Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατoς: 9 φωτογραφίες ηλικιωμένων ζευγαριών που μας έκαναν να δακρύσουμε

Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατoς: 9 φωτογραφίες ηλικιωμένων ζευγαριών που μας έκαναν να δακρύσουμε. Γιατί μπορεί την σήμερον ημέρα να ακούμε πιο συχνά για διαζύγια, από ότι για ευτυχισμένα παντρεμένα ζευγάρια που άντεξαν στον χρόνο, όμως δεν ήταν πάντα έτσι.

Οι άνθρωποι του σήμερα, ψάχνουν απεγνωσμένα την αληθινή αγάπη και οι περισσότεροι από εμάς, νιώθουμε τις περισσότερες φορές ότι αποτύχαμε. Δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά, τι είναι αυτό που αποξένωσε την ανθρωπότητα σήμερα.

Μπορεί να είναι η τεχνολογία, οι πειρασμοί, οι δυσκολίες και το άγχος, η έλλειψη εμπιστοσύνης. Μπορεί να μην είναι και τίποτα από αυτά ή μπορεί να είναι λίγο από όλα. Το θέμα είναι ότι πολλές φορές βλέπουμε φωτογραφίες στο διαδίκτυο ή σκεφτόμαστε τις γιαγιάδες, τους παππούδες και τους γονείς μας και σκεφτόμαστε “εκείνοι πως άντεξαν;” .

 9 φωτογραφίες ηλικιωμένων ζευγαριών που μας έκαναν να δακρύσουμε

Δείτε ακόμα Να είμαστε δεμένες οικογένειες, αλλά όχι με γόρδιους δεσμούς

Σίγουρα έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες για γυναίκες που έκαναν υπομονή, παρόλο που ζούσαν ψυχολογική ή σωματική βiα στο σπίτι τους, γιατί το διαζύγιο εκείνη την εποχή ήταν κατακριτέο. Σίγουρα αυτά τα ζευγάρια, δεν είναι τα ζευγάρια που νιώσαμε την ανάγκη να προωθήσουμε σήμερα σαν παραδείγματα προς μίμηση.

Παραδείγματα προς μίμηση, είναι τα ζευγάρια που παρόλες τις δυσκολίες. Παρόλα τα σκαμπανεβάσματα στην σχέση και στην οικογένεια που λογικά βρήκαν στο διάβα τους, κατάφεραν μέσα από την αγάπη και την κατανόηση να είναι μέχρι και σήμερα μαζί.

Ζευγάρια ηλικιωμένων, που τα βλέπουμε μέχρι και σήμερα να περπατούν χέρι – χέρι στην αμμουδιά και να μαζεύουν βότσαλα την ίδια στιγμή που νέοι άνθρωποι, ενδιαφέρονται περισσότερο να διαφημίσουν την σχέση τους στο Instagram, από το να δείξουν ουσιαστική αγάπη στο ταίρι τους, το οποίο κάθεται στην διπλανή ξαπλώστρα.

Ζευγάρια ηλικιωμένων που είχαν την ευκαιρία να χωρίσουν. Να φύγουν. Αλλά δεν το έκαναν. Δεν το έκαναν γιατί βρήκαν την αγάπη στα μάτια του άλλου τους μισού. Στο σήμερα οι άνθρωποι αναζητούμε αυτό που ακούμε από άλλους ανθρώπους να λένε για το ταίρι τους: μετά από 40 χρόνια γάμου την έχω τόσο ανάγκη που αν φύγει από την ζωή θα φύγω κι εγώ.

Μακάβρια ρομαντικό. Αλλά δείχνει πως ο άνθρωπος είναι σε θέση να αγαπήσει πάρα πολύ στην ζωή του. Απλά οι πειρασμοί του σήμερα, τον έχουν κάνει να πιστέψει ότι αυτό που έχει στο πλάι του ποτέ δεν είναι αρκετό. Ψάχνουμε την τελειότητα στον άλλον και στο τέλος της ημέρας ούτε εμείς ξέρουμε τι ψάχνουμε στην ουσία.

Θέλουμε ο άλλος να έχει χιούμορ, να είναι όμορφος, να είναι τρυφερός συνεχώς, να δείχνει συνεχώς κατανόηση. Και όταν τα βρίσκουμε όλα αυτά, από ένα σημείο και μετά γοητευόμαστε από κάποιον πιο όμορφο, με περισσότερο χιούμορ.

Στο σημερινό άρθρο, αποφασίσαμε να αναφερθούμε σε αυτά τα ζευγάρια, που μετά από 40 και 50 χρόνια γάμου, βλέπουν ακόμη την ομορφιά στα μάτια του άλλου τους μισού. Εκείνα τα ζευγάρια, που κατάφεραν να κλείσουν τα μάτια στους πειρασμούς και να δείχνουν την αγάπη τους χωρίς αμφιβολίες κάθε στιγμή. Διαβάστε παρακάτω:

9 φωτογραφίες ηλικιωμένων ζευγαριών που μας έκαναν να δακρύσουμε:  Παππούς κρατάει την ομπρέλα στην γυναίκα του.

Μπορεί τα social media και οι ερwτικές comedy να μας έχουν πείσει ότι ο άλλος μας αγαπά, μόνο όταν κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις και πράξεις με 500 άτομα γύρω να τις βλέπουν, αλλά η αγάπη κρύβεται στα απλά. Στο να προσέχεις το άλλο σου μισό πριν πάει στην δουλειά .

Στο απότομο τράβηγμα που θα σου κάνει ο άλλος, όταν αποφάσισες να περάσεις τον δρόμο, την ίδια στιγμή που ένα αμάξι ερχόταν κατά πάνω σου από απροσεξία. Όταν σου κρατάει την ομπρέλα, την στιγμή που απλώνεις τα ρούχα, γιατί ξέρει πόσο δεν σου αρέσει η ζέστη και ο ήλιος και πόσο εύκολα καίγεσαι.

αγάπη σε ηλικιωμένο ζευγάρι

9 φωτογραφίες ηλικιωμένων ζευγαριών που μας έκαναν να δακρύσουμε:  παππούς και γιαγιά στην καφετέρια.

Τα ζευγάρια του σήμερα, προτιμούν να διαφημίσουν την σχέση τους στα social media από το να αφιερώσουν λίγο χρόνο στο άλλο τους μισό. Βλέπουμε ζευγάρια να κάθονται στις καφετέριες με ένα κινητό στο χέρι και να μην ακούν αυτό που έχει να τους πει, αυτός που κάθεται απέναντι και θεωρούν ότι αγαπάνε.

Αν αγαπάς πραγματικά το ταίρι σου όμως, άκουσέ τον όταν έχει να σου πει κάτι. Μπορεί να είναι τα νέα του από την δουλειά. Μπορεί να είναι ένα χαζό ανέκδοτο. Μπορεί να είναι μια σκέψη που τον βασανίζει όλη μέρα ή μια σκέψη που του έκανε εντύπωση που την σκέφτηκε και θέλει να την μοιραστεί και μαζί σου. Άκουσέ τον. Παρατήρησε τον.

αγάπη σε ηλικιωμένο ζευγάρι

9 φωτογραφίες ηλικιωμένων ζευγαριών που μας έκαναν να δακρύσουμε: παππούς βγάζει φωτογραφία την γυναίκα του.

Η εξωτερική εμφάνιση για τους περισσότερους παίζει ρόλο. Δεν διαφωνούμε πλήρως σε αυτό. Η εξωτερική εμφάνιση με τα χρόνια όμως φεύγει. Θα παχύνουμε. Θα κάνουμε ρυτίδες. Θα μας πέσουν τα μαλλιά. Να βρεις αυτόν που θα βλέπει την ομορφιά σε εσένα, εκεί που κανένας άλλος δεν μπορεί να την προσέξει.

αγάπη σε ηλικιωμένο ζευγάρι

9 φωτογραφίες ηλικιωμένων ζευγαριών που μας έκαναν να δακρύσουμε: παππούς φτιάχνει τα μαλλιά της γυναίκας του.

Το να προσέχεις τον άλλον είναι από τις πιο σημαντικές πράξεις αγάπης. Θες να του κάνεις ένα μασάζ, γιατί παραπονιέται ότι κουράστηκε πολύ στην δουλειά. Ενδιαφέρεσαι να του φτιάξεις μαλλιά ακόμη κι αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτό δεν είναι…δουλειά για σένα, γιατί θεωρείς ότι δουλειά σου είναι αυτό που θα την κάνει να χαμογελάσει.

παππούς φτιάχνει τα μαλλιά της γυναίκας του

9 φωτογραφίες ηλικιωμένων ζευγαριών που μας έκαναν να δακρύσουμε: παππούς φτιάχνει τα μαλλιά της γυναίκας του.

Όταν αγαπάς τον άλλον γίνεσαι αυτομάτως ο προσωπικός του κομμωτής, μάγειρας, γιατρός, μπαμπάς, μαμά, κολλητός, κολλητή. Έτσι είναι η αγάπη. Αλλάζει ρόλους ανάλογα με τις ανάγκες που έχει αυτός ή αυτή που έχεις διπλά σου.

παππούς φτιάχνει τα μαλλιά της γυναίκας του

9 φωτογραφίες ηλικιωμένων ζευγαριών που μας έκαναν να δακρύσουμε: παππούς στηρίζει την γυναίκα του στο νοσοκομείο.

Ακόμη και οι δυσκολίες φαίνονται μικρές όταν αυτός που αγαπάς σε στηρίζει και είναι δίπλα σου. Αγάπη είναι να έχεις το θάρρος να λυγίσεις μπροστά στον άλλον γιατί ξέρεις ότι θα είναι εκεί να σε σηκώσει.

παππούς και γιαγιά στο νοσοκομείο συγκινητικές φωτογραφίες

9 φωτογραφίες ηλικιωμένων ζευγαριών που μας έκαναν να δακρύσουμε: παππούς έχει για εξώφυλλο στο κινητό του την φωτογραφία της γυναίκας του.

Πόσο τρυφερή φωτογραφία.

παππούς αγαπά την γυναίκα του

9 φωτογραφίες ηλικιωμένων ζευγαριών που μας έκαναν να δακρύσουμε: γιαγιά και παππούς χέρι – χέρι στο λεωφορείο.

Ο ερwτας δεν έχει ηλικία. Και σίγουρα όταν βλέπουμε ερwτευμένα ζευγάρια κάθε ηλικίας και σεξ0αλικής ταυτότητας, δεν μπορούμε παρά να χαρούμε, που είχαν την τύχη να βιώσουν το πιο όμορφο συναίσθημα του κόσμου και να είναι αμοιβαίο.

παππούς και γιαγιά χέρι χέρι στο λεωφορείο

9 φωτογραφίες ηλικιωμένων ζευγαριών που μας έκαναν να δακρύσουμε: γιαγιά και παππούς βγάζουν selfie.

Ο ερwτας πολλές φορές σε κάνει να ξεχνάς το πόσο χρόνων είσαι. Το πόσο λίγα γνωρίζεις από τεχνολογία. Ό,τι ηλικία κι αν έχεις, αν μέσα σε όλα, βγάζεις και καμιά selfie για να μην ξεχάσεις την στιγμή, εμείς μαζί σου είμαστε.

παππούς και γιαγιά βγάζουν selfie

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close