Η γυναίκα αυτή προέβη σε μια περιττή διπλή μαστεκτομή, αφού οι γιατροί διάβασαν λάθος τα αποτελέσματα του τεστ της

Αφού ο γιατρός της, της είπε ότι μια γενετική εξέταση αποκάλυψε ότι είχε γονίδια που προκαλούν καρκίνο, μια γυναίκα 36 ετών στο νότιο Όρεγκον πήρε τη δύσκολη απόφαση να υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή και υστερεκτομή . Τα αποτελέσματα της εξέτασης έδειξαν ότι είχε 50% πιθανότητα να πάθει καρκίνο του μαστού και 80% να πάθει καρκίνο της μήτρας και φαινόταν σωστό να κάνει οτι πρέπει προκειμένου να εξαλείψει τις πιθανότητες καρκίνου.

Λίγους μήνες μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2016, η ίδια διάβασε τα αποτελέσματα των εξετάσεων της και παρατήρησε ότι η ιατρική της ομάδα έκανε λάθος – τα αποτελέσματα των εξετάσεων της στην πραγματικότητα ήταν αρνητικά.

 

Τώρα η ίδια μηνύει το ιατρείο και την ιατρική της ομάδα για $ 1,8 εκατομμύρια, υποστηρίζοντας ότι «συνέχισαν να βασίζονται στην αμέλεια και στα λανθασμένα ερμηνευμένα αποτελέσματα γενετικού ελέγχου».

«Καταστράφηκα για το υπόλοιπο της ζωής μου,» δήλωσε η Elisha Cooke-Moore

Δείτε ακόμη: Η μαμά αυτή διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος από μια εφαρμογή του τηλεφώνου της..

Το 2015, η Cooke-Moore είχε πάει σε ένα ιατρείο για τις ετήσιες εξετάσεις της και της είπαν να κάνει γενετικές εξετάσεις αφού είπε ότι έχει οικογενειακό ιστορικό καρκίνου. Η νοσοκόμα της παρερμήνευσε τα αποτελέσματά της, λέγοντάς της ότι είχε τη μετάλλαξη των γονιδίων MLH1 και σύνδρομο Lynch, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο κάποιου για καρκίνο.

Λίγους μήνες μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2016, η ίδια διάβασε τα αποτελέσματα των εξετάσεων της και παρατήρησε ότι η ιατρική της ομάδα έκανε λάθος

Αναφέρθηκε σε δύο γιατρούς, το William Fitts και τη Jessica Carlson, οι οποίοι εκτέλεσαν μια ολική υστερεκτομή, η οποία απαιτεί ορμονοθεραπεία και μια  αμφοτερόπλευρη προφυλακτική μαστεκτομή με εμφυτεύματα. Αργότερα χρειάστηκε περισσότερες από 10 διορθωτικές χειρουργικές επεμβάσεις με τον Δρ. Fitts λόγω επιπλοκών των εμφυτευμάτων αποκατάστασης.

Δείτε ακόμη:» Ρωτήστε για το μικρό άγγελο μου» η παράκληση αυτή της μαμάς που ραγίζει καρδιές

Και τα παιδιά της Cooke-Moore ήρθαν σε επαφή με τους γιατρούς της, αφού κλήθηκαν και αυτά να εξεταστούν για τη γενετική μετάλλαξη.

Η γυναίκα αυτή προέβη σε μια περιττή διπλή μαστεκτομή, αφού οι γιατροί διάβασαν λάθος τα αποτελέσματα του τεστ της

“Μερικές φορές δεν πιστεύω ότι αυτό είναι πραγματικό”, αναφέρει . “Πώς συνέβη αυτό σε μένα;”

Σύμφωνα με την Cooke-Moore, οι Fitts και Carlson δεν επιβεβαίωσαν ανεξάρτητα τα αποτελέσματα των εξετάσεων της. Αν μπορούσε να γυρίσει πίσω το χρόνο είπε ότι θα είχε πάρει και μια δεύτερη γνώμη πριν συμφωνήσει σε οποιεσδήποτε χειρουργικές επεμβάσεις, κάτι που όλο και περισσότεροι γιατροί προτείνουν.

Δείτε ακόμη: Το post αυτής της μαμάς έγινε viral.. Και πρέπει να το διαβάσει κάθε νέα μαμά

“Κάθε ασθενής έχει δικαίωμα για μια δεύτερη γνώμη και θα με ανησυχούσε αν ένας γιατρός ήταν αντίθετος σε αυτό”, δήλωσε ένας άλλος γιατρός.

Πηγή: thestir.cafemom.com
Close