Γλυκή Θεσπρωτίας-διακοπές-

Σήμερα θα γνωρίσουμε την Γλυκή Θεσπρωτίας, το ελληνικό χωριό που είναι βγαλμένο από παραμύθι. Χτισμένο δίπλα σε ποτάμι, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όλο τον χρόνο και είναι λες και είναι χωριό του εξωτερικού.

Είμαστε σίγουροι ότι η Ελλάδα έχει πολλές ομορφιές, ακόμη κι αν πολλές από αυτές δεν έχουν αναγνωριστεί όπως θα έπρεπε. Ένα τέτοιο μέρος, είναι και το χωριό Γλυκή, στην Θεσπρωτία. Χτισμένο δίπλα σε ποτάμι, αποτελεί την τέλεια καλοκαιρινή, ανοιξιάτικη αλλά και χειμωνιάτικη τουριστική εμπειρία.

Είναι πανέμορφο και εξωτικό ενώ έχει πλούσια ιστορία που αξίζει να γνωρίσουμε και από κοντά. Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα γνωρίσουμε την Γλυκή Θεσπρωτίας και θα ταξιδέψουμε έστω κι έτσι, μέσα από τα γραφικά μονοπάτια της. Διαβάστε παρακάτω: 

Λίγα λόγια για την Γλυκή Θεσπρωτίας

Η Γλυκή είναι ένα πεδινό χωριό της Θεσπρωτίας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Πρέβεζα. Μένουν 453 σταθεροί κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή του 20211 και η θέση του είναι ιδανική, αφού από την ανατολική πλευρά περιβάλλεται από τα Όρη της Παραμυθιάς και στην δυτική του πλευρά ξεκινούν κάποιες από τις πηγές του Αχέροντα.

Με λίγα λόγια το συγκεκριμένο χωριό καταφέρνει να έχει μία βουνίσια και επιβλητική ομορφιά, που όμως συνδυάζεται με γάργαρα, πλούσια, ποταμίσια νερά και πλατάνια! Οπότε αποτελεί έναν τέλειο προορισμό για όλο τον χρόνο, αν και μέχρι τώρα είναι ιδιαίτερη δημοφιλής, μόνο την Άνοιξη και το Καλοκαίρι.

Δείτε ακόμα 6 μαγευτικοί χειμερινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα για οικονομικές διακοπές

Αν αποφασίσετε λοιπόν να επισκεφθείτε την Γλυκή τον φετινό Χειμώνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε ήρεμες διακοπές, χωρίς κόσμο, βαβούρα και καυσαέριο.

Γλυκή Θεσπρωτίας-διακοπές-

Photo via: travel.gr

Πού μπορούμε να μείνουμε;

Αν και δεν έχει ανακαλυφθεί στον βαθμό που της αξίζει, η εγγύτητά της Γλυκής στις πηγές του Αχέροντα την έχει κάνει αρκετά γνωστή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τουριστική ανάπτυξη, αλλά και κάμποσες υποδομές διαμονής.

Γλυκή Θεσπρωτίας-διακοπές-

Photo via: naftemporiki.gr

Τί αξίζει να δούμε στην Γλυκή Θεσπρωτίας;

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ασφαλώς, ότι οι περισσότεροι από όσους επισκέπτονται τη Γλυκή το κάνουν για να θαυμάσουν τις πηγές του Αχέροντα και να χαρούν τις ποτάμιες δραστηριότητες που τους προσφέρει η περιοχή.

Γλυκή Θεσπρωτίας-διακοπές-

Photo via: reader.gr

Ερχόμενοι εδώ, πάντως, θα ανακαλύψετε ένα όμορφο θεσπρωτικό χωριό, στο οποίο υπάρχουν κι άλλα πράγματα να δείτε. Κοντινότερη μεγάλη πόλη είναι η Ηγουμενίτσα, από την οποία απέχει 40 χιλιόμετρα, αλλά πρόσβαση υπάρχει και από την Πρέβεζα (60 χιλιόμετρα μακριά).

Δείτε ακόμα 5 μαγικοί χειμερινοί προορισμοί που λίγοι γνωρίζουν χωρίς πολυκοσμία και βαβούρα

Περάστε από τα βυζαντινά ερείπια. Πεζοπορήστε στα μονοπάτια της περιοχής και τέλος επισκεφθείτε το ιδιαίτερο λαογραφικό μουσείο του χωριού.

Γλυκή Θεσπρωτίας-διακοπές-

Photo via: womantoc.gr

Δείτε όλα τα άρθρα για τις διακοπές στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close