Με τον σύντροφό μου πρόκειται να παντρευτούμε όμως τα παιδιά του είναι εμπόδιο & δεν τα θέλω!

Όταν κάνεις σχέση με έναν άνθρωπο, που είχε οικογένεια πριν από εσένα, σίγουρα τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Όταν υπάρχουν παιδιά από άλλον γάμο ή άλλη σχέση, πρέπει πρώτα από όλα να “κερδίσεις” εκείνα και μετά το άλλο σου μισό. Τι γίνεται όμως, όταν τα παιδιά δεν σε συμπαθούν…καθόλου και νομίζεις ότι τα παιδιά του είναι εμπόδιο;

Μια αναγνώστρια, φαίνεται πως θέλει να παντρευτεί αυτόν που αγαπά, όμως τα παιδιά του από τον πρώτο του γάμο δεν την συμπαθούν καθόλου. Η ίδια θεωρεί, ότι η αντιπάθεια που έχουν προς το πρόσωπό της είναι και ο λόγος που ο σύζυγος της, δεν της έχει κάνει ακόμη, πρόταση γάμου. Εσείς τι πιστεύετε; Διαβάστε παρακάτω:

Είμαι 28 χρονών και με τον σύντροφό μου είμαστε μαζί από τα 25 μου. Είναι κάποια χρόνια μεγαλύτερος, όμως αυτό ήταν που μου άρεσε εξαρχής μαζί του. Είναι ένας άντρας που ξέρει τι θέλει από την ζωή. Στα 25 μου, δε θα μπορούσα να βρω σε κανέναν 25χρονο, αυτά που βρήκα στον σύντροφό μου κι ας έχουμε 15 χρόνια διαφορά.

Ο σύντροφός μου λοιπόν, είναι ο μεγάλος εrωτας της ζωής μου. Δεν έχω ξανά νιώσει με κανέναν κάτι παρόμοιο και φυσικά δεν είμαι έτοιμη να θυσιάσω τα συναισθήματα μου για κανέναν! Από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε, μου έκανε γνωστό ότι έβγαινε από ένα δύσκολο διαζύγιο και είχε και 2 παιδιά από τον προηγούμενο γάμο του.

Δείτε ακόμα Ο άντρας μου με κυνηγάει να έχουμε συνέχεια επαφές και ‘γω δεν μπορώ άλλο! Τι να κάνω;

Μέχρι και σήμερα ο σύντροφός μου, δεν τα πηγαίνει καλά με την πρώην γυναικά του. Στις αρχές, τον έτρεχε πολύ συχνά στα δικαστήρια με ηλίθιες προφάσεις, όμως ευτυχώς η δικαιοσύνη τον αθώωνε πάντα! Εγώ ήμουν δίπλα του σχεδόν σε όλα, αφού γνωριστήκαμε όταν ξεκίνησαν οι δικαστικές διαμάχες.

Με τον σύντροφό μου ετοιμαζόμαστε να παντρευτούμε όμως τα παιδιά του είναι  εμπόδιο!

Ξεκινήσαμε να συγκατοικούμε από τον πρώτο χρόνο. Ήταν ένα βήμα, που δεν είχα τολμήσει να κάνω με κανέναν άλλον στο παρελθόν. Παρόλα αυτά, με αυτόν ένιωσα για πρώτη φορά στη ζωή μου, μια απίστευτη ασφάλεια, από το πρώτο κιόλας ραντεβού. Ήξερα ότι με αυτόν τον άνθρωπο θα πεθάνω.

Μου είχε πει εξαρχής, ότι είναι πολύ σημαντικό για εκείνον να γνωρίσω τα παιδιά του και να με συμπαθήσουν. Φυσικά ήθελα και γω να με συμπαθήσουν, όμως στην ιδέα ότι θα μπορούσαν και να μην με συμπαθήσουν δεν αγχωνόμουν ιδιαίτερα. Ποια παιδιά θα συμπαθούσαν ποτέ την νέα σύντροφο του μπαμπά τους;

Δείτε ακόμα Η κoρη μου είναι μόλις 22 ετών και έκανε σχέση με έναν άντρα 45 ετών! Τι να κάνω;

Στους πρώτους 6 μήνες λοιπόν και αφού ξεκίνησε να συνειδητοποιεί ότι η σχέση μας ξεκινάει να σοβαρεύει, διοργανώνει τραπέζι στο σπίτι του, το Σαββατοκύριακο που θα τα είχε μαζί του. Φυσικά η επίτιμη καλεσμένη ήμουν εγώ. Δεν είχα καθόλου άγχος, φόρεσα τα καλά μου ρούχα και τα καλό μου χαμόγελο και αποφάσισα να κάνω ο,τι μπορώ!

Από την πρώτη κιόλας στιγμή και τα δυο ήταν αρκετά επιφυλακτικά μαζί μου. Το ένα παιδί τότε ήταν στο Δημοτικό και το άλλο στο Γυμνάσιο. Από την πρώτη κιόλας στιγμή με κοιτούσαν με μισό μάτι. Δεν μου απαντούσαν καθόλου όταν τα ρωτούσα κάτι, πάρα μόνο όταν επαναλάμβανε την ερώτηση ο σύντροφός μου.

Γενικότερα ήταν ευγενικά μαζί μου, όταν ο σύντροφός μου τους υπενθύμιζε, ότι πρέπει να είναι ευγενικά μαζί μου. Στην αρχή σκέφτηκα ότι είναι αναμενόμενο. Όπως είπα και πιο πάνω, ήμουν ένα νέο πρόσωπο στη ζωή του μπαμπά τους, ενώ αυτά θα ήθελαν ο μπαμπάς και η μαμά να είναι απλά μαζί.

Με τον σύντροφό μου ετοιμαζόμαστε να παντρευτούμε όμως τα παιδιά του είναι  εμπόδιο!

Τα χρόνια περνούσαν όμως και οι συνθήκες δεν άλλαζαν. Δεν θα κάτσω να περιγράψω ένα – ένα τα περιστατικά, διότι το κείμενο μου θα γίνει ανησυχητικά μεγάλο. Το νόημα είναι ότι ποτέ δεν με αποδέχτηκαν σαν σύντροφο του πάτερα τους!

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου με ζηλεύει: Βάζει λόγια στο παιδί του συζύγου μου από τον πρώτο του γάμο και δεν ήθελε το δικό μου παιδί

Όσο μεγαλώνω, σκέφτομαι ότι θέλω σιγά – σιγά να ανεβώ τα σκαλιά της Εκκλησίας με αυτόν τον άνθρωπο. Είναι ο άνθρωπός μου και θέλω να κάνω οικογένεια μαζί του. Το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές, όμως αυτός δεν δίνει ξεκάθαρη απάντηση ως προς αυτό.

Είμαι σίγουρη, ότι μπαίνουν στη μέση τα παιδιά του. Ποιος πατέρας θα ήθελε να ανοίξει σπίτι με μια γυναίκα, που τα παιδιά του δεν θέλουν να την βλέπουν στα μάτια τους; Το θέμα είναι όμως, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψω σε κανένα ούτε στα παιδιά του να είναι εμπόδιο στην ευτυχία μας!

Τι να κάνω;

Έχω προσπαθήσει να κάνω πολλά πράγματα. Κανόνιζα με τον σύντροφό μου να περάσουμε το βράδυ μαζί με τα παιδιά, με ταινία, έτσι ώστε να έρθουμε πιο κοντά. Μάθαινα το αγαπημένο τους φαγητό και έτρωγα ώρες μπροστά από την κουζίνα για να τους το μαγειρέψω.

Μέχρι και για τα ενδιαφέροντα τους ενημερώθηκα και πλέον έχω άποψη μέχρι και για παιχνίδια στο Playstation μπας και καταφέρουν να δουν σε μένα μερικά κοινά! Τίποτα όμως! Ανένδοτα! Το θέμα είναι όμως, ότι δεν μπορώ να χαλάσω ολόκληρη τη ζωή μου προσπαθώντας να κερδίσω την εύνοια δυο παιδιών που μεταξύ μας δεν θα μου την δείξουν ποτέ.

Δείτε ακόμα Από όταν κάναμε την κoρη μας ο σύζυγός μου με παραμελεί & ασχολείται μόνο με το παιδί!

Θέλω να κάνω τα δικά μου παιδιά. Να ανοίξω το δικό μου σπίτι. Για πόσα χρόνια ακόμη απλά θα συγκατοικούμε; Είμαι σίγουρη ότι αν τα παιδιά του με συμπαθούσαν, ο σύντροφός μου θα μου είχε κάνει ήδη πρόταση γάμου.

Το ξέρω ότι μ’ αγαπάει. Φαίνεται κάθε φορά που με κοιτάζει στα μάτια. Άλλωστε, γιατί να συγκατοικήσουμε και γιατί να με γνωρίσει στα παιδιά του; Τι να κάνω; Πως να πλησιάσω τα παιδιά ή τουλάχιστον πως να καταφέρω να κάνω τον σύντροφό μου, να μην τον ενδιαφέρει τόσο πολύ η γνώμη τους, όσων αφορά την δική μας σχέση;

Photo via: singleparent.gr

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close