Γιατί τσακώνονται τα αδέρφια_

Γιατί τσακώνονται τα αδέρφια όταν μεγαλώνουν – Οι λόγοι! Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των αδερφών που ενώ έχουν ζήσει μαζί όλη τους τη ζωή, σαν ενήλικες καταλήγουν τσακωμένοι. Είτε μπαίνουν στην μέση τα περιουσιακά, είτε οποιοσδήποτε άλλος λόγος, είναι πάντα άσχημο δύο αδέρφια να μη μιλιούνται.

Πολλές φορές ακόμη και σαν απλοί παρατηρητές σκεφτόμαστε, τι μπορεί να πήγε τόσο λάθος και οδήγησε αυτά τα αδέρφια να είναι τσακωμένα μεγαλώνοντας. Μερικές φορές σκεφτόμαστε ότι μπορεί να είναι λάθος των γονιών. Άλλες φορές σκεφτόμαστε ότι τρίτοι άνθρωποι μπήκαν στην μέση. Ποια είναι όμως η βαθύτερη ρίζα του προβλήματος;

Δείτε ακόμα Οι λόγοι που τα παιδιά δεν οφείλουν τίποτα στους γονείς τους

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε για ποιον λόγο τα αδέρφια καταλήγουν να είναι μαλωμένα μεγαλώνοντας. Τι τα οδηγεί σε ρήξη; Ένα άρθρο πολύ σημαντικό, ειδικά για εσάς που μεγαλώνετε παιδιά και θέλετε να είναι αγαπημένα ακόμη και όταν φύγετε από την ζωή. Διαβάστε παρακάτω:

Γιατί τσακώνονται τα αδέρφια όταν μεγαλώνουν – Οι λόγοι :Οι κληρονομιές παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο!

Δεν είναι λίγα τα αδέρφια που μαλώνουν μεταξύ τους επειδή μπαίνουν οι κληρονομιές στην μέση. Μπορεί τα κληρονομικά να κάνουν τα αδέρφια να αντιπαθήσουν το ένα το άλλο χωρίς προφανή λόγο. Μερικές φορές και η οικογένεια παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Πολλές οικογένειες κακομαθαίνουν το ένα παιδί, παραμελώντας το άλλο. Κι αυτά τα παιδικά τραύματα βγαίνουν στην επιφάνεια μεγαλώνοντας και ξεσπούν διαμάχες για τα κληρονομικά. Η αντιπάθεια μεταξύ των αδερφών χειροτερεύει λοιπόν με αφορμή τα κληρονομικά ή άλλους παράγοντες που αφορούν το συμφέρον τους.

Γιατί τσακώνονται τα αδέρφια όταν μεγαλώνουν – Οι λόγοι :Υποστηρικτική σχέση έχουν μόνο το 26% των αδερφών

Πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού έχουν πραγματοποιήσει έρευνες που προσπαθούσαν να κατανοήσουν το πρόβλημα ανάμεσα στα αδέρφια και τις διαμάχες τους. Το Πανεπιστήμιου του Όκλαντ λοιπόν, δημοσίευσε μία έρευνα που έλεγε ότι το 16% των αδερφών έχουν ανταγωνιστική σχέση μεταξύ τους.

Επίσης το 19% δήλωσε ότι έχει περιστασιακές σχέσεις με τα αδέρφια του. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το 26% δήλωσε ότι με τα αδέρφια τους έχουν υποστηρικτική σχέση και ότι είναι πολύ κοντά.

Γιατί τσακώνονται τα αδέρφια όταν μεγαλώνουν – Οι λόγοι :Υπάρχουν αδέρφια που έχουν να μιλήσουν 20 ή 30 χρόνια!

Ο ψυχολόγος του Πανεπιστήμιου Πίτσμπουργκ Ντάνιελ Σάου διεξήγαγε μία παρόμοια έρευνα και μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή. Δέχτηκε λοιπόν κλήσεις από ανθρώπους που ήθελαν να μιλήσουν για τις άσχημες σχέσεις που έχουν με τα αδέρφια τους.

«Οι άνθρωποι που τηλεφωνούσαν είχαν τσακωθεί με τα αδέλφια τους και δεν τα είχαν συγχωρήσει. Μερικοί, είχαν να μιλήσουν μεταξύ τους 20 ή 30 χρόνια» εξήγησε ο Ντάνιελ Σάου.

Γιατί τσακώνονται τα αδέρφια όταν μεγαλώνουν – Οι λόγοι :Τι είναι αυτό που κάνει τα αδέρφια να έχουν διαμάχες μεταξύ τους;

Τα αδέρφια κανονικά πρέπει να είναι δεμένα. Φτάνουν σε σημείο να μη μιλάνε μεταξύ τους όταν από μικρά δεν έχουν μάθει να λύνουν τις διαφορές τους. Η συζήτηση, η ικανότητα να συγχωρούν το ένα το άλλο, αλλά και τα όρια, είναι πολύ σημαντικά στοιχεία που τα παιδιά πρέπει να διδαχθούν.

Αυτά τα εφόδια, θα τα βοηθήσουν να έχουν καλές σχέσεις όταν μεγαλώσουν. Επίσης τα αδέρφια έχουν πολλές φορές ανταγωνισμό μεταξύ τους σύμφωνα με την έρευνα. Νιώθουν αδικημένα και πολλές φορές πιστεύουν ότι οι γονείς έδωσαν περισσότερη σημασία στο ένα αδερφάκι από το άλλο.

Σε αυτή την περίπτωση οι γονείς παίζουν πρωταρχικό ρόλο. Θα πρέπει να είναι δίκαιοι, να μην ξεχωρίζουν τα παιδιά τους και φυσικά να έχουν μία άριστη επικοινωνία με τα παιδιά. Να τους εξηγούν με επιχειρήματα ότι τα παράπονά τους δεν στέκουν από μικρή ηλικία και όχι να τα αφήνουν να περνούν ασχολίαστα, επειδή είναι παιδιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Photo cover via: pillowfights.gr

Close