Υπέροχοι εναλλακτικοί προορισμοί για το Πάσχα 2023

Αντίστροφα μετράμε για το Πάσχα που φέτος πέφτει στις 16 Απριλίου και παρακάτω θα δείτε μερικούς υπέροχους εναλλακτικούς προορισμούς για το Πάσχα. Η Ελλάδα έχει να προσφέρει μοναδικά μέρη στα οποία κάθε χρόνο αναβιώνουν υπέροχα πασχαλινά έθιμα και παραδόσεις.

Πλησιάζει το Πάσχα 2023, το οποίο φέτος θα λάβει χώρα στις 16 Απριλίου, κάτι που σημαίνει πως όσοι θέλουν να οργανώσουν μια εκδρομή, καλό θα ήταν να ξεκινήσουν την αναζήτηση πασχαλινών προορισμών.

Φυσικά, ο πιο εμβληματικός προορισμός για μια πασχαλινή εξόρμηση είναι η Κέρκυρα, με το περίφημο έθιμο των Μπότιδων, η οποία συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα -και όχι μόνο- «βουλιάζοντας» κάθε χρόνο από κόσμο.

Εάν, όμως, σάς ενδιαφέρει μια πιο ήρεμη εκδρομή, με μαγευτικά τοπία, ιδιαίτερα έθιμα και κατανυκτική ατμόσφαιρα, τότε έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με εναλλακτικούς προορισμούς παρακάτω.

Δείτε ακόμα: Γλυκή Θεσπρωτίας: Το χωριό στην Ελλάδα που είναι βγαλμένο από παραμύθι κλέβει τις εντυπώσεις

Πασχαλινοί προορισμοί 2023: Λεωνίδιο

Το Λεωνίδιο Αρκαδίας απέχει μόλις 3 ώρες από το κέντρο της Αθήνας, αλλά είναι ένας αρκετά γραφικός προορισμός, ο οποίος όμως δε στερείται σε τίποτα όσον αφορά το γλέντι, το οποίο είναι… τρικούβερτο, μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας της Ανάστασης. Εντυπωσιακό είναι το έθιμο «κολλημάρες» που ακολουθεί, κατά το οποίο οι κάτοικοι πετούν μικρά, πολύχρωμα αερόστατα στον ουρανό.

Το βράδυ της Ανάστασης, μην παραλείψετε να παραβρεθείτε στην τελετή του καψίματος του Ιούδα στην κεντρική πλατεία. Ακολουθεί το «Γεύμα της Αγάπης» που προσφέρεται την Κυριακή του Πάσχα και κατόπιν ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι με κυρίαρχο τον τσακώνικο χορό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Georgitsis (@dimitris.georgitsis)

Πασχαλινοί προορισμοί 2023: Φολέγανδρος

Πέρα από τη μοναδική φυσική ομορφιά της και την εμβληματική Δωδεκανήσια αρχιτεκτονική, η Φολέγανδρος θα σάς μαγέψει με τη γιορτινή της ατμόσφαιρα, η οποία συνεχίζεται και την επόμενη ημέρα, με την εντυπωσιακή, ασημοστόλιστη εικόνα της Παναγίας, προστάτιδας του νησιού, να επισκέπτεται κάθε σπίτι του χωριού και του μεσαιωνικού κάστρου.

Η περιφορά αυτή γίνεται συνοδεία πομπής, με τους κατοίκους να την υποδέχονται με γιορτινή διάθεση. Παντού ακούγονται ευχές και τραγούδια, τα γλυκά προσφέρονται απλόχερα, η ρακή ρέει άφθονη και τα βεγγαλικά… εκρηκτικά. Η διαδικασία διαρκεί μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα, οπότε και επιβιβάζεται σε πλοιάριο κάνοντας τον γύρο του νησιού, με σκοπό να ευλογήσει ολόκληρη τη Φολέγανδρο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🌍 The Daily Traveller (@the_daily_traveller)

Δείτε ακόμα Ίος: Ο ιδανικός προορισμός για νέους και οικογένεια

Πασχαλινοί προορισμοί 2023: Μετέωρα

Ένας προορισμός γεμάτους με εντυπωσιακά μοναστήρια και βυζαντινούς ναούς, που χρονολογούνται ακόμα και από τον 14ο αιώνα, προσφέρει μια μυστικιστική εμπειρία κατάνυξης, σε ένα ανεπανάληπτο τοπία, άγριας φυσικής ομορφιάς.

Το μεγαλόπρεπο πέτρινο σύμπλεγμα σκοτεινόχρωμων βράχων, δίνει μια άλλη διάσταση στις ημέρες του Πάσχα, κατά τις οποίες θα βιώσετε πραγματικό δέος. Η περιφορά του επιταφίου με φόντο ένα πανοραμικό σκηνικό, ενώ την Κυριακή του Πάσχα το κλίμα μοιάζει να μεταμορφώνεται, καθώς τη σκυτάλη παίρνει η παράδοση και το φαγοπότι, με τα εκλεκτά, ντόπια εδέσματα όπως οι πασπαλιάρες και το μπασιορντί.

Πασχαλινοί προορισμοί 2023: Αίγινα

Προορισμός παντός καιρού παραμένει η όμορφη και κοντινή στους πρωτευουσιάνους Αίγινα, η οποία πέρα από οικονομική, ξέρει να γιορτάζει καλύτερα από τους περισσότερους την πασχαλινή περίοδο.

Εδώ δεν θα απολαύσετε λουκούλεια γεύματα μόνο μετά την Ανάσταση, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής, τα παραθαλάσσια ταβερνάκια προσφέρουν πολλές επιλογές από ολόφρεσκα θαλασσινά και άλλα νηστίσιμα πιάτα. Τη Μεγάλη Παρασκευή, μετά την περιφορά τους, οι 3 επιτάφιοι της πόλης δίνουν κάθε χρόνο ραντεβού και η παραλία γεμίζει αναμμένα κεριά και ψαλμωδίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με το www.ieidiseis.gr τη μεγαλύτερη εντύπωση κάνει το παλιό έθιμο γνωστό ως ο «Χορός της Λαμπρής», ο οποίος ξεκινά το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα και αποτελεί μονάχα το προοίμιο για το γλέντι της Ανάστασης που πρόκειται να ακολουθήσει. Στο νησί τηρείται και το έθιμο του καψίματος του Ιούδα με συνοδεία Βεγγαλικών.

Δείτε ακόμα: Τα 13 μέρη στην Ελλάδα που έχουν τα πιο ωραία έθιμα για το Πάσχα

 

Close