5 παραλίες στην Εύβοια για διακοπές το Σαββατοκύριακο

5 παραλίες στην Εύβοια για διακοπές το Σαββατοκύριακο. 5 παραλίες στην Εύβοια για διακοπές το Σαββατοκύριακο για όλη την οικογένεια.

Η Εύβοια είναι ένα πανέμορφο νησί που φέτος το Καλοκαίρι έχουμε μία παραπάνω υποχρέωση να την στηρίξουμε οικονομικά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές πέρσι τον Αύγουστο. Η Εύβοια λοιπόν είναι ένα νησί υπέροχο με παραλίες από καταγάλανα νερά και μία φυσική ομορφιά που παραμένει παρόλες τις καταστροφές.

Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα δούμε 5 μαγικές παραλίες για όλη την οικογένεια που αξίζει να επισκεφθείτε το Σαββατοκύριακο. Άλλωστε η Χαλκίδα και γενικότερα η Εύβοια απέχει πολλή λίγη ώρα από την Αθήνα. Διαβάστε παρακάτω: 

Παραλίες στην Εύβοια για διακοπές το Σαββατοκύριακο: Πετάλη

Ξεκινάμε με την παραλία Πετάλη που βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια και απέχει από την Χαλκίδα περίπου 1 ώρα. Η παραλία Πετάλη είναι πίσω από το όρος Δίρφυς και αν πάτε θα κολυμπήσετε στα νερά του Αιγαίου.

Η παραλία της αποτελείται από αμμουδιά και μικρό βότσαλο και όπως όλες οι παραλίες του Αιγαίου, αποτελείται από καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά. Στην παραλία Πετάλη υπάρχουν δύο σπηλιές, μία ταβέρνα και μία καφετέρια ενώ την προτιμούν αρκετοί και για ελεύθερο κάμπινγκ.

Για να πάτε στην παραλία Πετάλη θα πρέπει να ακολουθήσετε τον δρόμο προς Γλυφάδα. Απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα και προς το τέλος της διαδρομής υπάρχει ένα κομμάτι χωματόδρομου, που όμως μπορείτε να τον διανύσετε.

παραλία-Πετάλη-Εύβοια-

Photo via: travelstyle.gr

 Παραλίες στην Εύβοια για διακοπές το Σαββατοκύριακο: Βύθουρη

Συνεχίζουμε με την παραλία Βύθουρη που είναι μία μικρή και απομονωμένη παραλία που αν την επισκεφθείτε θα χαρείτε την άγρια ομορφιά. Είναι και αυτή η παραλία στην πίσω μεριά της Δίρφυς και βρέχεται εξίσου με τα νερά του Αιγαίου.

Απέχει 2 ώρες από την Αθήνα και τα νερά είναι πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα και δροσερά. Η παραλία αποτελείται από άμμο και μικρό βότσαλο. Όμως οι δρόμοι για να φτάσετε στην Βύθουρη περικυκλώνονται από ψηλούς και απότομους βράχους και η παραλία έχει σκιά την περισσότερη ώρα της ημέρας.

Αν επισκεφθείτε την Βύθουρη θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν υπάρχουν μαγαζιά σε απόσταση λιγότερη από 5 χιλιόμετρα οπότε θα πρέπει να έχετε όλα τα απαραίτητα μαζί σας.

Δείτε ακόμα Σπέτσες: Φέτος θα επισκεφθούμε το κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού

Η Βύθουρη απέχει 50 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα και θα πρέπει να ακολουθήσετε τον δρόμο προς Άγιος Αθανάσιο, Γλυφάδα και Βύθουρη. Τα τελευταία χιλιόμετρα αποτελούνται από βατό χωματόδρομο.

παραλία-Βύθουρη-Εύβοια-

Photo via: alfavita.gr

 Παραλίες στην Εύβοια για διακοπές το Σαββατοκύριακο: Θαψά

Επόμενη παραλία είναι η αγαπημένη μας παραλία Θαψά που βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια και είναι από τις πιο δύσκολα προσβάσιμες παραλίες της Εύβοιας.

Θα πρέπει να διασχίσετε έναν δύσκολο χωματόδρομο περίπου 10 χιλιομέτρων και για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να έχετε 4×4. Επίσης θα πρέπει να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα. Όμως όταν φτάσετε εκεί το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Κρυστάλλινα νερά, εξωτική ομορφιά, πλούσιος βυθός και μία ακρογιαλιά με βότσαλο και λίγη άμμο.

Για να πάτε θα πρέπει να ξέρετε ότι από την Χαλκίδα απέχει 2 ώρες και 30 λεπτά από την Κύμη. Έτσι θα κατευθυνθείτε προς τον Κύμη και το χωριό Μελετιάνοι. Η διαδρομή συνεχίζεται πάνω στον δρόμο Κύμης – Μετοχίου μέχρι να ξεκινήσει ο χωματόδρομος για την παραλία Τσίλαρο.

παραλία-Θαψά-Εύβοια-

Photo via: stereaeconomy.gr

 Παραλίες στην Εύβοια για διακοπές το Σαββατοκύριακο: Χερόμυλος

Η παραλία Χερόμυλος βρίσκεται στην νότια Εύβοια και απέχει 65 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα και 5 χιλιόμετρα από το χωριό των Αγίων Αποστόλων. Είναι μία αμμώδης παραλία χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση με αρμυρίκια και φυσική σκιά στα 100 μέτρα από την ακτή.

Έχει πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά αν και η παραλία είναι ανοιχτή στους βόρειους ανέμους. Για να φτιάσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κοινό όχημα και τα τελευταία λεπτά αποτελούνται από χωματόδρομο.

Από την Χαλκίδα θα κατευθυνθείτε προς την νότια Εύβοια και Πετριές – Αγίους Αποστόλους. Στην συνέχεια στρίβετε αριστερά στο Στόμιο και μετά από 10 λεπτά θα συναντήσετε την πινακίδα για Χερόμυλο.

παραλία-Χερόμυλος-Εύβοια-

Photo via: exploringgreece.tv

 Παραλίες στην Εύβοια για διακοπές το Σαββατοκύριακο: Άγιος Δημήτριος

Τέλος μπορείτε να επισκεφθείτε και την παραλία του Αγίου Δημητρίου. Είναι μία μαγική παραλία στην νότια Εύβοια και βρέχεται και αυτή από το Αιγαίο. Έχει γαλαζοπράσινα νερά και η θάλασσα γίνεται γρήγορα βαθιά. Στον βυθό θα βρείτε μικρά λευκά βότσαλα.

Η πρόσβαση είναι σχετικά δύσκολη διότι υπάρχει ένας χωματόδρομος μέχρι την παραλία. Επίσης λίγο πριν φτάσετε θα πρέπει να περάσετε από ένα μικρό ποτάμι. Το ποτάμι καταλήγει σε μία μικρή λίμνη κι εκεί αρχίζει η παραλία.

Δείτε ακόμα Αυτό είναι το νησί του Αιγαίου που αποτελεί top καλοκαιρινό προορισμό

Για να πάτε παίρνετε το μονοπάτι από το ομώνυμο χωριό και διασχίζει το πανέμορφο φαράγγι κατά μήκος της ρεματιάς μέσα στην οποία ρέει και το μικρό ποτάμι της περιοχής και καταλήγετε μετά από λίγη ώρα περπάτημα στην παραλία.

Δείτε όλα τα άρθρα για τις διακοπές στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close