Μαμά αφήνει το γιο της να ζωγραφίζει σε όλους τους τοίχους του σπιτιού _

Μαμά ενθαρρύνει τον γιό της που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού να εκφράζεται μέσω της τέχνης ακόμη κι αν δημιουργεί χάος. Οι περισσότεροι από εμάς, δεν θέλουμε ούτε να σκεφτούμε ότι το παιδί μας θα ξεκινήσει να ζωγραφίζει τους τοίχους και τα έπιπλα του σπιτιού. Καθαρίζονται δύσκολα οι μπογιές βλέπεις.

Όμως η συγκεκριμένη μανούλα, αφήνει τον γιό της ο οποίος βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού να ζωγραφίζει τοίχους, έπιπλα και ό,τι άλλο επιθυμεί μέσα στο σπίτι για να εκφραστεί μέσω της τέχνης. Μάλιστα η συγκεκριμένη μανούλα, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας ένα βίντεο.

Δείτε ακόμα Λέγεται αυτισμός χαζούλα

Το βίντεο έγινε viral και δείχνει για ποιον λόγο αφήνει το παιδί της να εκφράζεται μέσω της τέχνης. Περνάει ένα πολύ όμορφο μήνυμα, αφού είναι μία μανούλα που την ενδιαφέρει το παιδί να εκφράζεται και όχι η καθαριότητα που θα έχει να κάνει μετά. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Ο μικρός Χάρισον είναι μόλις 3 ετών και ζει μαζί με τους γονείς του στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής. Ο μικρός Χάρισον βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Πριν λίγο καιρό λοιπόν ξεκίνησε να ζωγραφίζει με κραγιόν τους τοίχους του σπιτιού του και φυσικά οι δημιουργίες του, τον έκαναν περήφανο.

Υπό άλλες συνθήκες η μητέρα του Χάρισον, Linzy, θα γινόταν έξαλλη με τοι χάος που δημιούργησε ο γιός της. Αντιθέτως όμως χάρηκε πολύ με τις δημιουργίες του και μάλιστα ενθαρρύνει το παιδί να συνεχίσει να ζωγραφίζει τους τοίχους ή ό,τι άλλο θέλει μέσα στο σπίτι.

Σας φαίνεται περίεργο αυτό; Το φαντάστηκε η Linzy, γι’ αυτό αποφάσισε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok να εξηγήσει για ποιον λόγο αφήνει τον μικρό Χάρισον να βάφει τους τοίχους του σπιτιού ανενόχλητος.

Μαμά αφήνει το γιο της να ζωγραφίζει σε όλους τους τοίχους του σπιτιού

Γιατί τον αφήνει να ζωγραφίζει τους τοίχους;

Φαίνεται πως ο Linzy δεν είναι απλά μία χαζομαμά που δεν μπορεί να χαλάσει χατίρι στο αγγελούδι της. Σύμφωνα με την ίδια, ο Χάρισον επειδή βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού δεν μπορεί να μιλήσει. Η μητέρα του λοιπόν θεωρεί, ότι η τέχνη είναι ένας τρόπος γι’ αυτόν να επικοινωνήσει με τους άλλους.

Το βίντεο που εξηγούσε τους λόγους, έγινε viral και συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές. Παρόλα αυτά υπήρχαν πολλοί χρήστες του TikTok που έκριναν αυτή την μητέρα ως κακή, επειδή δεν θέτει όρια στο παιδί της. Έξω από τον χορό.. θα πούμε εμείς.

Δείτε ακόμα Η πραγματικότητα ενός τρίχρονου με αυτισμό

Η οικογένεια έλαβε υποστήριξη από το TikTok

Μπορεί να υπήρξαν πολλά επικριτικά σχόλια όμως τα σχόλια που την υποστήριζαν ήταν περισσότερα. Η Linzy μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok δείχνει ότι εκτός από μητέρα είναι και ηθοποιός και κωμικός, αφού στήνει ολόκληρες παραστάσεις με μαριονέτες και κουστούμια, για να διασκεδάσει τα παιδιά της.

Δύο από τα παιδιά της Linzy βρίσκονται στο στο φάσμα του αυτισμού. Μάλιστα οι υποστηρικτές της, της πρότειναν να την βοηθήσουν οικονομικά ή να της δώσουν μπογιές που δεν χρειάζονται για να συνεχίσει ο μικρός τις δημιουργίες του, στους τοίχους του σπιτιού.

Η Linzy το εκτίμησε πολύ αυτό αφού χρειάζεται να δίνουν πολλά χρήματα για κραγιόν κάθε εβδομάδα, επειδή ο μικρός τα χαλάει εύκολα. Μερικές φορές μάλιστα χρειάζεται να λιώσουν παλιά κραγιόν για να έχει ο μικρός να ζωγραφίζει.

Μαμά αφήνει το γιο της να ζωγραφίζει σε όλους τους τοίχους του σπιτιού

Τι πρότειναν οι χρήστες του Tiktok;

Πολλοί της πρότειναν να ξεκινήσει να διδάσκει στο παιδί της να χρησιμοποιεί χαρτί αντί για τοίχο όταν θέλει να ζωγραφίσει, ενώ κάποιοι άλλοι την συμβούλευσαν να παίρνει μπογιές που βγαίνουν εύκολα από τον τοίχο.

Όμως η ίδια φαίνεται πως όλα αυτά τα θέτει σε δεύτερη μοίρα. Αυτήν την στιγμή χαίρεται που το παιδί της, διασκεδάζει και βρήκε έναν τρόπο να επικοινωνεί με τους γύρω του. Κι εμείς την θαυμάζουμε γι’ αυτό!

Μαμά αφήνει το γιο της να ζωγραφίζει σε όλους τους τοίχους του σπιτιού

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via: tag24.com

Close