ο-πρώην-άντρας-μου-είναι-αδιάφορος-και-δεν-δίνει-λεφτά-στο-παιδί-

Ο πρώην άντρας μου δεν δίνει λεφτά στο παιδί για να τα τρώει με τις αγαπητικιές του. Η αναγνώστρια θέλει την συμβουλή μας.

Δυστυχώς δεν είναι όλοι οι άνθρωποι, ικανοί να γίνουν γονείς. Δεν χρειάζεται να είσαι κακοποιητικός. Αρκεί να είσαι αδιάφορος και απόμακρος από το παιδί και τις ανάγκες του, έτσι ώστε να επηρεάσεις την ζωή του παιδιού αλλά και την ψυχολογία του.

Αυτό φαίνεται πως βιώνει και μία αναγνώστρια, η οποία μοιράστηκε την ιστορία της μαζί μας με την ελπίδα να βρει λύση στο πρόβλημά της. Ο πρώην άντρας της, δεν δίνει λεφτά στο παιδί για να ικανοποιεί τις καινούριες του σχέσεις. Διαβάστε παρακάτω: 

Ο πρώην άντρας μου δεν δίνει λεφτά στο παιδί για να τα τρώει με τις αγαπητικιές του

Ονομάζομαι Αναστασία και έχω χωρίσει από τον πρώην άντρα μου εδώ και 2 χρόνια. Ήταν ανέκαθεν κακός πατέρας και κακός σύζυγος. Όλη την μέρα ήταν στην δουλειά και όταν γύριζε σπίτι χάζευε μονίμως στην τηλεόραση. Δεν είχε καμία διάθεση να μάθει τα νέα του παιδιού αλλά και τα δικά μου.

Δεν βοηθούσε ποτέ το παιδί με τα μαθήματα και το μόνο που τον ένοιαζε ήταν η δική του καλοπέραση. Θυμάμαι ότι του ζητούσε ο γιος μας να τον πηγαίνει για μπάνιο στην θάλασσα όταν εγώ δούλευα κι εκείνος του έβρισκε δικαιολογίες. Και όταν σχολούσα μου τον άφησε και πήγαινε για μπάνιο με φίλους του.

ο-πρώην-άντρας-μου-είναι-αδιάφορος-και-δεν-δίνει-λεφτά-στο-παιδί-

Το μόνο θετικό από αυτόν τον γάμο ήταν ο μοναχογιός μου που θα έδινα και την ζωή μου γι’ αυτόν. Αποφάσισα λοιπόν στα 15 χρόνια γάμου να δώσω ένα τέλος. Ήξερα ότι και μετά τον χωρισμό δεν θα ήταν υπόδειγμα πατέρα αλλά πίστευα ότι θα κρατήσει τουλάχιστον τα προσχήματα.

Δείτε ακόμα Τσακώνομαι συνεχώς με την γυναίκα μου και βρίσκω δικαιολογίες να αργώ να γυρίζω σπίτι

Το παιδί βρίσκεται στην εφηβεία. Είναι 13 ετών και καταλαβαίνετε ότι η ηλικία του είναι δύσκολη. Έκανα ό,τι μπορούσα για να αντιμετωπίσει το διαζύγιο και μέχρι και σήμερα προσπαθώ πάντα να δικαιολογώ την αδιαφορία του πατέρα του σε εκείνον.

Όχι επειδή του έχω κάποια υποχρέωση αλλά διότι και ‘γω κατάγομαι από χωρισμένους γονείς και ξέρω πόσο σημαντικό είναι για την ψυχολογία του παιδιού οι γονείς του να παραμένουν ενωμένοι και μετά το διαζύγιο. Δεν θέλω να βάζω λόγια στο παιδί για τον πατέρα του ούτε να ρίχνω λάδι στην φωτιά.

Πολλές φορές μάλιστα όταν το παιδί έρχεται θυμωμένο από το Σαββατοκύριακο μαζί του, τον παίρνω τηλέφωνο και του εξηγώ τα λάθη του. Του υπενθυμίζω τις υποχρεώσεις του και του κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, ότι αν συνεχίσει έτσι το παιδί θα το χάσει.

ο-πρώην-άντρας-μου-είναι-αδιάφορος-και-δεν-δίνει-λεφτά-στο-παιδί-

Δείτε ακόμα Διάβασα το μυστικό ημερολόγιο της κόρης μου και ανακάλυψα πως δεν ξέρω τίποτα για την ζωή της

Εκείνος όμως εκείνη την στιγμή καταλαβαίνει και μετά όχι. Πλέον ξεκινήσαμε και νέο μπαϊράκι. Αντί να δώσει μερικά έξτρα χρήματα στο παιδί για τις υποχρεώσεις του, μένει μόνο στα 200 ευρώ της διατροφής (γιατί τόσα δίνει) και τίποτα άλλο.

Εγώ δουλεύω σε εργοστάσιο με εργολάβο και υπάρχουν και μέρες που δεν πηγαίνω καθόλου στην δουλειά επειδή δεν με χρειάζονται. Το μόνο θετικό είναι, ότι το σπίτι είναι δικό μας, οπότε κουτσά στραβά οι λογαριασμοί βγαίνουν.

ο-πρώην-άντρας-μου-είναι-αδιάφορος-και-δεν-δίνει-λεφτά-στο-παιδί-

Όμως δεν είναι λίγες οι φορές που δεν είχα να δώσω στο παιδί για τις εκδρομές του, τις βόλτες του, τα ρούχα του. Και για ένα παιδί στην εφηβεία η εξωτερική εμφάνιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Κι ενώ τα δίνω όλα από την τσέπη μου, αυτές τις φορές, τις λίγες φορές που δεν έχω να του δώσει ο πατέρας του δεν δίνει μία.

Δείτε ακόμα Ο γιος μου δεν νηστεύει την Σαρακοστή και τσακωνόμαστε συνέχεια

Προτιμάει να χαλάει τα λεφτά του σε εστιατόρια και ξενυχτάδικα που προσπαθεί να εντυπωσιάσει τις καινούριες παρά να δώσει 20 ευρώ στο παιδί να πάρει ένα ζευγάρι αθλητικά. Τον πιάνει το παράπονο και πλέον κουράστηκα να τον καλύπτω. Και όταν προσπαθώ να του εξηγήσω, συνεχίζει και με αγνοεί. Τι άλλο να κάνω;

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close