Ελλάδα: Ανακηρύχθηκε ο πιο ηλιόλουστος προορισμός για το 2018 παγκοσμίως. Ποιες χώρες άφησε πίσω της;

Η Ελλάδα είναι η χώρα του ήλιου και της θάλασσας. Ο ηλιόλουστος καιρός της έχει κερδίσει εκατομμύρια τουρίστες που επιλέγουν να την επισκεφτούν για τις διακοπές τους.
Αυτό έδειξε και έρευνα της εταιρίας Internations που έχει παρουσία σε περισσότερες από 420 xώρες παγκοσμίως και θεωρείται το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο για τους ξενιτεμένους, τους ανθρώπους δηλαδή που ζουν και εργάζονται μακριά από την πατρίδα τους. Η Ελλάδα πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 65 χώρες, όσον αφορά το κλίμα και τον καιρό της και θεωρείται ο Νο1 προορισμός για μια ηλιόλουστη εξόρμηση.

Η Ελλάδα ανέβηκε τέσσερις θέσεις από την προηγούμενη χρονιά, κατακτώντας την κορυφή. Στην πρώτη δεκάδα μετά την Ελλάδα ακολουθεί η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Κόστα Ρίκα, η Ουγκάντα, η νότια Αφρική, η Μάλτα, το Μεξικό, η Κύπρος και η Κένυα.
Σε οποιονδήποτε από αυτούς τους δέκα πρώτους προορισμούς, οι θετικές εκτιμήσεις για το κλίμα και τις καιρικές συνθήκες ανήλθαν τουλάχιστον στο 91%, δηλαδή κατά 30% πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο.
Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 12,500 ξενιτεμένοι σε 188 διαφορετικές χώρες.

Παρόλο που η Ελλάδα ήρθε στην τελευταία θέση όσον αφορά την καταλληλότητα της χώρας για τη μόνιμη μετακίνηση των ξένων, το 96% των ξένων την έβαλαν στην κορυφή για τον καλό καιρό της.
Περίπου τα τρία τέταρτα των ξένων που έχουν μετακομίσει μόνιμα στην Ελλάδα δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη ζωή τους εδώ. Περισσότεροι από τους μισούς δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους στην Ελλάδα.

«Η ζωή στην Ελλάδα κυλά πιο αργά απ′ ότι σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις. Περιστρέφεται γύρω από την οικογένεια, την κοινωνικοποίηση και την καλή ποιότητα ζωής» ανέφερε ένας από τους συμμετέχοντες από την Νότια Αφρική.

«Θα μπορούσα να πεθάνω εδώ» συμπλήρωσε ένας κάτοικος της Αμερικής.
Παρ’ όλα αυτά, μόλις το 15% μετακόμισε στην Ελλάδα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Μόνο το 62% δηλώνει ικανοποιημένο από τις διαθέσιμες δραστηριότητες διασκέδασης. Όσον αφορά την πολιτική σταθερότητα και τις ευκαιρίες εργασίας πήρε την 65η θέση.

Ελλάδα: Ανακηρύχθηκε ο πιο ηλιόλουστος προορισμός για το 2018 παγκοσμίως. Ποιες χώρες άφησε πίσω της;

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Πορτογαλία. Το 28% των ξένων επιλέγουν να μετακομίσουν στη χώρα γιατί θεωρούν ότι θα έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
«Η Πορτογαλία έχει καλούς και ευγενικούς ανθρώπους, ωραίο καιρό, καλό φαγητό και πανέμορφα μέρη για να επισκεφτείς» ανέφερε ένας από τους συμμετέχοντες. Το 97% βαθμολόγησαν θετικά το κλίμα της περιοχής, ενώ το 89% που μετακόμισε στην Πορτογαλία είναι ικανοποιημένο με τη ζωή του εκεί. Η πλειοψηφία είναι ικανοποιημένη και με την ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και τη ζωή που έχουν εκεί, ενώ δηλώνουν ότι έχουν πολλές επιλογές ως προς τις δραστηριότητες αναψυχής που παρέχονται.

Και ο καλός καιρός της Ισπανίας προσελκύει χιλιάδες ξένους για διακοπές, ενώ περίπου το ένα τέταρτο αποφάσισε να μείνει μόνιμα στην Ισπανία ελπίζοντας σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
«Έχει καλό καιρό, αλλά και πολλές ευκαιρίες να γνωρίσεις ανθρώπους από όλον τον κόσμο»
«Ο πολιτισμός της Ισπανίας βασίζεται σε δραστηριότητες δίπλα στην παραλία, στη θάλασσα και στα βουνά» σχολίασαν συμμετέχοντες της έρευνας.

Η Κύπρος έλαβε την ένατη θέση ανάμεσα σε 65 χώρες, καθώς το 91% των ξένων ψήφισαν θετικά τον καιρό της, αλλά και την ηρεμία που χαρακτηρίζει τη χώρα. Περίπου το 32% των ξένων μετακόμισαν στην Κύπρο αναζητώντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
«Η ζωή στην Κύπρο είναι γενικά εύκολη.»
«Είναι ένα ήρεμο μέρος με καλό καιρό» σχολίασαν, ενώ πολλοί νιώθουν περισσότερο ασφαλείς.

Με πληροφορίες από Internations

Πηγή: valueforlife.gr
Close