Κιόνι-οικογενειακές διακοπές-Καλοκαίρι 2023-Ιθάκη-

Το Καλοκαίρι 2023 θα επισκεφθούμε το γραφικό Κιόνι για οικογενειακές διακοπές σε ένα από τα πιο γραφικά και πανέμορφα χωριά της Ιθάκης!

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι απαραίτητες για μικρούς και μεγάλους. Υπάρχουν άνθρωποι που κρατούν την άδειά τους μόνο γι’ αυτές. Ανυπομονούμε να ξεχυθούμε στις παραλίες, να απολαύσουμε τοπικές λιχουδιές και να μάθουμε και για παραδόσεις άλλων τόπων.

Φέτος θα επισκεφθούμε το Κιόνι. Το Κιόνι είναι ένα γραφικό και από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδος και βρίσκεται στην Ιθάκη. Αποτελεί έναν τέλειο προορισμό για το Καλοκαίρι και φυσικά είναι για όλη την οικογένεια! Διαβάστε παρακάτω: 

Δείτε ακόμα Άγιος Γεώργιος Λιχάδας: Η πιο μαγευτική παραλία της Εύβοιας για το Καλοκαίρι 2023

Το Κιόνι είναι ένα γραφικό χωριό που βρίσκεται στην Ιθάκη, την πατρίδα του πολυμήχανου Οδυσσέα. Όταν βρεθείς εκεί ο χρόνος σταματάει στο παρελθόν και σου χαρίζει ανέμελες και ξέγνοιαστες διακοπές. Στο Κιόνι οι ρυθμοί είναι διαφορετικοί από όλα τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδος.

Κιόνι-οικογενειακές διακοπές-Καλοκαίρι 2023-Ιθάκη-

Πιο αργοί και πιο χαλαροί. Αυτό το χωριό είναι ένα υπέροχο γραφικό χωριό με ένα λιμάνι που αποτελεί το ιδανικό αραξοβόλι για πολλά κότερα και σκάφη, καθ’ όλη την διάρκεια του Καλοκαιριού. Μπορεί στην Ελλάδα να μην το έχουμε επισκεφθεί τόσο όσο θα έπρεπε αλλά πολλοί τουρίστες από Ιταλία και Αγγλία το τιμούν δεόντως.

Το Κιόνι είναι χτισμένο αμφιθεατρικά, ξεκινώντας από ψηλά, από τη Ράχη και καταλήγοντας αρμονικά στη θάλασσα και στο πανέμορφο λιμανάκι. Στο λιμάνι υπάρχουν πολλές ταβέρνες με παραδοσιακά πιάτα και μαγαζάκια με είδη δώρων.

Κιόνι-οικογενειακές διακοπές-Καλοκαίρι 2023-Ιθάκη-

Δείτε ακόμα Διακοπές 2023: 10 Eλληνικά νησιά ιδανικά για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο

Στην δεξιά πλευρά του κλειστού όρμου βρίσκεται τμήμα από το πέτρινο σπίτι που η παράδοση λέει πως έχει ζήσει εκεί ο Καραϊσκάκης ενώ από εκεί ο δρόμος συνεχίζει και φτάνει σε απομονωμένους κολπίσκους. Αυτοί οι κολπίσκοι είναι τέλειοι για μπάνιο.

Κιόνι-οικογενειακές διακοπές-Καλοκαίρι 2023-Ιθάκη-

Το Κιόνι βρέχεται φυσικά με τα νερά του Ιονίου που είναι γνωστά για την καθαρότητα και τα γαλαζοπράσινα χρώματά τους. Υπάρχουν στο χωριό τρεις καλοδιατηρημένοι ανεμόμυλοι και είναι τέλεια επιλογή για ήρεμες και γαλήνιες οικογενειακές διακοπές.

Κιόνι-οικογενειακές διακοπές-Καλοκαίρι 2023-Ιθάκη-

All photos via: bovary.gr

Δείτε όλα τα άρθρα για τις διακοπές στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close