ο-πεθερός-μου-δεν-πληρώνει-για-το-τραπέζι-την-Κυριακή του Πάσχα-

Ο πεθερός μου δεν έχει πληρώσει ποτέ για το τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα. Η αναγνώστρια θέλει την συμβουλή μας. Η αναγνώστρια θέλει την άποψή μας.

Η Κυριακή του Πάσχα κοντοζυγώνει και όλοι ανυπομονούμε να μαζευτούμε γύρω από το τραπέζι, να βάλουμε παραδοσιακά τραγούδια να παίζουν, να πιούμε, να φάμε και να χορέψουμε. Είναι ένα γλέντι που χαιρόμαστε πολύ να το γιορτάζουμε κάθε Πάσχα.

Όμως εκτός από τις ευχάριστες στιγμές μερικές φορές προκύπτουν και οι δυσάρεστες. Μία αναγνώστρια αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας το πρόβλημά της. Ο πεθερός της, δεν πληρώνει ποτέ το τραπέζι για το Πάσχα και αυτό την εξοργίζει. Ζητάει την συμβουλή μας. Διαβάστε παρακάτω:

Ο πεθερός μου δεν έχει πληρώσει ποτέ για το τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα

Ονομάζομαι Κατερίνα και έχω μπλέξει σε μία τραγελαφική κατάσταση. Είμαι παντρεμένη 5 χρόνια και τα τελευταία δύο χρόνια τα πεθερικά μου κατέβηκαν από το χωριό που ζούσαν και ήρθαν να μείνουν στην Αθήνα. Ο άντρας μου πριν δύο χρόνια διαγνώστηκε με κατάθλιψη σε αρχικό στάδιο και ήθελε τους γονείς του.

Στην τελική οι γονείς του δεν τον βοήθησαν και ιδιαίτερα. Καθόλου θα τολμούσα να πω και είναι και κάτι που το παραδέχεται εν τέλει και ο ίδιος. Τα πράγματα είναι καλύτερα δύο χρόνια μετά και με την ψυχολογία του άντρα μου και με εμάς σαν ζευγάρι.

ο-πεθερός-μου-δεν-πληρώνει-για-το-τραπέζι-την-Κυριακή του Πάσχα-

Photo via: protothema.gr

Στα ευχάριστα νέα του 2022, μετά από 2 εξωσωματικές κατάφερα να μείνω έγκυος από τον άντρα μου στο πρώτο μου παιδί, χωρίς καμία εξωσωματική, απλά και μόνο επειδή τα πράγματα στην ζωή μας έφτιαξαν και το άγχος μας αποχαιρέτησε.

Δείτε ακόμα Είμαι έτοιμη να παντρευτώ αλλά δεν θέλω να κάνω παιδιά και φοβάμαι να του το πω μην με χωρίσει

Βρίσκομαι περίπου στον 5ο μήνα και περιμένω αγοράκι. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι τα έξοδά μας έχουν αυξηθεί. Εγώ δεν δουλεύω διότι λίγο μετά την εγκυμοσύνη μου, ξεκίνησαν τον ψυχολογικό πόλεμο στην δουλειά και έφυγα για να προφυλάξω εμένα και τον άντρα μου.

Ο άντρας μου κάνει δύο δουλειές. Τα βγάζουμε πέρα αλλά τα έξοδα είναι πολλά και σίγουρα ζοριζόμαστε. Παρόλα αυτά τολμώ να πω ότι περνάμε την καλύτερη φάση της ζωής μας. Ο άντρας μου ακόμη δεν ήρθε το πρώτο θέλει να κάνουμε και δεύτερο και δεν αγχώνεται καθόλου ούτε για τα λεφτά ούτε για τίποτα.

ο-πεθερός-μου-δεν-πληρώνει-για-το-τραπέζι-την-Κυριακή του Πάσχα-

Photo via: cnn.gr

Αξίζει να σημειωθεί και όσων αφορά τις εξωσωματικές αλλά και γενικότερα στα τωρινά μας έξοδα οι γονείς μου στάθηκαν “σπαθί”. Ο πατέρας μου, μου έδωσε όλες του τις οικονομίες για τις εξωσωματικές ενώ έχω ακόμη 2 αδέρφια, τα αδέρφια μου όχι μόνο δεν χαλάστηκαν αλλά του είπαν ότι να το ξανακάνει αν χρειαστεί και η μάνα μου μας δανείζει για εξετάσεις σε πολλές περιπτώσεις.

Δείτε ακόμα Ο πρώην άντρας μου δεν δίνει λεφτά στο παιδί για να τα τρώει με τις αγαπητικιές του

Οι γονείς του όλον αυτόν τον καιρό πετούν χαρταετό. Όχι μόνο δεν βοήθησαν τότε, αλλά ακόμη και σήμερα δεν φιλοτιμήθηκαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη ούτε συμβολικά. Ούτε οι δικοί μου γονείς είναι πλούσιοι και πιστέψτε με ούτε αυτοί είναι φτωχοί.

Ο άντρας μου έχει αποφασίσει να μην ασχολείται μαζί τους και προσπαθεί να μην υποχρεωνόμαστε ούτε στους δικούς μας. Εδώ και δύο χρόνια λοιπόν γιορτάζουμε συνεχώς μαζί. Οι γονείς του είναι μόνοι τους στην πόλη οπότε αναγκαστικά και μη Χριστούγεννα και Πάσχα κάνουμε μαζί τους.

Οι δικοί μου οι γονείς είναι πολύ φιλότιμοι άνθρωποι και δεν τους αρέσουν οι εντάσεις, οπότε ακόμη κι αν γνωρίζουν την κατάσταση κάνουν πως δεν βλέπουν και αφήνουν εμάς να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε όσων αφορά τα πεθερικά μου.

Δείτε ακόμα Ο πατέρας μου με υποτιμάει διαρκώς επειδή είμαι γυναίκα

Κάθε χρόνο λοιπόν Χριστούγεννα και Πάσχα ο πατέρας μου βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για εμάς. Εμείς φυσικά και βοηθάμε σε ό,τι χρειαστεί αλλά η αλήθεια είναι πως νιώθει ντροπή να παίρνει λεφτά από τα παιδιά του. Οι γονείς του άντρα μου δεν έχουν αγοράσει ούτε την βασιλόπιτα.

Τώρα λοιπόν που κοντοζυγώνει η Ανάσταση και η Κυριακή του Πάσχα ξεκινήσαμε να κάνουμε συζητήσεις για το τι θα κάνουμε. Αποφασίσαμε λοιπόν να ψήσουμε στο σπίτι των γονιών μου που έχουν αυλή για να μην κουραστώ εγώ με το νοικοκυριό στο δικό μας σπίτι.

ο-πεθερός-μου-δεν-πληρώνει-για-το-τραπέζι-την-Κυριακή του Πάσχα-

Photo via: Pinterest

Το αρνί να σημειωθεί ότι τουλάχιστον εδώ έχει πάει 10 ευρώ το κιλό. Δεν ξέρω σε εσάς τι ισχύει. Ενώ λοιπόν συζητούσαμε, ο πεθερός μου ή η πεθερά μου δεν έκαναν καμία νύξη για πληρωμή ή βοήθεια στα λεφτά. Συμφώνησαν σε όλα, τόλμησαν να βάλουν και ιδέες για επιπλέον πράγματα αλλά κανείς δεν είπε “αυτά είναι από εμάς”.

Δείτε ακόμα Έμαθα ότι ο 12χρονος γιος μου έκανε bullying στον γιο του αδερφού μου και δεν ξέρω πως να το χειριστώ

Το κατάλαβα ότι ο πατέρας μου παρεξηγήθηκε αλλά δεν ήθελε να δείξει κάτι και ο άντρας μου ήθελε να ανοίξει η γη να τον καταπιεί. Φυσικά την επόμενη μέρα έπιασε ο άντρας μου, τους γονείς του και έγινε χαμός. Εκείνοι του είπαν ότι δεν έχουν λεφτά και ότι “ο πεθερός σου έχει τον τρόπο του”.

Όταν μου το είπε έγινα έξαλλη. Συνταξιούχος άνθρωπος είναι. Το γεγονός ότι είχε προνοήσει να βάλει κάποια χρήματα στην άκρη όσο δούλευε για μία ώρα ανάγκης και το γεγονός ότι πολλές φορές στερείται αυτός για να έχουμε εμείς δεν τον κάνει πλούσιο. Δεν θέλω να έρθουν να γιορτάσουν φέτος μαζί μας αλλά φοβάμαι μην στεναχωρηθεί ο άντρα μου. Τι να κάνω;

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

Close