Δεν βλέπεις το βυθό: Το νησί-όνειρο με τους 2 κατοίκους και την πιο άγρια παραλία στην Ελλάδα (εικόνες)

Ό,τι πιο εξωτικό έχετε δει ποτέ στην Ελλάδα…
Πώς θα σας φαινόταν να ταξιδεύατε σε ένα καταπράσινο νησί με σπάνια χλωρίδα, περιτριγυρισμένο από δροσερά, καταγάλανα νερά και… καθόλου κατοίκους; Σίγουρα ειδυλλιακό.

Η πραγματικότητα, όμως, ξεπερνά ακόμα και τη μεγαλύτερη φαντασίωση στην περίπτωση όσων είχαν την τύχη να βρεθούν και να κολυμπήσουν στα νερά του υπέροχου αυτού νησιού.

Το όνομά του είναι Σαπιέντζα και αποτελεί ένα από τα κρυφά «διαμάντια» της Πελοποννήσου. Στην απογραφή του 2011, είχαν καταγραφεί 2 κάτοικοι. Σήμερα, πιθανότατα δεν έχει μείνει κανείς.

Βρίσκεται απέναντι από τη Μεθώνη, έχει έκταση μόλις 9 τ. χλμ και… μία και μοναδική παραλία! Την «Άμμο». Τα νερά της Άμμου είναι τα βαθύτερα στα οποία μπορεί κανείς να κολυμπήσει στην Ελλάδα. Γεγονός που έχει την εξήγησή του.

Η Σαπιέντζα μαζί τη νήσο Σχίζα, το Βενέτικο, την Αγία Μαριανή και τις βραχονησίδες Δύο Αδέλφια, Μπόμπα και Αυγό αποτελούν το νησιωτικό σύμπλεγμα που είναι γνωστό ως «Μεσσηνιακές Οινούσσες», νότια του οποίου βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου. Ο λόγος για τον τάφρο των Οινουσσών (ή Φρέαρ των Οινουσσών), με βάθος 5.121 μέτρα!

Στην περιοχή έχουν σημειωθεί πολλά ναυάγια, γι’ αυτό και πολλοί μύθοι επικρατούν γύρω από το νησί αυτό και την άγρια θάλασσα του.

Αν σκέφτεστε να το επισκεφτείτε, θα πρέπει να πάρετε κάποιο από τα τουριστικά πλοιάρια που αναχωρούν από τη Μεθώνη, μεταφέροντας τους τολμηρούς κολυμβητές στα θεσπέσια και άγρια νερά της Σαπιέντζα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ολόκληρο το σύμπλεγμα των Μεσσηνιακών Οινουσσών είναι ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000.

Δικαίως θα λέγαμε…

Δεν βλέπεις το βυθό: Το νησί-όνειρο με τους 2 κατοίκους και την πιο άγρια παραλία στην Ελλάδα (εικόνες) Δεν βλέπεις το βυθό: Το νησί-όνειρο με τους 2 κατοίκους και την πιο άγρια παραλία στην Ελλάδα (εικόνες) Δεν βλέπεις το βυθό: Το νησί-όνειρο με τους 2 κατοίκους και την πιο άγρια παραλία στην Ελλάδα (εικόνες) Δεν βλέπεις το βυθό: Το νησί-όνειρο με τους 2 κατοίκους και την πιο άγρια παραλία στην Ελλάδα (εικόνες) Δεν βλέπεις το βυθό: Το νησί-όνειρο με τους 2 κατοίκους και την πιο άγρια παραλία στην Ελλάδα (εικόνες) Δεν βλέπεις το βυθό: Το νησί-όνειρο με τους 2 κατοίκους και την πιο άγρια παραλία στην Ελλάδα (εικόνες) Δεν βλέπεις το βυθό: Το νησί-όνειρο με τους 2 κατοίκους και την πιο άγρια παραλία στην Ελλάδα (εικόνες) Δεν βλέπεις το βυθό: Το νησί-όνειρο με τους 2 κατοίκους και την πιο άγρια παραλία στην Ελλάδα (εικόνες) Δεν βλέπεις το βυθό: Το νησί-όνειρο με τους 2 κατοίκους και την πιο άγρια παραλία στην Ελλάδα (εικόνες) Δεν βλέπεις το βυθό: Το νησί-όνειρο με τους 2 κατοίκους και την πιο άγρια παραλία στην Ελλάδα (εικόνες) Δεν βλέπεις το βυθό: Το νησί-όνειρο με τους 2 κατοίκους και την πιο άγρια παραλία στην Ελλάδα (εικόνες) Δεν βλέπεις το βυθό: Το νησί-όνειρο με τους 2 κατοίκους και την πιο άγρια παραλία στην Ελλάδα (εικόνες) Δεν βλέπεις το βυθό: Το νησί-όνειρο με τους 2 κατοίκους και την πιο άγρια παραλία στην Ελλάδα (εικόνες)

Δείτε επίσης Γιώργος Παπαδόπουλος – Γαλάτεια Βασιλειάδη: Η υπέροχη βάπτιση του γιου τους στην Κύπρο

Πηγή: menshouse.gr
Close