε αντάλλαγμα παράγουν ένα όξινο περιβάλλον στο στόμα. Αυτό το όξινο περιβάλλον, είναι που οδηγεί στη φθορά των δοντιών.

Ο Δρ Damien Brady, επικεφαλής ερευνητής στο Athlone Institute of Technology, ανέφερε, «Η ενσωμάτωση του λαδιού καρύδας σε οδοντιατρικά προϊόντα υγιεινής είναι μια ελκυστική εναλλακτική λύση για τα χημικά πρόσθετα. Επίσης, με την αύξηση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά, είναι σημαντικό να στρέψουμε την προσοχή μας σε νέους τρόπους για την καταπολέμηση της μικροβιακής μόλυνσης. »

Χρησιμοποιώντας μια πιο φυσική λύση για την οδοντόκρεμα, είναι μια καλή επιλογή για όποιον προσπαθεί να αποφεύγει τις επιβλαβείς χημικές ουσίες. Πολλά είδη οδοντόπαστας περιέχουν triclosan, λαυρυλοθειικό νάτριο, φθοριούχο, και τεχνητά γλυκαντικά όπως η ασπαρτάμη. Κάθε μία από αυτές τις χημικές ουσίες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Η Triclosan έχει συνδεθεί με ενδοκρινικές διαταραχές που μπορεί να προκαλέσουν πολλές διαφορετικές μορφές καρκίνου. Επίσης το λαυρυλοθειικό νάτριο, το οποίο δημιουργεί τη δράση αφρισμού στην οδοντόκρεμα, έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει τη γεύση που αυξάνει την πικρή αίσθηση.

Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε το λάδι καρύδας ως οδοντόκρεμα με αυτή την απλή συνταγή;

Φυσική Συνταγή για Οδοντόκρεμα

IMG_3940-e1449674835170 (1)

  • ½ φλιτζάνι λάδι καρύδας
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
  • 15-30 σταγόνες μέντα ή λεμόνι

Αναμίξτε μαζί όλα τα υλικά και χρησιμοποιήστε το μείγμα όπως χρησιμοποιείτε κάθε κοινή οδοντόπαστα.

davidwolfe

 

Close