Ένα κείμενο αφιερωμένο στους πατριούς που μας στάθηκαν σαν μπαμπάδες

Ένα κείμενο για εκείνους τους πατριούς που μας στάθηκαν καλύτερα και από μπαμπάδες. Και είναι πολλοί.

Δεν είναι λίγα τα παιδιά που έχουν πατριούς. Πατριούς που στάθηκαν καλύτερα και από μπαμπάδες. Αυτό μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους. Μπορεί ο πατέρας να φύγει από την ζωή νωρίς.

Μπορεί να αφήσει την μαμά στην μοίρα της, εγκαταλείποντας τις ευθύνες του, μπορεί το ζευγάρι να χώρισε και ο πατέρας να μην στάθηκε στο παιδί όπως θα έπρεπε. Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι που ο πατριός μπορεί να σταθεί στο παιδί καλύτερα και από πατέρας.

Το θέμα είναι ότι υπάρχουν πολλές αφιερώσεις στους μπαμπάδες αλλά καμία στους πατριούς. Και θα μας πείτε, πως δεν έχει καμία διαφορά. Πως ένας καλός πατριός είναι και ένας καλός πατέρας. Και θα συμφωνήσουμε. Όμως δεν πρέπει να τους πούμε κι ένα ευχαριστώ που μπορεί να μην είχαμε το ίδιο αίμα αλλά δεν μας έκανε ποτέ να το νιώσουμε αυτό;

Δείτε ακόμα Ο μπαμπάς μου που δεν είναι ποτέ κουρασμένος αλλά είναι…πάντα

Ο Δημήτρης Πατρούνιας δημοσίευσε ένα υπέροχο κείμενο για τους πατριούς μέσα από την σελίδα του στο Facebook. Ένα κείμενο που μας άρεσε πολύ και μας έκανε να δακρύσουμε. Διαβάστε παρακάτω: 

Ποιος είναι αυτός; Με ρώτησε περίεργα.
– Είναι ο μπαμπάς μου.
– Αλλά γιατί δεν έχεις το ίδιο επίθετο με αυτόν;
– Γιατί δεν έχουμε το ίδιο αίμα, απάντησα.
– Τότε δεν είναι ο πατέρας σου.

– Ήρθε μετά τη γέννησή μου, ερωτεύτηκε τη μητέρα μου όταν
γεννήθηκα. Η παρουσία μου δεν ήταν ποτέ μπελάς αντίθετα, του άρεσε να παίζει μαζί μου, χαιρόταν που περνούσε το χρόνο του μαζί μου. Η μητέρα μου λέει ότι έχει μια ιδιαίτερη αγάπη στα ματιά του για μένα, και ότι ήμουν γι’ αυτόν όλος ο κόσμος.

Δείτε ακόμα Έγινα μπαμπάς : 6 αλλαγές που θα δεις

Απέδειξε ότι αγαπούσε τη μαμά μου αληθινά, την ήθελε με όλο το παρελθόν της. Με το πέρασμα του χρόνου, συνέχιζε να μας αγαπά όλο και περισσότερο. Αν με έβλεπε, κάθε μέρα έπαιζε μαζί μου. Αν δεν με έβλεπε και μιλούσαν στο τηλέφωνο με την μητέρα μου θα ρωτούσε για μένα.

Ήταν πάντα κοντά μας σε κάθε περίσταση, όταν ήμουν άρρωστος, ήταν ο πρώτος που ήταν δίπλα μου. Ποτέ δεν μας άφησε, η μαμά μου και εγώ, ήμασταν η προτεραιότητά του, τον ελεύθερο χρόνο του τον περνούσε μαζί μας.

Μου έδειξε ότι πραγματικά με αγαπούσε, ποτέ δεν προσπάθησε να εξαγοράσει την αγάπη μου, αντίθετα, μου έμαθε την αξία των πραγμάτων και το ανεκτίμητο της αγάπης, πάντα νοιαζόταν για μένα με σεβασμό ως γιος του, και ακόμα με αγαπά.

Δείτε ακόμα Ξεκαρδιστικό: Μπαμπάς δείχνει πως προσπαθεί να κάνει τηλεργασία

Πάντα με έλεγε ′′ πρωταθλητή ′′ του “, μου έδωσε την αγάπη ενός πατέρα αν και δεν ήταν υποχρέωσή του, μου έδωσε τις συμβουλές του όταν τις χρειαζόμουν , όταν ήμουν λυπημένος, με αγκάλιαζε. Ήταν εκεί όταν κανείς άλλος δεν ήταν.

Ναι, έχεις δίκιο, δεν είναι ο πατέρας μου, τουλάχιστον όχι με αίμα, αλλά με απόφαση, και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Δεν έχουμε το ίδιο αίμα, αλλά μας ενώνει ένας μεγαλύτερος δεσμός, ένας δεσμός που λέγεται αγάπη.

Δεν έχω το αίμα του, αλλά είναι ο πιο υπέροχος πατέρας που υπάρχει,
δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερο πατέρα. Γι ‘ αυτό είναι ο πατέρας μου, πάντα ήξερα ότι δεν έχουμε το ίδιο αίμα, αλλά ποτέ δεν με εμπόδισε να τον αγαπήσω.

Δείτε ακόμα Πως η σχέση πατέρα -γιου επηρεάζει την μετέπειτα εξέλιξη του παιδιού

Κέρδισε αυτόν τον τίτλο του πατέρα που πολλοί πατεράδες δεν το αξίζουν. Γι ‘ αυτό δεν είναι ο άντρας της μητέρας μου ούτε ο πατριός μου… Είναι ο πατέρας μου!!!!!

Via : Σωτήρης Καλκατζακος
Εθελοντές Δότες Μυελου των Οστών Σητείας

 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τους μπαμπάδες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close