Νομίζω ότι ο σύζυγός μου είναι ερωτευμένος με την κολλητή μου!

Αναγνώστρια του daddy-cool.gr που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας, το οικογενειακό της δράμα. Ο σύζυγός της, θεωρεί ότι είναι ερwτευμένος με την κολλητή, παιδική της φίλη. Δεν ξέρει πως να το διαχειριστεί και ζητά την συμβουλή μας. Διαβάστε παρακάτω:

Δεν ξέρω αν αυτό που βιώνω την τελευταία περίοδο είναι μια κρίση ζήλιας από μεριάς μου ή βάσιμες υποψίες που απλά δεν έχουν βρει ακόμη τις κατάλληλες αποδείξεις. Για να καταλάβετε εσείς και για να καθοδηγήσετε κι έμενα, θα πρέπει να σας πω την ιστορία μας από την αρχή της σχέσης.

Με τον σύζυγο μου γνωριστήκαμε όταν εγώ ήμουν 25 και αυτός 23. Η διαφορά ηλικίας δεν μας απασχόλησε ποτέ γιατί ήταν πάντα ένα ώριμο παιδί. Η αλήθεια είναι ότι δυο χρόνια διαφορά δεν είναι μεγάλη, όμως πιστεύω ότι ανάμεσα στον άντρα και στην γυναίκα, την συγκεκριμένη ηλικιακή περίοδο, ακόμη και τα δυο χρόνια φαίνονται.

Δείτε ακόμα Η μητέρα μου είναι 60 χρονών και διατηρεί παράλληλη σχέση. Να το πω στον πατριό μου;

Στη δική μας περίπτωση όμως δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Από την αρχή ζήσαμε μια έντονη σχέση. Ήμασταν πολύ ερwτευμενοι. Είπαμε νωρίς το “σ’ αγαπάω” . Τον έβαλα αμέσως μέσα στην παρέα κι εκείνος ήταν τρελός και παλαβός για έμενα Κι εγώ φυσικά.

Νομίζω ότι ο σύζυγός μου είναι ερwτευμένος με την κολλητή μου!

Τον γνώρισα βλέπετε σε μια φάση της ζωής μου, που δεν έψαχνα κυριολεκτικά τίποτα. Πίστευα ότι δεν είμαι σε θέση να κάνω σοβαρή σχέση, αλλά ήρθε και μου τα ανέτρεψε όλα. Ο σύζυγος μου λοιπόν από την αρχή είχε γνωρίσει τις κολλητές μου.

Εγώ με τις κολλητές μου είμαστε μαζί από το Λύκειο. Είμαστε πολύ δεμένες. Έχουμε περάσει πολλά μαζί κι όμως καταφέραμε μέσα από κάθε δυσκολία να βγούμε ακόμη πιο δεμένες. Τους έχω λοιπόν τυφλή εμπιστοσύνη. Ήθελα λοιπόν από τον πρώτο κιόλας καιρό να τους γνωρίσω τον άνθρωπο που μου τάραξε τα νερά.

Και γίναμε γρήγορα όλοι μαζί μια παρέα. Ο σύζυγός μου από τότε, είχε ενθουσιαστεί τόσο πολύ με την παρέα μου, που κυριολεκτικά αποστασιοποιήθηκε από τους φίλους που είχε μέχρι τότε. Η αλήθεια είναι ότι δεν τον κρίνω, διότι οι φίλοι που είχε τότε δεν ήταν και πολύ σωστοί απέναντί του.

Λίγα χρονιά μετά παντρευτήκαμε. Η μια μου κολλητή μας πάντρεψε και η άλλη μας βάφτισε το δεύτερο μας παιδί. Συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα να είμαστε μια παρέα. Βγαίνουμε τουλάχιστον 3 με 4 φορές την εβδομάδα μαζί.

Οι ενδείξεις που με κάνουν να ζηλεύω

Όλα αυτά τα χρόνια τίποτα δεν μου είχε φανεί παράξενο. Δεν το είχα σκεφτεί ούτε στους πιο τρελούς μου εφιάλτες. Όμως τον τελευταίο ένα χρόνο νιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά. Η μια μου κολλητή είναι ακόμη αδέσμευτη.

Δεν είναι άνθρωπος των σχέσεων. Προτιμά να περνά καλά με ανθρώπους και μέχρι εκεί. Παρόλα αυτά όλα αυτά τα χρόνια ήταν δίπλα μου και ποτέ μα ποτέ δεν μου έδωσε το δικαίωμα για το οτιδήποτε. Ίσα ίσα, ήταν η φωνή της λογικής κάθε φορά που ήθελα να χωρίσω και έβρισκε ότι έχω άδικο.

Ανάμεσα σε εκείνον κι εκείνη αναπτύχθηκε γρήγορα ένα δέσιμο. Τον πρώτο καιρό ο σύζυγός μου είχε αρκετές ανασφάλειες για μένα, διότι ήταν μικρότερος και δεν ήξερε αν με ικανοποιούσε. Η κολλητή μου ήταν αυτή που τον συμβούλευε για τα κουμπιά μου, που του έλεγε τι κάνει λάθος και τι σωστό.

Αυτό λοιπόν το εκτίμησε τόσο πολύ εκείνος που μέχρι και σήμερα της έχει φοβερή αδυναμία. Και εκείνη σε αυτόν. Το πρόβλημα είναι ότι τον τελευταίο χρόνο βλέπω περίεργα πράγματα. Ο σύζυγός μου, της μιλάει μπροστά στα μάτια μου με ερwτικα υπονοούμενα. Η ίδια γελάει πολύ.

Νομίζω ότι ο σύζυγός μου είναι ερwτευμένος με την κολλητή μου!

Μερικές φορές ανταποδίδει όμως πάντα στη πλάκα. Στα δικά της τα μάτια φαίνεται η πλάκα, στα δικά του όχι όμως. Πολλές φορές του την είχα πει μεταξύ σοβαρού και αστείου. Άλλες φορές τσακωθήκαμε άσχημα. Πάντα μου έλεγε ότι είμαι υπερβολική και ότι θα έπρεπε να ντρέπομαι και μόνο που το σκέφτηκα.

Όμως δεν γίνεται να μην προσέξω, ότι κάθε φορά που δεν μπορεί να βγει η κολλητή μου εκείνος κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Όσες φορές μας έχει παρουσιάσει κάποια καινούρια σχέση τον τελευταίο χρόνο, εκείνος είναι πάντα εχθρικός απέναντί του.

Και όταν ακόμη και η ίδια του λέει ότι την ενοχλεί που δεν εγκρίνει καμία από τις επιλογές της ξαφνικά, εκείνος της απαντάει ότι δεν έχει κάτι προσωπικό με τα παιδιά που φέρνει, αλλά έχει κουραστεί να την βλέπει να “σκορπίζεται” .

Λες και του πέφτει λόγος για το τι θα κάνει η άλλη στην προσωπική της ζωή. Ή λες και το γεγονός ότι δε θέλει να παντρευτεί, σημαίνει ότι τα παιδιά που εμφανίζει στο σπίτι δεν είναι άνθρωποι που έχει “δαγκώσει” τη λαμαρίνα. Εκείνη όμως επιλέγει συνεχώς να μη δίνει έκταση στο θέμα γιατί δεν θέλει να τσακωθούν.

Είμαι τρελή; Είμαι ζηλιάρα; Ή απλά βλέπω πέρα από τη μύτη μου;

Εμένα όμως όλα αυτά μου φαίνονται περίεργα. Φυσικά και δεν έχω μιλήσει σε καμία από τις δυο μου κολλητές. Είμαστε τόσα χρόνια μαζί και δεν θέλω να νομίζουν ότι στα πίσω – πίσω τις αμφισβητώ. Άλλωστε δεν τις αμφισβητώ. Πραγματικά δεν έχω πιάσει τίποτα περίεργο από μεριάς της, κι εγώ σε αυτά είμαι γάτα!

Δεν θέλω λοιπόν να κάνω την μια μου κολλητή να νιώσει άβολα και δεν θέλω να πω κάτι στην δεύτερη διότι ξέρω ότι αν δεν μιλήσει στην πρώτη, θα έχει διαρκώς ένα βάρος στο στομάχι της, που ξαφνικά βρέθηκα να υποψιάζομαι τέτοια πράγματα.

Έχω προσπαθήσει να μιλήσω επανελειμμένες φορές στον σύζυγό μου. Μερικές φορές για να τον ψαρέψω, άλλες φορές στα ίσια και χωρίς προσχήματα. Και στις δυο περιπτώσεις εξαιτίας έλλειψης αποδείξεων βγαίνω είτε υπερβολικά ζηλιάρα, είτε τρελή.

Έφτασα μέχρι και σε σημείο να ψάξω το κινητό του. Όμως ο κύριος ξαφνικά ξεκίνησε να διαγράφει συνομιλίες. Είναι ένα νέο είδος ψυχαναγκασμού που απέκτησε λέει και δεν θέλει να γεμίζει το messenger με συνομιλίες.

Λέτε να ρωτήσω με τρόπο την κολλητή μου, να μου δείξει κάνα μήνυμα και κάπως να δω τι λένε μεταξύ τους; Φοβάμαι μην υποψιαστεί κάτι. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Μετά από τόσα χρόνια γάμου και δυο παιδιά. λέτε ξαφνικά να τρώγομαι με τα ρούχα μου; Είμαι τρελή; Είμαι ζηλιάρα; Ή απλά βλέπω πέρα από τη μύτη μου;

Photo cover via: botasot.info

Close