" Περισσότερη σημασία για μένα έχει η σύζυγός μου παρά τα παιδιά μου" - Άντρας μοιράζεται μαζί μας

Στην Ελλάδα ο θεσμός της οικογένειας είναι ιερός. Μάλιστα, πολλές οικογένειες έχουν την τάση να βάζουν τα παιδιά τους πάνω από όλα και σε πολλές περιπτώσεις να τα καλομαθαίνουν. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν σατιρίσει τους Ελληνες μάλιστα, σχετικά με την ηλικία που αποφασίζουν να φύγουν από το πατρικό τους σπίτι.

Ακόμη κι αν μερικές μοντέρνες ελληνικές οικογένειες προσπαθούν να θέσουν νέους κανόνες, αυτοί οι νέοι κανόνες είναι ακόμη εξαίρεση. Φαίνεται όμως πως πολλοί άνθρωποι του εξωτερικού, έχοντας τις δικές τους οικογένειες θέτουν την σχέση τους πάνω από τα παιδιά τους.

Ο συγγραφέας Mike Berry έχει μια οικογένεια με την Kristin η οποία περιλαμβάνει 8 υιοθετημένα παιδιά. Δημοσίευσε λοιπόν ο Mike ένα κείμενο μέσα από το προσωπικό του blog που εξηγεί για ποιον λόγο βάζει την σύζυγό του, πάνω από τα παιδιά του.

Το κείμενο έγινε γρήγορα viral και μάλιστα δέχθηκε αρνητικές κριτικές από πολλούς. Δεν ήταν όμως λίγοι κι εκείνοι που συμφωνήσαν μαζί του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Mike Berry, προσπαθεί να βοηθήσει ζευγάρια να θέσουν νέους κανόνες στις σχέσεις τους, με σκοπό αυτές να διατηρηθούν για πάντα.

Εμείς, διαβάσαμε το κείμενο του και ομολογούμε ότι σε πολλά μας βρήκε σύμφωνους. Ανεξάρτητα από την άποψη που έχουμε εμείς όμως, θέλαμε να το μοιραστούμε πολύ μαζί σας, για να μας πείτε κι εσείς πως βλέπετε τα πράγματα σχετικά με τον γάμο και τα παιδιά. Διαβάστε παρακάτω:

Συνήθως είναι 8:30 όταν δίνω στις 2 έφηβες κoρες μου την πρώτη προειδοποίηση ότι ήρθε η ώρα. Και στις 9 μ.μ. τους λέω, «Πρέπει να πάτε στο δωμάτιο σας». Το κάνω σχεδόν κάθε βράδυ. Και διαφωνούν κάθε φορά: «Γιατί πρέπει να κοιμηθούμε από τις 9; Δεν είμαστε παιδιά πια;! «

«Δεν χρειάζεται να πάτε για ύπνο τώρα, απλά σας ζητώ να φύγετε από το καθιστικό. Η μαμά και εγώ δεν έχουμε δει ο ένας τον άλλον όλη την ημέρα, επειδή ήμασταν συγκεντρωμένοι στην αποστολή μας. Χρειαζόμαστε χρόνο για να είμαστε μαζί. ”

Τα κοpίτσια κατεβάζουν το βλέμμα τους.

Ειλικρινά, ακολουθούμε αυτόν τον κανόνα για όσο διάστημα μπορώ να θυμηθώ. Είμαστε γονείς εδώ και 15 χρόνια και τα παιδιά δεν έφαγαν ποτέ όλο τον χρόνο μας. Η σύζυγος μου και εγώ περνάμε πολύ χρόνο με τα παιδιά μας, αλλά ποτέ 24 ώρες το 24ωρο.

" Περισσότερη σημασία για μένα έχει η σύζυγός μου παρά τα παιδιά μου" - Άντρας μοιράζεται μαζί μας

Αγαπάμε τα παιδιά μας και, φυσικά, παίζουν τεράστιο ρόλο στη ζωή μας. Μπορούν πάντα να βασίζονται σε εμάς και να λαμβάνουν τη βοήθεια και την υποστήριξη μας.

Αλλά εκτός από τα παιδιά, υπάρχει το «εμείς». Η σχέση μας. Η Kristin και εγώ πρέπει πάντα να βεβαιωνόμαστε ότι ο γάμος μας είναι ισχυρός και υγιής. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους αυτό είναι σημαντικό και παρακάτω θα δείτε 4 από αυτούς.

1. Ένας υγιής γάμος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του σπιτιού. Τα παιδιά δεν είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της οικογένειας σας. Είναι ένα τεράστιο κομμάτι αυτής, αλλά δεν είναι αυτά που διατηρούν τη χαοτική δομή που αποκαλούμε οικογένεια.

Το σημαντικότερο μέρος της οικογένειας είστε εσείς και η γυναίκα σας. Είστε εσείς που έχετε όλη την ευθύνη. Και τα παιδιά επιλέγουν τον δρόμο τους με βάση το παράδειγμα σας.

" Περισσότερη σημασία για μένα έχει η σύζυγός μου παρά τα παιδιά μου" - Άντρας μοιράζεται μαζί μας

2. Πριν από αυτά, ήμασταν «εμείς». Πριν υπάρξουν τα παιδιά, ήμασταν οι δυο μας. Εrωτευτήκαμε, χάσαμε μαθήματα μαζί, μιλήσαμε τηλεφωνικά όλη τη νύχτα, και στη συνέχεια αποφασίσαμε να είμαστε μαζί για πάντα. Ήμασταν στην αρχή του μονοπατιού.

Και ξεκινήσαμε όλο αυτό το οικογενειακό πράγμα. Μετά είχαμε τα όμορφα παιδιά μας. Φυσικά, είμαστε ευτυχείς που τα έχουμε. Αλλά ο γάμος μας είναι ιερός. Και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τον προστατεύσουμε.

" Περισσότερη σημασία για μένα έχει η σύζυγός μου παρά τα παιδιά μου" - Άντρας μοιράζεται μαζί μας

3. Μετά από αυτά, θα είμαστε «εμείς». Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Θα έρθει μια στιγμή που τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα φύγουν από τη φωλιά. Δεν ξέρω για σας, αλλά δεν υπάρχει θέση στο σπίτι μου για ένα παιδί 30 ετών.

Έτσι, όταν φύγουν από το σπίτι μας, θα έχουν τις δικές τους οικογένειες και θα μεγαλώνουν τα δικά τους παιδιά, θα ήθελα η σχέση μου με τη γυναίκα μου να παραμείνει τόσο ισχυρή και οικεία όσο ήταν στην αρχή. Και για να έχουμε ένα τέτοιο μέλλον, πρέπει να εργαστούμε στη σχέση μας κάθε στιγμή.

Η σχέση μας πρέπει να είναι η προτεραιότητα. Φυσικά, δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.

" Περισσότερη σημασία για μένα έχει η σύζυγός μου παρά τα παιδιά μου" - Άντρας μοιράζεται μαζί μας

4. Πρέπει να θέσουμε ένα μελλοντικό παράδειγμα. Όπως ανέφερα και προηγουμένως, τα παιδιά μας βλέπουν και μαθαίνουν από εμάς. Κάνουν ό, τι κάνουμε και παρακολουθούν κάθε βήμα μας. Συχνά λέω: «Αναπτύσσουμε ενήλικες, όχι παιδιά.» .

Και πάλι, δεν ξέρω για σας, αλλά θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν με μια φυσιολογική στάση απέναντι στα ραντεβού, την αγάπη και την οικογένεια. Και θέλω ο γάμος μας να είναι ένα παράδειγμα για αυτούς. Έτσι, η σύζυγος μου μπαίνει πάνω από τα παιδιά μου. Είναι πολύ κοντά, αλλά σίγουρα μετά τη γυναίκα μου.

Στο τέλος της ημέρας, όλοι τείνουμε να είμαστε κουρασμένοι και εκνευρισμένοι. Και ναι, τα παιδιά σας σάς χρειάζονται, είναι πραγματικά σημαντικά. Όχι τα χόμπι σας, όχι οι φίλοι σας, όχι η δουλειά σας. Και πρέπει να τα νοιάζεστε πραγματικά.

" Περισσότερη σημασία για μένα έχει η σύζυγός μου παρά τα παιδιά μου" - Άντρας μοιράζεται μαζί μας

Αλλά φροντίστε πρώτα τη σχέση σας. Όταν τα παιδιά βλέπουν ότι οι γονείς τους αγαπούν ο ένας τον άλλο, είναι σίγουρα ότι οι γονείς τους τα αγαπούν. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στον κόσμο γύρω τους.

Έχουμε τρελά προγράμματα. Έχουμε έλλειψη ελεύθερου χρόνου. Ξοδεύουμε όλη την ημέρα με τα παιδιά μας. Και γι ‘αυτό τους ζητώ να πάνε στα δωμάτια τους στις 9 το βράδυ κάθε βράδυ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η γυναίκα μου και εγώ έχουμε ραντεβού δύο φορές το μήνα και βγαίνουμε έξω. Επειδή έχει σημασία.

Γι ‘αυτό η γυναίκα μου έρχεται πρώτη από τα παιδιά μου.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close