Η κoρη μου θέλει να γίνει ηθοποιός αλλά εγώ διαφωνώ – Πως να την εμποδίσω; δωτο

Η κoρη μου θέλει να γίνει ηθοποιός αλλά εγώ διαφωνώ – Πως να την εμποδίσω;

Είναι πολύ δύσκολο για μερικούς γονείς να δεχτούν ότι τα παιδιά τους, έχουν την δική τους ξεχωριστή προσωπικότητα και τα δικά τους ξεχωριστά όνειρα. Προσπαθούμε να μην πάρουμε θέση στις ιστορίες που έρχονται στα χέρια μας, αφήνοντας σε εσάς τις συμβουλές.

Παρόλα αυτά μερικές φορές είναι πιο δύσκολο από τις άλλες. Όπως και να ‘χει η σημερινή μας ιστορία έφτασε στο inbox της σελίδας μόλις χθες. Ένας πατέρας, έμαθε ότι η 16χρονη κòρη του θέλει να γίνει ηθοποιός αλλά ο ίδιος δεν το δέχεται. Ζητάει την συμβουλή σας για το πως να την εμποδίσει. Διαβάστε παρακάτω: 

Προτού ξεκινήσω την ιστορία μου θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν έχω άλλα παιδιά παρά μόνο την κòρη μου! Η κòρη μου λοιπόν, κατάφερνε πάντα να με κάνει περήφανο. Στο νηπιαγωγείο ήταν από τα πιο ήσυχα και φιλικά παιδιά και όταν ξεκίνησαν τα μαθήματα, ήταν πάντα άριστη μαθήτρια!

Δείτε ακόμα Ο πατέρας μου είναι τσιγκούνης – Δε με βοηθάει οικονομικά & έχω φτάσει στα όριά μου

Ακόμη και τώρα με την τηλεκπαίδευση δεν παραπονέθηκε ούτε αμέλησε τα μαθήματά της ποτέ. Πάντα είχαμε άριστες σχέσεις. Νιώθει άνετα να μας μιλήσει για οτιδήποτε την απασχολεί και πολλές φορές έχουμε κάτσει και έχουμε εκμυστηρευτεί ο ένας πολύ προσωπικά πράγματα για τον άλλον.

Μία από αυτές τις φορές, ήταν και η προχθεσινή μέρα. Μετά το μεσημεριανό πιάσαμε την κουβέντα μπροστά από την τηλεόραση. Το ένα έφερε το άλλο και ξαφνικά η συζήτηση έφτασε στις σπουδές της, στα όνειρά της, στο τι είχε σκοπό να κάνει μετά το σχολείο.

Εντάξει, έχουμε λίγα χρόνια ακόμη μπροστά μας και δεν είχα αγχωθεί καθόλου σχετικά με το μέλλον του παιδιού μου. Ξέρω ότι αν δώσει Πανελλήνιες θα περάσει και μάλιστα κάπου καλά. Απλά η συζήτηση το έφερε. Τότε εκείνη μου είπε ότι θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το θέατρο.

Μου είπε ότι μόνο πάνω στην σκηνή νιώθει γαλήνη. Ότι είναι η μόνη δουλειά που θα μπορούσε να κάνει για όλη της τη ζωή χωρίς να βαρυγκωμάει και να ρουτινιάζει. Μου είπε ότι όλα ξεκίνησαν στην τρίτη γυμνασίου, όπου μία καθηγήτριά τους, τους έβαλε να παίξουν σε ένα θεατρικό.

Η αλήθεια είναι ότι την είχα δει την παράσταση. Είχαν ανεβάσει ένα θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο τοπικό θέατρο της πόλης μας και ήταν πολύ καλή η κoρη μου. Δεν πίστευα όμως ότι θα το έπαιρνε τόσο σοβαρά.

Όταν της είπα γιατί δεν μας το είπε όλα αυτά τα χρόνια, μου είπε ότι και αυτή δεν ήταν σίγουρη. Στην αρχή ήθελε να γίνει φιλόλογος, μετά το μετάνιωσε και τώρα λέει θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το θέατρο. Θα μου πείτε, παιδί είναι.

Ακόμη δεν ξέρει τι θέλει. Αύριο μπορεί να λέει άλλα. Το θέμα όμως είναι ότι την βρήκα πολύ αποφασισμένη. Πρώτη φορά που είχε φανεί τόσο συνειδητοποιημένη για την ακρίβεια. Μου είπε ότι ήδη έχει κάποιες δραματικές σχολές στην Αθήνα υπόψιν της.

Ότι έχει αρχίσει από τώρα να βάζει χρήματα στην άκρη για να μην μας επιβαρύνει, αφού όταν έρθει εκείνη η στιγμή, θα έχουμε και τα ενοίκια και ότι αν δεν βρούμε τα χρήματα και δεν περάσει σε κάποια κρατική σχολή μέσα από τις Πανελλήνιες θα δώσει εξετάσεις στο Εθνικό!

Ποτέ δεν ήθελα να μπαίνω εμπόδιο στα σχέδια της κòρης μου, όμως αυτό νιώθω ότι παραπάει. Καταρχάς οι ηθοποιοί πεινάνε. Στις τηλεοράσεις και στα θέατρα βλέπουμε συνεχώς τους ίδιους και τους ίδιους. Δεύτερον, για να γίνεις καταξιωμένη ηθοποιός πρέπει να παραβιάσεις πολλούς ηθικούς κανόνες, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Κι εγώ αυτά τα πράγματα δεν τα θέλω για την κ@ρη μου! Πέρασε τόσα χρόνια χαλώντας τα μάτια της στο διάβασμα για να χαραμιστούν τόσες γνώσεις σε κάτι που μόνο σαν χόμπι μπορεί να το δει; Έχω γίνει έξαλλος αν και προσπαθώ να μην το δείξω.

Η γυναίκα μου, μου λέει ότι είναι η τρέλα της εφηβείας και ότι θα της περάσει. Εγώ όμως το ξέρω το παιδί μου και ξέρω ότι αυτή τη φορά τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Τι να κάνω για να την εμποδίσω; Εγώ την κ@ρη μου ηθοποιό δεν την θέλω και ηθοποιός δε θα γίνει!

Ευχαριστώ!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close