Καστός-καλοκαιρινές διακοπές-με-3 ευρώ-Καλοκαίρι 2023-

Το Καλοκαίρι 2023 έρχεται και σιγά σιγά όλοι προγραμματίζουμε το πότε θα βγούμε σε άδεια και φυσικά ποιον καλοκαιρινό προορισμό θα επισκεφθούμε. Σήμερα θα σας δείξουμε ένα ελληνικό νησί που κοστίζει μόλις 3 ευρώ.

Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και ειδικά αν θες να κάνεις διακοπές με την οικογένεια, το μπάτζετ είναι μεγάλο. Τα ελληνικά νησιά μπορεί να είναι πανέμορφα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι ως επί το πλείστον για να τα επισκεφθούμε χρειαζόμαστε αρκετά χρήματα.

Υπάρχει όμως ένα γραφικό ελληνικό νησί, που βρίσκεται μόλις 40 λεπτά από τις ακτές της Ηπειρωτικής Ελλάδας και κοστίζει μόλις 3 ευρώ. Είναι ένα νησί για ήρεμες οικογενειακές διακοπές και βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά, που ακόμη δεν το έχουν ανακαλύψει οι περισσότεροι τουρίστες. Διαβάστε παρακάτω:

Δείτε ακόμα Το ελληνικό νησί με τα πιο βαθιά νερά στη Μεσόγειο: Η άγρια ομορφιά του προκαλεί δέος

Τα δημοφιλή ελληνικά νησιά, αποτελούν έναν ακριβό προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες. Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν ήρεμες καλοκαιρινές διακοπές, μακριά από την βαβούρα και τον συνωστισμό.

Καστός-καλοκαιρινές διακοπές-με-3 ευρώ-Καλοκαίρι 2023-

Photo via: kefaloniapress.gr

Θέλουν να έρθουν σε επαφή με ανέγγιχτες παραλίες, γραφικά σοκάκια, πλούσια φυσική ομορφιά και φιλοξενία από τους ντόπιους. Αν έχετε ανάγκη κάτι τέτοιο και παράλληλα δεν θέλετε να πάρετε… δάνειο για να κάνετε καλοκαιρινό αυτό το ελληνικό νησάκι είναι για εσάς.

Όμορφο, γραφικό, φιλόξενο, προορισμός που δεν είναι γνωστός στους πολλούς, με πλούσια φυσική ομορφιά και γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου. Μιλάμε για ένα νησί που βρίσκεται μόλις 40 λεπτά μακριά από τις ακτές της Ηπειρωτικής Ελλάδας και κοστίζει μόλις 3 ευρώ.

Καστός-καλοκαιρινές διακοπές-με-3 ευρώ-Καλοκαίρι 2023-

Photo via: huffingtonpost.gr

Δείτε ακόμα Αυτές είναι οι καλύτερες ελληνικές παραλίες για το 2023 σύμφωνα με τη Vogue

Το όμορφο αυτό νησί ονομάζεται Καστός κι αν δεν το έχετε επισκεφθεί μέχρι σήμερα, ήρθε η εποχή να το κάνετε. Είναι ένα από τα μικρότερα νησιά των Επτανήσων που είναι κατοικήσιμα και απέχει από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας μόλις 6 μίλια.

Καστός-καλοκαιρινές διακοπές-με-3 ευρώ-Καλοκαίρι 2023-

Photo via: huffingtonpost.gr

Από τον Μύτικα μάλιστα γίνεται και η πρόσβαση στο νησί, αφού πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια και το κόστος τους είναι λιγότερο από 3 ευρώ το άτομο. Είναι ένα νησάκι που θα σε κερδίσει για την ηρεμία και τον φυσικό του πλούτο.

Αποτελείται από λίγους αλλά φιλόξενους κατοίκους κι αν φέτος το Καλοκαίρι θέλεις να αποσυνδεθείς και να χαλαρώσεις ουσιαστικά, η Καστός θα γίνει το αγχολυτικό σου. Υπάρχει στην Καστό ένας υπέροχος παλιός και πέτρινος ανεμόμυλος και βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του λιμανιού.

Δείτε ακόμα Εύβοια: 3 Παραλίες για ελεύθερο κάμπινγκ για το ΣΚ

Μάλιστα είναι ο μοναδικός στην ευρύτερη περιοχή της Λευκάδας και είναι και το σήμα κατατεθέν του νησιού. Στην Καστό υπάρχει ένας και μοναδικός οικισμός που είναι χτισμένος σύμφωνα με την νησιωτική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και διαθέτει μόνο τα απαραίτητα.

Δηλαδή, δύο μικρά καφέ μπαρ, ένα μπακάλικο, δύο ταβέρνες και φυσικά πολλή ηρεμία. Θα έχεις φόντο τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου και την βλάστηση του νησιού. Κατά την διάρκεια της ημέρας κυκλοφορούν βαρκούλες στην Καστό και προσφέρουν στον επισκέπτη εξερευνήσεις.

Καστός-καλοκαιρινές διακοπές-με-3 ευρώ-Καλοκαίρι 2023-

Photo via: huffingtonpost.gr

Σε πάνε από την μαγευτική σπηλιά Φωκότρυπα, η οποία στο εσωτερικό της έχει μία μικρή παραλία που αποτελείται αποκλειστικά από άμμο και στα βασικά αξιοθέατα του νησιού. Η φεγγαράδα στην Καστό είναι ξακουστή και αυτός ο προορισμός προσφέρεται και σαν πρώτες καλοκαιρινές διακοπές με το άλλο σου μισό.

Δείτε όλα τα άρθρα για τις διακοπές στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close