'' Ρωτήστε για το μικρό άγγελο μου'' η παράκληση αυτή της μαμάς που ραγίζει καρδιές....

Μια μαμά κυκλοφόρησε  φωτογραφίες του παιδιού που νοσηλεύτηκε για 24 ώρες αφού γεννήθηκε θνησιγενές που ραγίζουν καρδιές

Η Jemma Bennett αποφάσισε να μοιραστεί τις εικόνες αυτές αφού αποκάλυψε ότι κανείς δεν είχε μιλήσει για το μωρό της από τη στιγμή που γέννησε.

Κάνει μια θερμή παράκληση στους ανθρώπους να μιλούν για το γιο της, λέγοντας: “Ρωτήστε για το μικρό μας άγγελο.”

Φοβούνται ότι αυτό που θα έλεγαν θα ήταν λάθος, ανέφερε η 31χρονη και είπε οτι κανένας δεν ανέφερε το μωρό της, Harlee Christophers, που γεννήθηκε χωρίς καρδιακό παλμό, στις 36 εβδομάδες και έξι ημέρες από την εγκυμοσύνη της, στις 29 Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Οι θλιβερές εικόνες 

'' Ρωτήστε για το μικρό άγγελο μου'' η παράκληση αυτή της μαμάς που ραγίζει καρδιές....        Η Jemma θέλει οι άνθρωποι να μιλούν για το θνησιγενές παιδί της.

'' Ρωτήστε για το μικρό άγγελο μου'' η παράκληση αυτή της μαμάς που ραγίζει καρδιές....

“Οι άνθρωποι προσπαθούν να μην μιλάνε πολύ. Είναι σαν να μην ήμουν ποτέ έγκυος. Κανείς δεν ρωτά τι συνέβη, τίποτα, ούτε μια λέξη για αυτό.

Δείτε ακόμη: Αυτό το νεογέννητο αγκαλιάζει το πρόσωπο της μαμάς του λίγα δευτερόλεπτα μετά την γέννα (vid)

«Καταλαβαίνω ότι δεν ξέρουν τι να πουν. Το καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να μιλήσουμε για αυτό. Αλλά απλά σκεφτείτε πώς με κάνει αυτό να αισθάνομαι. Απλά σκεφτείτε να μην ξαναμιλήσετε ποτέ για το μωράκι σας, επειδή είναι δύσκολο για κάποιους ανθρώπους να ακούσουν αυτά που θέλετε να πείτε.

“Οι μαμάδες, όπως και εγώ, που βιώνουμε τη θνησιμότητα, αντιμετωπίζονται διαφορετικά από άλλες νέες μητέρες. Αλλά και εμείς ”κουβαλούσαμε” τα μικρά μας. Τα γεννήσαμε και εξακολουθούμε να έχουμε μια ιστορία να λέμε, όπως και κάθε άλλη οικογένεια. ”

Δείτε ακόμη: Η εξομολόγηση μιας μαμάς.. Μισώ το να είμαι έγκυος αλλά λατρεύω να είμαι μαμά..

Ο μικρός Harlee πέθανε αφού η Jemma υπέστη μια μη φανερή  αποκόλληση πλακούντα -( ο πλακούντας, που επεξεργάζεται τα θρεπτικά συστατικά, τα απόβλητα και το οξυγόνο ενός μωρού, αποσπάται από το τοίχωμα της μήτρας, πριν από την γέννα.)

Η Jemma, επιθυμεί  να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την αποκόλληση του πλακούντα – η οποία μπορεί να συμβεί περίπου στο ένα τοις εκατό των περιπτώσεων. Η εγκυμοσύνη της μέχρι πριν την γέννα εξελισσόταν ομαλά ανέφερε ο άνδρας της.

Αυτό συνέβη παρά την απώλεια που βίωσε, όταν η μητέρα της, η Michelle Nott πέθανε ξαφνικά, σε ηλικία 54 ετών, από καρδιακή προσβολή, λίγο μετά τον υπέρηχο των 20 εβδομάδων της, τον Δεκέμβριο του 2016.

'' Ρωτήστε για το μικρό άγγελο μου'' η παράκληση αυτή της μαμάς που ραγίζει καρδιές....

Στη συνέχεια, η Jemma και ο μαιευτήρας της Mark Christophers, 42 χρόνων – και σύντροφός της για 16 χρόνια, και μπαμπάς στα τέσσερα κορίτσια της, Keely, εννέα, Amalee, έξι, Ezme, τεσσάρων και Mylee, δύο ετών – αποφάσισαν να μάθουν το φύλο του μωρού τους και ήταν πολύ ενθουσιασμένοι να μάθουν αν περίμεναν αγόρι.

Η  Jemma είπε: «Ο θάνατος της μαμάς μου ήταν ένα σοκ. Πραγματικά δεν το περίμενε κανείς.

“Είχε έρθει στον υπέρηχο των 20 εβδομάδων μαζί μας λίγες μέρες νωρίτερα. Ήταν μια χαρά και ανυπομονούσε να καλωσορίσει ακόμη ένα εγγόνι. Τότε ”έφυγε” ξαφνικά.

“Στη συνέχεια, ανακαλύψαμε ότι περιμέναμε αγόρι και ήμασταν πολύ ευτυχισμένοι.

“Φυσικά, θέλαμε απλά ένα υγιές παιδί, αλλά, μετά από τέσσερα κορίτσια, ήταν τέλειο να μάθουμε ότι το επόμενο θα ήταν αγόρι”.

Μετά το πένθος της, η εγκυμοσύνη της εξελίχθηκε ομαλά, μέχρι λίγες ώρες πριν από το τραγικό τοκετό, όταν άρχισε να αισθάνεται όλο και πιο έντονο πόνο.

Αλλά τα συμπτώματα ήταν σε μεγάλο βαθμό δεν υπήρχαν οπότε δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μέχρι που άρχισε ο πόνος.

Ανέφερε: “Νόμιζα ότι μόλις είχε ξεκινήσει ο τοκετός, καθώς ο πόνος και η πίεση δεν σταμάτησαν ποτέ.

“Έχω τέσσερα υγιή μικρά κορίτσια και οι τοκετοί μου ήταν όλοι γρήγοροι, με μόνο αέρια.

“Σκέφτηκα,” Γιατί τώρα να είναι διαφορετικό; ”

'' Ρωτήστε για το μικρό άγγελο μου'' η παράκληση αυτή της μαμάς που ραγίζει καρδιές....

“Αλλά τότε ο πόνος έγινε αφόρητος. Δεν μπορούσα να σηκωθώ και χρειάστηκα ακόμη και βοήθεια για να βγώ από το μπάνιο. ”

Σε αυτό το σημείο, η Jemma συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και κάλεσε το νοσοκομείο North Devon στο Barnstaple, ενώ ταυτόχρονα έφτασε στο σπίτι της ασθενοφόρο και η μαία.

Κατά την άφιξή της, μεταφέρθηκε αμέσως στην αίθουσα τοκετού, όπου της έγινε υπέρηχος και ανακάλυψαν οτι ο πλακούντας της είχε αποκολληθεί εξ ολοκλήρου. Αλλά τα συμπτώματα ήταν σε μεγάλο βαθμό δεν υπήρχαν οπότε δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μέχρι που άρχισε ο πόνος.

Έχοντας στο μυαλό της τη στιγμή που έμαθε ότι θα έπρεπε να γεννήσει ένα νεκρό μωρό , η Jemma -που θέλει να μάθουν και οι άλλες μητέρες θνησιγενών παιδιών ότι δεν είναι μόνες- είπε: “Όταν  ήρθε ο γιατρός για τον υπέρηχο, ήξερα ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά δεν ήξερα τι.

“Το τι δεν πήγαινε καλά το έμαθα μετά … δεν χρειάστηκε να πει τίποτα. Τα κατάλαβα όλα από το πρόσωπο του όταν άρχισε τον υπέρηχο. ”

'' Ρωτήστε για το μικρό άγγελο μου'' η παράκληση αυτή της μαμάς που ραγίζει καρδιές....

Τη στιγμή εκείνη, η Τζέμα αισθάνθηκε να καταρρεύει ο κόσμος γύρω της.

Και συνέχισε: «Δεν μπορούσα να ακούσω τίποτα, τότε τα λόγια που ποτέ δεν θέλει να ακούσει καμιά μητέρα εμφανίστηκαν…« Δεν υπάρχει καρδιακός παλμός ».

“Αυτό που ακολούθησε ήταν ο χειρότερος εφιάλτης κάθε γυναίκας. Στις 4.21 μ.μ. ο Harlee Noe γεννήθηκε. Γεννήθηκε φυσικά μετά από λίγες ωθήσεις. Δεν ακούστηκε κανένας ήχος. Όλα ήταν τόσο ειρηνικά.

“Ήταν ένας τέλειος άγγελος με χείλη τριανταφυλλένια που τον κρατούσα στην αγκαλιά μου.

“Όλα τα μωρά μου ήταν μικρά. Η Ezme ήταν το μικρότερο και η Amalee το μεγαλύτερο έτσι με παρακολουθούσαν για αυτό, αλλά μετά από όλα αυτά η Harlee μου φαινόταν πανέμορφη..

«Δεν είναι ακόμα σαφές γιατί συνέβη η αποκόλληση του πλακούντα».

Μετά τη γέννηση της Harlee, οι Jemma και Mark μπόρεσαν να καθίσουν μαζί με το γιο τους για περισσότερο από 24 ώρες, χάρη στο CuddleCot, μια ειδική κούνια, διαθέσιμη σε κάποια νοσοκομεία, η οποία επιτρέπει στα μωρά που είναι θνησιγενή ή που πεθαίνουν λίγο μετά τη γέννηση να διατηρούνται.

'' Ρωτήστε για το μικρό άγγελο μου'' η παράκληση αυτή της μαμάς που ραγίζει καρδιές....          Οι Jemma και ο Mark έκαναν εκτυπώσεις των χεριών και των ποδιών του Harlee

Κατά τη διάρκεια αυτών των πολύτιμων ωρών,  είπαν στο μικρό τους άγγελο για τις ελπίδες και τα όνειρά τους, έκοψαν λίγα τουφάκια από τα μαλλάκια του, πήραν εκτυπώσεις των μικροσκοπικών ποδιών του, του είπαν ότι τον αγάπησαν και τράβηξαν μαζί του μερικές σπαρακτικές φωτογραφίες..

Η Τζέμα είπε: «Έχοντας αυτόν τον επιπλέον χρόνο με το Harlee, σήμαινε όλος ο κόσμος για εμάς. Δεν φέραμε τα κορίτσια σε όλο αυτό, και ίσως θα έπρεπε, αλλά αισθανθήκαμε ότι θα ήταν υπερβολικό για αυτά.

“Τώρα θέλω πραγματικά να μιλήσω, για να αφήσω τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι οι γονείς σαν εμάς, που γέννησαν θνησιγενή μωρά πρέπει ακόμα να μιλούν γι ‘αυτά, καθώς αυτά εξακολουθούσαν να υπάρχουν.

“Μπορεί να είμαστε λυπημένοι, μπορεί να κλαίμε, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο επειδή χάσαμε το μικρό μας.

“Δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε στο διαδίκτυο αυτά να μπουσουλάνε, τα πρώτα τους βήματα, το πότε τους έπεσαν τα πρώτα τους δόντια ή ακόμη και την πρώτη τους μέρα στο σχολείο.

“Δεν θα μπορέσουμε να τα δούμε να μεγαλώνουν να πηγαίνουν στο λύκειο ή σε κάποιο πάρτυ. .

“Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να ρωτήσετε”.

Τώρα, η Τζέμα και η οικογένειά της μαθαίνουν να ζουν χωρίς τον γιο τους που ονομάζουν τώρα πιά «Άγγελο».

'' Ρωτήστε για το μικρό άγγελο μου'' η παράκληση αυτή της μαμάς που ραγίζει καρδιές....       Η κόρη της Τζέμα προετοιμάζετε για το κούρεμα της για φιλανθρωπικό σκοπό.

Συνέχισε: “Τη στιγμή που έφτασε ο Harlee άλλαζε όλη η ζωή μας. Σκοπεύαμε να έχουμε ένα παιδί, αλλά αντ ‘αυτού τώρα πια έχουμε έναν άγγελο.

“Αποχαιρετώντας τον για πάντα ήταν τόσο λυπηρό….”

“Το να περάσουμε από την πόρτα εκείνη και να φύγουμε μακριά από το μικρό μας άγγελο ήταν μια θλίψη που κανείς δεν θα έπρεπε ποτέ να περάσει.

“Γι ‘αυτό και εκφράζω και ανοιχτά τη γνώμη μου”

Όλες οι κόρες της Jemma έκοψαν τα μαλλιά τους για φιλανθρωπικό σκοπό προκειμένου να φτιαχτούν  περούκες για μικρά παιδιά.

Ξεχωριστά, οι Jemma και Mark μάζεψαν £ 1.800 προκειμένου να μπορέσουν να αγοράσουν ένα CuddleCot ( κούνια για θνησιγενή παιδιά ή παιδιά που πρόκειται να πεθάνουν λίγο μετά τη γέννα) για την περιοχή τους.

Ωστόσο, είναι ακόμα πρόθυμοι να συγκεντρώσουν όλα τα χρήματα που χρειάζονται για αυτό το σκοπό.

mirror.co.uk

 

Close