κείμενο_αφιερωμένο_στους_μπαμπάδες_

Ο μπαμπάς μου που δεν είναι ποτέ κουρασμένος αλλά είναι…πάντα. Ένα κείμενο αφιερωμένο στους μπαμπάδες όλου του κόσμου.

Συχνά έχουμε αναφερθεί στην αξία της μαμάς. Όμως όχι και τόσο συχνά αναφέρουμε την αξία που έχει ο μπαμπάς στην ζωή ενός παιδιού. Το παιδί έχει ανάγκη την μαμά του αλλά έχει και τον μπαμπά του. Οι μπαμπάδες μας ήταν πάντα το στήριγμά μας.

Ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να το παίξουν cool. Αυτοί που θα έβρισκαν χρόνο να παίξουν μαζί μας και που θα ανησυχούσαν για τις σχέσεις μας. Οι μπαμπάδες μας ήταν αυτοί που μας έδιναν λεφτά για να πιούμε καφέ ή που μας έδιναν αγκαλιά όταν κλαίγαμε.

Δείτε ακόμα Πως η σχέση πατέρα -γιου επηρεάζει την μετέπειτα εξέλιξη του παιδιού

Οι μπαμπάδες μας έχουν σίγουρα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Στην αγαπημένη μας σελίδα Μικρό Βουνό διαβάσαμε ένα συγκινητικό απόσπασμα από ένα παιδικό ημερολόγιο. Το απόσπασμα μιλάει για τον τρόπο που το παιδί βλέπει τον μπαμπά του. Διαβάστε παρακάτω: 

Ο μπαμπάς μου

«Που έρχεται αργά το βράδυ και τον βλέπω μόνο λίγο.
Που δεν τσακωνόμαστε γιατί τον βλέπω μόνο λίγο και μην τσακωθούμε σε αυτό το λίγο. Που μου φέρνει όλα εκείνα τα λουλούδια. Που διαλέγει τα πιο ωραία κοριτσίστικα ρούχα.

Που δεν είναι ποτέ κουρασμένος, αλλά είναι πάντα. Που πήρε την πρώτη μου mini φούστα για να ‘ναι cool. Που με κάνει παρέα σαν φίλη του καλή και με θέλει στα party και στις γιορτές μαζί με τους φίλους του γιατί είμαι λέει «τρομερή στην παρέα».

Που όταν τον θυμώνω στεναχωριέμαι. Που μου κάνει αστεία και μου μιλάει όπως μιλάνε κανονικά οι μεγάλοι κι όχι μ@ρουδίστικα γιατί είμαι έξυπνη λέει και καταλαβαίνω. Που όταν φεύγει το καλοκαίρι από το χωριό κλαίω. Που όταν έρχεται πάλι κλαίω.

Δείτε ακόμα Έγινα μπαμπάς : 6 αλλαγές που θα δεις

Που πηγαίνουμε να βλέπει μπάσκετ και μου παίρνει πατατάκια. Που όταν κοιμάται το μεσημέρι περπατάω στις μύτες μου. Που όταν μεθάει χάνει το «σ». Που αγαπάει πάρα πολύ τη μαμά μου και στο σπίτι κάνει όλες τις δουλειές. Που είναι ένας κούκλος. »

Για όλους τους μπαμπάδες. Όπως κι αν είναι, ό,τι κι αν κάνουν ή έκαναν. Οι στιγμές των παιδιών μαζί τους είναι ανεκτίμητες. Σας αγαπάμε να ξέρετε πάρα πολύ.

(εφηβικό ημερολόγιο)
Photo by Tim Mossholder

Photo cover via: infokids.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τον μπαμπά στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close