Ο γαμπρός μου είναι βiαιος με το εγγόνι μου και η κoρη μου τον καλύπτει! Τι να κάνω;

Η σημερινή ιστορία που λάβαμε από αναγνώστρια μας, μας προβλημάτισε αρκετά. Μια μητέρα και γιαγιά, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας, το γεγονός ότι ο γαμπρός της είναι βiαιος κυρίως με το παιδί, ενώ έχει υποψίες ότι γίνεται βίαιος και με την γυναίκα του και κoρη της.

Διαβάστε παρακάτω την ιστορία και πείτε μας την γνώμη σας:

Είμαι 65 χρονών και ο σύζυγος μου 69 και έχουμε μόνο μια κoρη. Όλη μας τη ζωή, της μάθαμε να σέβεται τον εαυτό της και να μένει μακριά από την βiα. Μερικές φορές κάναμε το λάθος να την υπερπροστατεύουμε. Ίσως αυτό, να επηρέασε κατά κάποιο τρόπο την κρίση της με τους ανθρώπους.

Έτσι, λίγο μετά το Πανεπιστήμιο γνώρισε ένα παλικάρι και γρήγορα έμεινε έγκυος. Εμείς τρομάξαμε στην ιδέα ότι το παιδί μας από την μια στιγμή στην άλλη θα κάνει δικό του παιδί. Ωστόσο όταν τον γαμπρό μας, μας είχε φανεί πολύ καλός άνθρωπος. Όπως είπαμε όμως, η κρίση της κoρης μας, θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη.

Όταν γεννήθηκε το μωρό, εμείς ήμασταν σε όλα δίπλα τους. Οι δικοί του γονείς μένουν στην Καρδίτσα και δεν είναι εύκολο να έρχονται τόσο συχνά στην Πάτρα. Έτσι, κάθε Σαββατοκύριακο σχεδόν ήμασταν μαζί με το παιδί, έτσι ώστε να βγουν οι δυο τους σαν ζευγάρι και προσπαθούσαμε να είμαστε διακριτικοί.

Έδωσε χαστούκι στην κoρη μου

Ένα βράδυ λοιπόν κι ενώ είχα συμφωνήσει να κοιμηθώ στο σπίτι της κoρης μου, για να βγει εκείνη με τον άντρα της, ξύπνησα από τις φωνές. Τρόμαξα και κοντοστάθηκα πίσω από την πόρτα, γιατί δεν ήθελα να επέμβω σε ένα ερwτικο καυγαδάκι. Ξαφνικά και πάνω στον σαματά, βλέπω τον γαμπρό μου να της δίνει χαστούκι.

Ενστικτωδώς, βγαίνω από το δωμάτιο και τον σπρώχνω μακριά της. Ξεκίνησα να ωρύομαι ότι εγώ ποτέ δεν έχω απλώσει χέρι πάνω της καθώς ούτε και ο πατέρας της και δεν δέχομαι από κανέναν να της ακουμπήσει ούτε τρίχα. Φυσικά το μωρο ξύπνησε και ξεκίνησε να κλαίει.

Αυτός με κοιτούσε σχεδόν σαν χαμένος από την πόρτα και ξεκίνησε να ζητάει συγγνώμη. Με τα πολλά, κάτσαμε με την κoρη μου στην κουζίνα ενώ αυτός πήγε να κοιμηθεί. Ξεκίνησα να της μιλάω. Της εξήγησα ότι αν δεν περνάει καλά μπορεί να πάρει διαζύγιο οπότε θέλει κι εμείς θα της σταθούμε.

Τότε αυτή ξεκίνησε να γίνεται αμυντική και να μου λέει, ότι ήταν απλά ένα μεμονωμένο περιστατικό. Ότι δεν έχει ξανά γίνει και ότι ήταν λίγο πιωμένος. Μου είπε ότι υπερβάλλω και ότι δεν είναι κάνα αδύναμο πλάσμα η κoρη μου κι αν δεν έμπαινα μέσα, θα του είχε ανταποδώσει σίγουρα την σφαλιάρα.

Εγώ της είπα ότι δεν μου φαίνονται λογικά πράγματα αυτά σε ένα ζευγάρι. Ότι κι εμείς είχαμε τους καυγάδες μας, αλλά ποτέ δεν είχαμε απλώσει χέρι ο ένας τον άλλον. Μπορεί να λέγαμε βαριές κουβέντες, αλλά ήταν μόνο κουβέντες. Γενικότερα η κoρη μου είναι ιδιαίτερα ισχυρογνώμων σαν άνθρωπος και δεν δέχεται ο άλλος να διαφωνεί για πολύ ώρα μαζί της.

Επειδή κατάλαβα ότι ήταν ήδη ταραγμένη από το περιστατικό, δεν ήθελα να την νευριάσω περισσότερο. Έτσι κάναμε μαζί ένα τσιγάρο και πήγαμε γρήγορα για ύπνο. Το επόμενο πρωί όλα ήταν φυσιολογικά. Αυτός ξύπνησε και ξεκίνησε να καλοπιάνει κι έμενα κι εκείνη, ενώ θέλησε να μιλήσει με τον σύζυγο μου, για να του ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό.

Η αλήθεια είναι ότι το εκτίμησα, διότι θα μπορούσε να κάνει πως δεν συνέβη ποτέ και να περίμενε από εμάς να το ξεχάσουμε. Αυτός όμως, φάνηκε να έχει πλήρη επίγνωση και να θέλει να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεων του. Οπότε αποφάσισα να το ξεχάσω, όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μου πάντα ήμουν καχύποπτη.

Άρχισε να φέρεται άσχημα στο μωρό

Όταν το παιδί ξεκίνησε να μεγαλώνει λίγο περισσότερο, πέρασε στην ηλικία που ξεκίνησε να έχει περιέργεια για τον κόσμο που ζει. Οπότε, οι ζημιές στο σπίτι ήταν πολλές. Σκαρφάλωνε, τσίριζε, πετούσε κάτω τα παιχνίδια του και γενικότερα έκανε ο,τι θα έκανε κάθε υγιέστατο παιδί που πάτησε τα 2μιση του χρόνια.

Εκείνος όμως γυρνούσε κουρασμένος από την δουλειά και δεν τα ανεχόταν όλα αυτά. Πολλές φορές τον άκουγα να ωρύεται από το τηλέφωνο, την ίδια στιγμή που λέγαμε τα νέα μας με την κoρη μου, αλλά εκείνη με διαβεβαίωνε ότι απλά το μαλώνει. Εγώ όμως πολλές φορές της είχα πει ότι φωνάζει υπερβολικά σε ένα παιδί 2 χρονών.

Δεν έκανε αταξίες. Ανακάλυπτε τον κόσμο γύρω του. Δεν έπρεπε να μαλώνει αυτές του τις ανάγκες, αλλά να τις επικροτεί και να γελάει μαζί τους, έτσι ώστε να δώσει θάρρος στο παιδί να ανακαλύψει κι άλλα πράγματα! Εκείνη μου έλεγε ότι το παιδί δεν ήταν σαν εκείνη μωρό και δεν μπορώ να καταλάβω.

Το περιστατικό που με συγκλόνισε

Κάποια στιγμή κι ενώ είχαμε πάει διακοπές, είδα κάτι που με συγκλόνισε. Προσπαθούσε να μάθει στο παιδί να ψευτοκολυμπάει από τα 2μιση του χρόνια. Η κoρη μου το είχε πάρει αγκαλιά και έπαιζαν μαζί στη θάλασσα. Του είχε βάλει το σωσίβιο του και προσπαθούσε να το κάνει να νιώσει πιο άνετα με την θάλασσα.

Τότε ο γαμπρός μου θέλησε να το πάρει κι αυτός μια αγκαλιά και να κάνει τα ίδια που έκανε και η κoρη μου. Αντί όμως να το έχει αγκαλιά με το σωσίβιο και να προσπαθεί να το κάνει να αγαπήσει το νερό και όχι να το φοβηθεί, πάνω στα νεύρα του επειδή το παιδί ξεκίνησε να φοβάται στα χέρια του το αφήνει σχεδόν μόνο τη στη θάλασσα και ξεκινάει να του ρίχνει με τις χούφτες του νερό στο κεφάλι.

Το παιδί φυσικά κατατρόμαξε. Οι χούφτες του δεν είχαν αρκετό νερό για να είναι επικίνδυνο. Μιλάμε όμως πάντα για ένα παιδί 2μιση ετών που μόλις είχε έρθει σε επαφή με το νερό και στα χέρια του μόνο ασφάλεια δεν ένιωσε. Αυτή τη φορά μπήκε στη μέση ο σύζυγος μου και η κoρη μας, αντί να του πει καμιά κουβέντα, υπερασπίστηκε τον άντρα της.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι κατάλληλος να μεγαλώνει παιδιά. Πολλές φορές το έχει χτυπήσει και του έχει μιλήσει απότομα μπροστά μας. Έχει συμπεριφερθεί σχεδόν βάναυσα μη συγχωρώντας πράγματα που είναι απολύτως φυσιολογικά για την ηλικία του.

Εμείς όμως, κάθε φορά που προσπαθούμε να επέμβουμε η κoρη μας νευριάζει μαζί μας και μας λέει ότι δεν μας πέφτει λόγος. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει σταματήσει να μας δίνει το παιδί όπως μας το έδινε. Τι να κάνω; Δεν θέλω να φωνάξω την Πρόνοια ή τις αρμόδιες αρχές γιατί φοβάμαι μην κάνω κακό στο παιδί μου. Όμως δεν θέλω το εγγόνι μου να μεγαλώνει μαζί του.

Photo cover via: mama365.gr

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close