Εύβοια: 3 Παραλίες για ελεύθερο κάμπινγκ για το ΣΚ

Εύβοια: 3 Παραλίες για ελεύθερο κάμπινγκ για αυτό το Σαββατοκύριακό. Θα σε μαγέψουν και θα θες να πηγαίνεις ξανά και ξάνα. Πλήρης οδηγός και διαδρομές.

Η Εύβοια είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για Σαββατοκύριακο και κυρίως  όσων επιλέγουν το ελεύθερο κάμπινγκ. Και αυτό γιατί, διαθέτει μαγικές παραλίες που αποτελούν την τοπ επιλογή για τους κατασκηνωτές.

3 Παραλίες για ελεύθερο κάμπινγκ στην Εύβοια

Θαψά

Μία από τις πιο δύσβατες παραλίες του νησιού, η παραλία Θαψά είναι και μία από τις πιο μαγικές παραλίες του νομού Ευβοίας.

Πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες παραλίες στην κεντρική Εύβοια, με καταπράσινα νερά και ένα πευκόφυτο περιβάλλον να αγκαλιάζει την ακτή.

Ευβοία: 3 Παραλίες για ελεύθερο κάμπινγκ για το ΣΚ

Δείτε ακόμη Παραλία της Χιλιαδούς: Το διαμάντι της Κεντρικής Εύβοιας που πρέπει να επισκεφτείς έστω και μία φορά στη ζωή σου

Για να φτάσετε, ξεκινώντας από την Χαλκίδα, η κατεύθυνση σας βγάζει προς Κύμη ενώ ακολουθείτε το δρόμο για Κονίστρες και συνεχίζετε προς το χωριό Μαλετιάνοι. Παραμένετε στο δρόμο Κύμης-Μετοχίου μέχρι το σημείο που στα δεξιά σας θα δείτε να ξεκινάει χωματόδρομος προς την παραλία Τσίλαρο.

 

Ευβοία: 3 Παραλίες για ελεύθερο κάμπινγκ για το ΣΚ

Δείτε ακόμη 5 παραλίες στην Εύβοια για διακοπές το Σαββατοκύριακο

Από την Χαλκίδα η παραλία βρίσκεται περίπου 95χλμ μακριά, ενώ η απόσταση καλύπτεται σε 1ώρα και 45λεπτά.

Με τα μοναδικά, τιρκουάζ νερά που αποτελούν σήμα κατατεθέν της Ευβοϊκής ακτογραμμής, την πλούσια βλάστηση και το κάτασπρο, ψιλό της βότσαλο, σίγουρα θα μαγέψει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

 

 

Ευβοία: 3 Παραλίες για ελεύθερο κάμπινγκ για το ΣΚ

Βύθουρη

Στο Βυθούρι ή βύθουρη θα έχετε τη μοναδική εμπειρία που προσφέρουν τα πεντακάθαρα – κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου, με την άγρια ομορφιά που δίνουν οι τεράστιοι βράχοι που κλείνουν την παραλία δεξιά και αριστερα ενώ στο αγριο τοπίο δένει και το παλιο ναυάγιο απο ένα δουλεμπορικό σκάφος.

Η παραλία βυθούρι Γλύφαδας προσελκύει το ενδιαφέρον των φυσιολατρών ενώ η θάλασσα, σκούρα από την αντανάκλαση των μαύρων βότσαλων και της μαυρης χοντρής άμμου δημιουργεί ένα μοναδικό τοπίο. Λογω της ιδιομορφίας της παραλίας ο ήλιος την βλέπει μονο 6 ώρες το καλοκαίρι (12 με 6 περίπου)

 

Ευβοία: 3 Παραλίες για ελεύθερο κάμπινγκ για το ΣΚ

Δείτε ακόμη Κάλαμος Εύβοιας: Ένας μικρός παράδεισος δίπλα στην Αττική & Ο πιο trendy προορισμός!

Ευβοία: 3 Παραλίες για ελεύθερο κάμπινγκ για το ΣΚ

Πώς πάω στην παραλία βύθουρη

Όπως οποιοδήποτε παρθένο μέρος όμως, θέλει και την ανάλογη κούραση να το απολαύσεις
Η βυθούρι απέχει συνολικά 53km από το κέντρο της Χαλκίδας.
Διαδρομή: 48km άσφαλτος και 5,1km κακός χωματόδρομος.

Αναλυτικά: Ξεκινάμε από Χαλκίδα για Βόρεια Εύβοια, περνάμε τη Νέα Αρτάκη και συνεχίζουμε για τα Ψαχνά. Φτάνοντας στα Ψαχνά μόλις περάσουμε τη γέφυρα με το ποτάμι κάνουμε δεξιά και ακολουθούμε το δρόμο για Τριάδα και Πάλιουρα έχοντας κατά νου ότι πάμε προς Άγιο Αθανάσιο (15,5km από τα Ψαχνά). Προσοχή! Δεν μπαίνουμε μέσα στην Τριάδα αλλά την αφήνουμε στα αριστερά και συνεχίζουμε το δρόμο για τον Πάλιουρα χωρίς όμως να φτάσουμε σε αυτόν, αφού όταν συναντήσουμε την ταμπέλα προς Άγιο Αθανάσιο στρίβουμε.

Φτάνοντας στον άγιο Αθανάσιο υπάρχει ταμπέλα που κατευθύνει προς Γλυφάδα, Πετάλι, Βυθούρι. Αρχίζει η ανάβαση της Δίρφυς σε μια εκπληκτική διαδρομή με προορισμό την Γλυφάδα σε 17km απόσταση. Από εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. λίγα μόλις μέτρα μετά το χωριό αρχίζει ο χωματόδρομος ο οποίος είναι 5,1km.

Ευβοία: 3 Παραλίες για ελεύθερο κάμπινγκ για το ΣΚ

Καθώς κατεβαίνουμε το τοπίο γίνετε ιδιαίτερα άγριο και μαγικό ενώ η περιέργεια για το τι θα δούμε αρχίζει να κυριεύει και να κατατροπώνει την όποια ανασφάλεια για το αν κάναμε καλά που μπήκαμε στο χωματόδρομο χωρίς 4χ4.

Επειδή εδώ ακριβώς τα λόγια και οι αράδες χάνουν την αξία απλά σταματώ και σας ενημερώνω πως…

Δεν υπάρχει τίποτα μα τίποτα να αγοράσετε
Θα σας πάρει καμιά ώρα να σταματήσετε να κοιτάτε γύρω το τοπίο και να βγάζετε επιφωνήματα θαυμασμού
Νερό απαραίτητα μαζί σας.
Στην παραλία υπάρχουν πάντα ελεύθεροι κατασκηνωτές το καλοκαίρι, ελεύθερο camping κοινώς, αλλά θα πρέπει απαραίτητα να έχετε φροντίσει για φαγητό και νερό
Δεν πιάνουν κινητά

Η παραλία Βύθουρη με το σπάνιο φαινόμενο

Η Βύθουρη λοιπόν έχει ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Ο ήλιος βρίσκεται εκεί το καλοκαίρι μετά βίας για έξι ώρες. Είναι μια παραλία που έχει κυρίως σκιά κατά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας. Αυτό οφείλεται, όπως θα παρατηρήσει κανείς κατευθείαν μόλις βρεθεί εκεί, στους ιδιαίτερους σχηματισμούς που έχουν τα βράχια που την περικλείουν. Όσο, λοιπόν, γυρνάει ο ήλιος και πέφτει στα βράχια, αυτά δημιουργούν μια φυσική που ειδικά για τους κατασκηνωτές είναι ό,τι πρέπει.

Ευβοία: 3 Παραλίες για ελεύθερο κάμπινγκ για το ΣΚ

Αρμυρίχι

Ευβοία: 3 Παραλίες για ελεύθερο κάμπινγκ για το ΣΚ

Σε έναν προστατευμένο όρμο στην πλευρά του Αιγαίου στην περιοχή του Μεσοχωρίου και 85 χλμ. από τη Χαλκίδα, βρίσκεται η παραλία Αρμυρίχι. Θα πάρετε την κατεύθυνση προς Νότια Εύβοια. Αφού περάσετε και το Αλιβέρι, στα Λέπουρα κάνετε δεξιά ακολουθώντας την πινακίδα προς Κάρυστο. Προς τους Ζάρακες ακολουθώντας τη σχετική σήμανση, θα φθάσετε στην μαγευτική τοποθεσία.

Ευβοία: 3 Παραλίες για ελεύθερο κάμπινγκ για το ΣΚ

To Αρμυρίχι είναι μια βοτσαλωτή παραλία με γαλαζοπράσινα νερά κι ένα τοπίο που θυμίζει Κυκλάδες. Ταυτόχρονα οι σπηλιές προσφέρουν σκιά για τους τυχερούς και ιδιωτικότητα. Η τοποθεσία είναι ιδανική για χαλάρωση και ηρεμία αλλά τα Σαββατοκύριακα συγκεντρώνει αρκετό κόσμο. Πρόκειται επίσης για προορισμό που συγκεντρώνει τους λάτρεις της ελεύθερης κατασκήνωσης.

Οι πανέμορφοι βράχοι από τις δύο πλευρές προστατεύουν το Αρμυρίχι από τους ανέμους.

Τα κρυστάλλινα νερά δίνουν τη δυνατότητα στους φίλους της υποβρύχιας εξερεύνησης να ζήσουν ανεπανάληπτες συγκινήσεις.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε και θα πρέπει να έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα. Υπάρχουν όμως δυο ταβερνάκια που προσφέρουν καφέ κι όχι μόνο όπου μπορείτε να γευτείτε υπέροχα εδέσματα με κρεατικά και ψάρια.

Ευβοία: 3 Παραλίες για ελεύθερο κάμπινγκ για το ΣΚ

Ξεχωριστή εμπειρία στην παραλία Αρμυρίχι προσφέρουν οι δύο σπηλιές που δημιουργούν δύο ξεχωριστές πολύ μικρές παραλίες. Η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσα από το νερό αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολο να μεταφέρετε τα πράγματά τα σας εκεί καθώς τα νερά είναι ιδιαίτερα ρηχά.

 

Close