Η μητέρα μου δεν πιστεύει στην ύπαρξη του κορονοϊού & ανησυχώ για την υγεία της

Η μητέρα μου δεν πιστεύει στον κορονοϊό και ανησυχώ για την υγεία της.

Η σημερινή μας ιστορία προβλέπουμε από τώρα ότι θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα σχόλια. Μία αναγνώστρια, μοιράστηκε μαζί μας τις ανησυχίες της, σχετικά με την μητέρα της. Σύμφωνα με την αναγνώστρια που επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία της, η μητέρα της δεν πιστεύει στην ύπαρξη του κορονοϊού.

Θέτει την υγεία της σε κίνδυνο αφού σύμφωνα με την ίδια δεν τηρεί σχεδόν κανένα από τα μέτρα ασφαλείας. Αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της μαζί μας, για να ζητήσει τις συμβουλές μας αλλά και για να δώσει το δικό της μήνυμα. Διαβάστε παρακάτω: 

Όταν ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού όλοι στην οικογένεια τρ@μοκρατήθηκαν. Ο πατέρας μου και η μητέρα μου τηρούσαν όλα τα απαραίτητα μέτρα κι εγώ είχα πολύ καιρό να τους δω. Το Πάσχα ήταν πιο μοναχικό από ποτέ.

Δείτε ακόμα Η κoρη μου θέλει να γίνει ηθοποιός αλλά εγώ διαφωνώ – Πως να την εμποδίσω;

Κάπου εδώ να πω ότι η μητέρα μου είναι 65 χρονών και πριν λίγα χρόνια δημιούργησε τον δικό της λογαριασμό στο Facebook. Της τον έφτιαξα εγώ για να περνάει κάπως η ώρα της, γιατί στα 65 της δεν κάνει και πολλά πράγματα πέρα από το να βλέπει τηλεόραση.

Ήταν επίσης ένας καλός τρόπος να την παίρνω τηλέφωνο, αφού σχεδόν ποτέ δεν έχω κάρτα και σταθερό δεν υπάρχει στο σπίτι μου. Με το πέρασμα των μηνών λοιπόν, η μητέρα μου ξεκίνησε να βλέπει κάποια βιντεάκια στο Facebook και δημοσιεύσεις ανθρώπων που πίστευαν σε θεωρίες συνομωσίας σχετικά με τον κορονοϊό.

Στην αρχή κι εγώ και ο πατέρας μου την παίρναμε στην πλάκα. Όμως σιγά σιγά ξεκίνησε να επηρεάζεται στα σοβαρά! Ξεκίνησε να μου λέει διάφορες θεωρίες συνομωσίας για να με πείσει ότι δεν υπάρχει κορονοϊός και ό,τι όλα αυτά είναι ένα καλοφτιαγμένο σχέδιο από κάποιους ανώτερους, έτσι ώστε να μας ελέγχουν.

Ξεκίνησα να νευριάζω. Της εξηγούσα με επιχειρήματα, ότι τα χιλιάδες θύματα και κρούσματα δεν μπορεί να είναι όλα ένα ψέμα. Ότι έχω γνωστούς και φίλους που μένουν στη Θεσσαλονίκη και ότι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, παρόλο που εκδήλωσαν συμπτώματα επειδή ήταν πολύ νεαρά άτομα σε ηλικία.

Επίσης δεν άνηκαν στις ευπαθείς ομάδες. Η ίδια μου έλεγε ότι οι φίλοι μου δεν μπορούν να ξέρουν αν όντως έχουν κορονοϊό. Φυσικά από ένα σημείο και μετά κουράστηκα και σταμάτησα να ασχολούμαι. Άλλωστε, μας έσωζε το γεγονός ότι ο πατέρας μου είναι ένας πολύ νομοταγής πολίτης.

Δεν ξέρω αν πιστεύει στον κορονοϊό ή όχι γιατί σχεδόν ποτέ δεν αρθρώνει άποψη και είναι πάντα πολύ μετριοπαθής στις τοποθετήσεις του. Ξέρω όμως ότι ποτέ δεν θα παραβίαζε κανέναν νόμο και κανέναν κανόνα από τον φόβο του για τα πρόστιμα και από το ρεζίλι που πιθανόν θα ένιωθε.

Ο πατέρας μου λοιπόν ήταν αυτός που της είχε απαγορεύσει να κυκλοφορεί στον δρόμο χωρίς γραπτό μήνυμα και χωρίς την μάσκα. Όλα λοιπόν ήταν υπό έλεγχο. Στην δεύτερη καραντίνα όμως τα πράγματα έγιναν χειρότερα.

Ο πατέρας μου σταμάτησε να είναι τόσο φανατικός ή μάλλον σταμάτησε να περνάει η γνώμη του στην μητέρα μου. Οπότε όταν η μητέρα μου κυκλοφορεί μόνη της στην πόλη δεν φοράει την μάσκα. Ζούμε σε επαρχιακή πόλη οπότε η αστυνόμευση δεν είναι τόσο ισχυρή και εδώ οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να κάνουν παρανομίες τέτοιου τύπου.

Καλεί κόσμο στο σπίτι. Κόσμο που έχει καιρό να δει και δεν ξέρει που θα μπορούσαν να ήταν ή τι θα μπορούσαν να είχαν. Παίζουν χαρτιά σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Ο πατέρας μου, είναι 70 χρονών και από ένα σημείο και μετά δεν μπορεί να ασχολείται.

Πιστεύω ότι ίσως να έχει επηρεαστεί και αυτός από την μητέρα μου και γι’ αυτό δεν είναι τόσο αυστηρός πλέον στο συγκεκριμένο ζήτημα. Εγώ όμως ανησυχώ γι’ αυτούς. Και όχι μόνο γι’ αυτούς. Ανησυχώ και για τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Είναι άδικο να υπάρχουν άνθρωποι που προσέχουν, που φορούν πάντα την μάσκα, που τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για να προστατευθούν και να προστατέψουν τις οικογένειές τους και η μητέρα μου να θέτει τον εαυτό της σε κίνδυνο, μεταδίδοντας ενδεχομένως το πρόβλημα.

Προσπάθησα να της εξηγήσω τηλεφωνικώς πολλές φορές ότι δεν μπορεί να ακούει και να παίρνει στα σοβαρά τον Βαγγέλη από τα Σφακιά (ενδεικτικό όνομα και τοποθεσία) που δεν έχει σπουδάσει ποτέ τίποτα σχετικό στη ζωή του και όχι τους γιατρούς και γενικότερα τους επιστήμονες.

Παιδιά συνέλθετε! Σίγουρα υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες γύρω από αυτό. Δεν χρειάζεται να είσαι πολιτικός για να το καταλάβεις! Όμως ο κορονοϊός υπάρχει. Και μπορεί να μην είναι επικίνδυνος για σένα και για μένα, που είμαστε νέοι και δεν ανήκουμε στις ευπαθείς.

Είναι επικίνδυνος όμως για τον γείτονά σου που πέρασε καρκίνο του πνεύμονα. Είναι επικίνδυνος για τους ανθρώπους 65 και άνω. Είναι επικίνδυνος για οποιοδήποτε ανήκει στις ευπαθείς ομάδες. Ας σταματήσουμε να ακούμε αυτόν που φωνάζει περισσότερο κι ας ξεκινήσουμε να ακούμε αυτόν που είναι πιο λογικός.

Κι ας σταματήσουμε επιτέλους να απαξιώνουμε το πρόβλημα όταν το πρόβλημα δεν μας αφορά! Εσύ μπορεί να μην κινδυνεύεις. Ο γείτονας όμως μπορεί και να κινδυνεύει. Κι έχουμε χρέος αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι να σκεφτούμε για μία φορά στην ζωή μας και τον γείτονα!

Εγώ φυσικά τηρώ την καραντίνα και όλα τα μέτρα προστασίας. Ό,τι ξέρω και το μοιράζομαι μαζί σας, είναι από τα λεγόμενα της ίδιας της μητέρας μου, όταν μιλάμε στο τηλέφωνο και φυσικά από τις δημοσιεύσεις της στο Facebook.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close