κορίτσι_εύχεται_χρόνια πολλά_στον_μπαμπά_της_με_σύνδρομο Down_

Δείτε τις συγκινητικές ευχές κοριτσιού στον μπαμπά της ο οποίος έχει σύνδρομο Down. Θα συγκινηθείτε.

Το σύνδρομο Down είναι ένα σύνδρομο που προσβάλλει πολλούς ανθρώπους τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες χώρες. Μπορεί παλιότερα να υπήρχε μία προκατάληψη προς τα άτομα με σύνδρομο Down ή οποιαδήποτε άλλη αναπηρία, όμως πλέον αυτό δεν ισχύει.

Οι άνθρωποι έχουν αποτινάξει αυτές τις προκαταλήψεις και τα ΑμεΑ άτομα διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο. Σπουδάζουν. χτίζουν καριέρες με μέλλον, διαπρέπουν, ξεχωρίζουν, φτιάχνουν οικογένειες. Όπως αυτός ο μπαμπάς με σύνδρομο Down που μερικά χρόνια πριν έφερε ένα κοριτσάκι στον κόσμο.

Δείτε ακόμα Παιδιά με σύνδρομο Down μεταμορφώνονται σε διάσημα έργα τέχνης

Όμως αυτό το κοριτσάκι τα πρώτα χρόνια της ζωής της δέχτηκε σχολικό εκφοβισμό επειδή ο μπαμπάς της είχε σύνδρομο Down. Παραδέχεται λοιπόν ανοιχτά μέσα από μία δημοσίευσή της στο Facebook ότι όλα αυτά τα χρόνια φοβόταν να αποκαλύψει σε καινούριους φίλους και γνωστούς ότι ο μπαμπάς της έχει σύνδρομο Down.

Μπορεί να τον θαύμαζε όμως οι άσχημες εμπειρίες της την είχαν κάνει να φοβηθεί τους ανθρώπους και τις αντιδράσεις τους. Στα 50 του χρόνια όμως και με αφορμή τα γενέθλιά του αποφάσισε να κάνει γνωστή την ιστορία της ζωής τους και να του στείλει μήνυμα αγάπης και θαυμασμού. Διαβάστε παρακάτω: 

Οι ευχές του κοριτσιού στον μπαμπά της με σύνδρομο Down

“Αγαπητέ μπαμπά,

Σήμερα ξημέρωσε μια πολύ ιδιαίτερη και πολύ θαυμαστή στιγμή της ζωής σου. Γίνεσαι σήμερα 50 ετών και είμαι τόσο ευγνώμων που συνεχίζεις να ζεις μία τόσο μακρά και όμορφη ζωή. Οι γιατροί είναι ακόμα έκπληκτοι από αυτό!

Ξέρω ότι δεν θα μπορείς να  διαβάσεις τις ευχές μου επειδή έχεις Facebook, αλλά θέλω όλος ο κόσμος να γνωρίζει πόσο περήφανη είμαι που είσαι ο μπαμπάς μου. Θέλω να μάθει όλος ο κόσμος πόσο όμορφος είσαι μέσα και έξω.

Μπαμπά, μου πήρε τόσα χρόνια πριν συγκεντρώσω αρκετό κουράγιο για να αντιμετωπίσω τους πάντες γιατί μπορεί να μην γνωρίζουν όλοι ολόκληρη την αλήθεια γιατί είναι αρκετά μπερδεμένη. Σαν παιδί, δεν σε έβλεπα τόσο διαφορετικό, σε είδα σαν τον μπαμπά μου.

κορίτσι_εύχεται_χρόνια πολλά_στον_μπαμπά_της_με_σύνδρομο Down_

 

Δείτε ακόμα Jamie Brewer: ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ γυναίκα με σύνδρομο down περπάτησε στη πασαρέλα!

Δεν κατάλαβα γιατί με κορόιδευαν και με αποκαλούσαν ανώμαλο. Το κατάλαβα αργότερα και με έκανε δειλή. Αξίζεις όμως περισσότερα από τη δειλή κόρη που ήμουν. Αξίζεις την αγάπη, την κατανόηση, την υπομονή και την αποδοχή, όπως θα έπρεπε να κάνουμε με κάθε άτομο με σύνδρομο Down.

Εδώ είμαι, γράφω ένα χαιρετισμό για τα γενέθλιά σου γιατί δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο. Αξίζεις πολλά περισσότερα. Μπαμπά, είσαι ο πιο δυνατός και γενναίος άνθρωπος που γνωρίζω.

κορίτσι_εύχεται_χρόνια πολλά_στον_μπαμπά_της_με_σύνδρομο Down_

Πάντα χαμογελάει το  πρόσωπό σας μετά από μια κουραστική μέρα στο κέντρο αιμοκάθαρσης ή μετά από ένα υπογλυκαιμικό επεισόδιο. Είσαι ο πιο τολμηρός γιατί έχεις περάσει τόσα πολλά και ποτέ, ούτε μία φορά, δεν φοβήθηκες. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα μπω στη θέση σου.

Δείτε ακόμα Η απάντηση μιας μητέρας παιδιού με σύνδρομο down σε κάποιον που αποκάλεσε το παιδί της άσχημο

Σε είδα στα χειρότερα, όταν κατέρρευσες και έλεγες ότι είσαι κουρασμένος. Ακούγοντας αυτές τις λέξεις, «Kapoy na (κουράστηκα)» ή «Sakit kaayo (πραγματικά πονάει)» με έκανε να κλάψω για μέρες και δεν άντεχα να επιστρέψω πια στο νοσοκομείο.

κορίτσι_εύχεται_χρόνια πολλά_στον_μπαμπά_της_με_σύνδρομο Down_

Σε είδα να κλαις γιατί θα πονέσει το γόνατό σου λόγω του υγρού. Δεν μπορώ να νιώσω τον πόνο σου αλλά πόσο θα ήθελα να μπορούσα να πάρω τη θέση σου για να μην χρειαστεί να νιώσεις πια πόνο. Έχασες τα δόντια σου, αλλά αυτό δεν σε ενόχλησε ποτέ και δεν σε κράτησε μακριά από το φαγητό που αγαπάς.

Μπαμπά, καμία λέξη δεν μπορεί να συνοψίσει πόσο λυπάμαι που απουσιάζω. Λυπάμαι που δεν σε φέρνω πιο συχνά στην παραλία, δεν σου φέρνω το αγαπημένο σου dim sum φαγητό ή δεν σε επισκέπτομαι όσο θα έπρεπε.

κορίτσι_εύχεται_χρόνια πολλά_στον_μπαμπά_της_με_σύνδρομο Down_

Δείτε ακόμα Ένα κείμενο αφιερωμένο στους μπαμπάδες στην παραλία

Αν μετανιώνω για ένα πράγμα, είναι ότι σε κρύβω από τη ζωή μου, επειδή είμαι ακόμα το ίδιο μικρό και δειλό παιδί που φοβόταν να μην εκφοβιστεί. Αλλά σ ‘αγαπώ περισσότερο από ό, τι θα μπορούσες να ξέρεις, μπαμπά, και εμπνέομαι από σένα πάντα.

Όλοι σε λατρεύουν και το ξέρεις. Μπορεί πάντα να κάνεις τους πάντες να χαμογελάσουν. Εκνευρίζεις πολύ τους ανθρώπους αλλά σε αγαπάμε έτσι κι αλλιώς. Καταλαβαίνω ότι έχεις καλές και κακές μέρες (οι κακές σου  μέρες είναι και οι κακές μας μέρες, χαχα).

κορίτσι_εύχεται_χρόνια πολλά_στον_μπαμπά_της_με_σύνδρομο Down_

Μπορεί να είσαι κακός κατά καιρούς κλεισμένος στον εαυτό σου και να απομακρύνεις τους πάντες από δίπλα σου, συμπεριλαμβανομένου και εμού. Αλλά αυτό είσαι μόνο εσύ και δεν πειράζει. Δεν πειράζει να είσαι διαφορετικός.

Δείτε ακόμα Ένα κείμενο αφιερωμένο στους πατριούς που μας στάθηκαν σαν μπαμπάδες

Θα μπορούσα να συνεχίσω και να μιλάω για σένα, αλλά θα μου έπαιρνε πολύ καιρό. Χρόνια πολλά μπαμπά! Ευχαριστώ που με αποκαλείς μέχρι και σήμερα το μοναδικό σου κοριτσάκι γιατί πάντα θα είμαι.

κορίτσι_εύχεται_χρόνια πολλά_στον_μπαμπά_της_με_σύνδρομο Down_

Είμαι δυνατή και γενναία εξαιτίας σου και σε αγαπώ πολύ, μπαμπά. Νομίζω ότι είμαι αρκετά μεγάλη τώρα για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από τους νταήδες. Με πολύ αγάπη, κόρη σου ».

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τον μπαμπά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close