Μητέρα ηρωίδα: Έμεινε άστεγη με τα 2 της παιδιά & έχτισε ένα σπίτι μόνη της από την αρχή!

Μία μητέρα που αξίζει τον σεβασμό και το χειροκρότημά μας. Μία μητέρα μόνη της, με δύο παιδιά που κατάφερε από το τίποτα να χτίσει ένα όμορφο σπίτι για την ίδια και τα παιδιά της.

Ζούμε σε μια χώρα όπου ζει την οικονομική κρίση στο πετσί της. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζουμε όπως λίγοι, τι σημαίνει η οικονομική ανασφάλεια και η φτώχεια.

Πολλές οικογένειες στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, δεν έχουν ούτε τα βασικά την ίδια στιγμή που άλλες, τα έχουν όλα! Οι οικογένειες που δεν τα καταφέρνουν οικονομικά, πολλές φορές παρατούν την μάχη και καταθέτουν τα όπλα ενώ άλλες φορές πεισμώνουν και επιβιώνουν.

Δεν κρίνουμε καμία από τις δυο κατηγορίες ανθρώπων, φυσικά. Οι άνθρωποι που δεν έχουν το κουράγιο να ανταπεξέλθουν στις αντίξοες συνθήκες είναι απλά άνθρωποι με αδυναμίες. Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί που δεν μπορούν να αντέξουν τα βάρη των οικονομικών δυσκολιών. Το πρόβλημα είναι αυτοί που δημιούργησαν τις οικονομικές δυσκολίες εξαρχής.

Σήμερα, θα αναφερθούμε σε μια μητέρα – ηρωίδα, που ανήκει στην δεύτερη κατηγορία ανθρώπων. Ήρθε αντιμέτωπη με την φτώχεια έχοντας δύο μικρά παιδιά να μεγαλώσει και μάλιστα, παραλίγο να μείνει άστεγη.

Πείσμωσε, έσφιξε τα δόντια και έκανε κάτι που για εμάς θεωρείται ακατόρθωτο. Εκείνη όχι μόνο το υλοποίησε αλλά κατάφερε να προσφέρει στα παιδιά της μια άψογη ποιότητα ζωής με τα πιο απλά πράγματα!

Σήμερα λοιπόν, θα αναφερθούμε στην Σαρλότ, όπου μετά το διαζύγιο με τον άντρα της βρέθηκε χρεωμένη με δυο μικρά παιδιά. Παράλληλα, παραλίγο να μείνει άστεγη, και φυσικά χωρίς καθόλου χρήματα. Παρόλα αυτά, αποφάσισε να μην τα παρατήσει για τα παιδιά της και βρήκε την πιο πρωτόγνωρη λύση.

Διαβάστε παρακάτω:

Η Σάρλοτ πήρε διαζύγιο από τον άντρα της και από την μια μέρα στην άλλη βρέθηκε χρεωμένη με δύο παιδιά στην αγκαλιά. Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε την έκαναν να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στην συντήρηση του σπιτιού που έμεναν τότε.

Είχε στις πλάτες της το τεράστιο χρέος των 10.000 δολαρίων Αυστραλίας και δυο παιδιά που ζητούσαν μια στεγή κι ένα πιάτο φαγητό για να φάνε! Η Σαρλότ, δεν το έβαλε κάτω. Αφού ξεχρέωσε τα 10.000 δολάρια Αυστραλίας, δέχτηκε μια ευφάνταστη ιδέα από τον παππού της.

Μητέρα ηρωίδα: Έμεινε άστεγη με τα 2 της παιδιά & έχτισε ένα σπίτι μόνη της από την αρχή!

Ο παππούς της, της πρότεινε να χτίσει ένα μικρό σπίτι στην αυλή του σπιτιού του. Φυσικά η Σάρλοτ δεν είχε τα χρήματα να πληρώσει οποιοδήποτε μάστορα για το χτίσιμο του σπιτιού. Έτσι, έκατσε το μελέτησε και με την πολύτιμη βοήθεια του παππού της, έχτισε το ιδανικό σπίτι για τα παιδιά της αποκλειστικά μόνη της.

Μητέρα ηρωίδα: Έμεινε άστεγη με τα 2 της παιδιά & έχτισε ένα σπίτι μόνη της από την αρχή!

Έχτισε ένα σπίτι από την αρχή

Εκτός από το σχέδιο του σπιτιού, επιμελήθηκε τα ηλεκτρολογικά και τα υδραυλικά και οτιδήποτε χρειάζεται ένα σπίτι για να είναι γερό και λειτουργικό. Η Σάρλοτ λοιπόν, κατάφερε να δημιουργήσει το τέλειο σπίτι με τον πιο DIY τρόπο χωρίς δάνεια και μάστορες.

Μητέρα ηρωίδα: Έμεινε άστεγη με τα 2 της παιδιά & έχτισε ένα σπίτι μόνη της από την αρχή! Μητέρα ηρωίδα: Έμεινε άστεγη με τα 2 της παιδιά & έχτισε ένα σπίτι μόνη της από την αρχή! Μητέρα ηρωίδα: Έμεινε άστεγη με τα 2 της παιδιά & έχτισε ένα σπίτι μόνη της από την αρχή! Μητέρα ηρωίδα: Έμεινε άστεγη με τα 2 της παιδιά & έχτισε ένα σπίτι μόνη της από την αρχή!

Το μόνο χρέος που έχει αυτή τη στιγμή είναι να επιστρέψει μερικά χρήματα στον παππού της, αφού για να χτίσει το σπίτι η Σάρλοτ χρειάστηκε να πάρει ένα “οικογενειακό δάνειο” από τον ίδιο. Επίσης, πούλησε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές και τα έπιπλα, τα οποία δεν χωρούσαν στο νέο της σπίτι.

Μητέρα ηρωίδα: Έμεινε άστεγη με τα 2 της παιδιά & έχτισε ένα σπίτι μόνη της από την αρχή! Μητέρα ηρωίδα: Έμεινε άστεγη με τα 2 της παιδιά & έχτισε ένα σπίτι μόνη της από την αρχή!

Στη συνέχεια, χρειάστηκε η Σάρλοτ να βρει μια λύση, ώστε να κάνει τον χώρο πρακτικό χωρίς να στερεί από τα παιδιά της, τον χώρο για παιχνίδι. Έτσι, ξεκίνησε να ψωνίζει μεταχειρισμένα έπιπλα και μικρο είδη  ενώ κατασκεύασε μερικά μόνη της, με την βοήθεια του παππού.

Μητέρα ηρωίδα: Έμεινε άστεγη με τα 2 της παιδιά & έχτισε ένα σπίτι μόνη της από την αρχή! Μητέρα ηρωίδα: Έμεινε άστεγη με τα 2 της παιδιά & έχτισε ένα σπίτι μόνη της από την αρχή! Μητέρα ηρωίδα: Έμεινε άστεγη με τα 2 της παιδιά & έχτισε ένα σπίτι μόνη της από την αρχή!

Η Σάρλοτ έδειξε ότι μια μάνα πολλές φορές σκέφτεται τις πιο πρωτόγνωρες ιδέες. Για πολλούς μπορεί να είναι ακατόρθωτες, αλλά εκείνη κατάφερε να συντηρήσει τα παιδιά της και να τους προσφέρει μια καλύτερη ζωή! Φυσικά, ο παππούς της, έκανε το εγχείρημα της λίγο πιο εύκολο. Μην τα παρατάτε λοιπόν!

Μητέρα ηρωίδα: Έμεινε άστεγη με τα 2 της παιδιά & έχτισε ένα σπίτι μόνη της από την αρχή!

Photo via: mama-likes.ru

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

Close