πατέρας-εξομολογείται-για-το-παιδί-του-με-καρκίνο-

Πατέρας εξομολογείται: Ακούς ότι το παιδί σου έχει όγκο και απλά σταματάει ο κόσμος για σένα. Το παιδί του πατέρα  αυτού, ήρθε αντιμέτωπο με τον παιδικό καρκίνο και ο πατέρας  εξομολογείται.

Ο παιδικός καρκίνος είναι από τις πιο τρανές αποδείξεις ότι ο κόσμος δεν είναι δίκαιος. Ενώ θα έπρεπε να ζούμε σε έναν κόσμο όπου όλα τα παιδιά θα ήταν υγιή και χαρούμενα, δεν είναι έτσι. Κι ενώ ο καρκίνος στους ενήλικες μπορεί να χρεωθεί σε λάθος διατροφικές συνήθειες, άγχος, κάπνισμα, αλκοόλ και άλλα, τον παιδικό καρκίνο, που να τον χρεώσουμε;

Τι καταχρήσεις έχει προλάβει να κάνει ένα παιδί; Πόσο να αγχωθεί ένα μικρό παιδί που ζει σε ένα φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον; Πως να ζητήσεις από ένα παιδί να αντέξει τους πόνους, τις παρενέργειες από τις χημειοθεραπείες, τις μέρες χωρίς τελειωμό σε λευκούς, άψυχους θαλάμους νοσοκομείων;

Δείτε ακόμα «Έτσι μοιάζει ο παιδικός καρκίνος»: Η φωτογραφία που έγινε viral και λυγίζει γόνατα!

Ο πατέρας της σημερινής μας ιστορία εξομολογείται πως ένιωσε όταν έμαθε ότι το παιδί της έχει παιδικό καρκίνο. Ανοίγει την καρδιά της και λέει τα πράγματα έξω από τα δόντια, γιατί είναι άλλο να σκέφτεσαι πως θα μπορούσε να ήταν και είναι άλλο να βιώνεις αυτό το μαρτύριο. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Ο πρωταγωνιστής της σημερινής μας ιστορίας είναι ο 8χρονος Tiago Viernes όπου πριν λίγο καιρό έγινε 8 ετών και μετά από μία μεγάλη και οδυνηρή περιπέτεια με τον παιδικό καρκίνο, μοιάζει έτοιμος να αδράξει κάθε στιγμή και να ζήσει μία ζωή όπως κάθε άλλος συνομήλικός του.

Ο πατέρας του εξομολογείται ανοίγοντας την καρδιά του και λέγοντας ότι στην αρχή δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο γιός του μερικά χρόνια μετά θα έχει τέτοιες προοπτικές για μία καλύτερη ζωή. Σύμφωνα με τον πατέρα οι γιατροί ενημέρωσαν για τον όγκο του παιδιού, όταν ο μικρός ήταν ακόμη 2 ετών.

Σύμφωνα με τον ίδιο και πάλι, όταν οι γιατροί του ανακοίνωσαν αυτό το τραγικό γεγονός, πάγωσε ο κόσμος για τον πατέρα. “Για πολύ καιρό δεν ξέραμε τι μας επιφυλάσσουν οι μέρες που έρχονται, αν ο γιος μας θα ζει και πώς.

Δείτε ακόμα Ένα αγòρι μου είπε να μην φοράω μπλουζάκια που δείχνουν τις ουλές μου από καρκίνο γιατί τρομάζει – Το συγκινητικό γράμμα μητέρας

Ευτυχώς, πριν λίγο καιρό, ο μικρός ολοκλήρωσε τις θεραπείες του με επιτυχία και πλέον μπορούμε να βλέπουμε μπροστά, αντί να παίρνουμε τη ζωή βήμα-βήμα.“, εξομολογείται.

Συνεχίζει λέγοντας: “Μέχρι τότε, η ζωή μας πριν την διάγνωση είχε ανατραπεί τελείως. Με λίγα λόγια, έπρεπε να μετακομίσουμε όσο γίνεται πιο κοντά στο νοσοκομείο όπου ο Tiago θα λάμβανε την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Οι θεραπείες του ήταν τόσο επίπονες που δεν μπορούσαμε να λείπουμε ούτε στιγμή από δίπλα του και όταν λείπαμε, έπρεπε να είμαστε σε απόσταση λεπτών. Άλλαξαν τα πάντα, η καθημερινότητά μας, οι δουλειές μας, τα σχολεία των παιδιών μας – όλα προσαρμόστηκαν στην δύσκολη καθημερινότητα του μικρού στο νοσοκομείο.

Δείτε ακόμα Η συγκινητική αντίδραση παιδιού με καρκίνο όταν 70.000 φίλαθλοι το χαιρέτησαν (βίντεο)

Ήταν ζόρικο, αλλά μόνο έτσι θα κρατούσαμε την οικογένεια μαζί ώστε να βοηθήσουμε όλοι τον Tiago σε πρακτικό και σε ψυχολογικό επίπεδο. Αυτή η προσήλωση στον στόχο μας, μας έκανε να αφήσουμε τα θέματα υγείας στους γιατρούς κι να εστιάσουμε σ’ αυτό που μπορούσαμε εμείς να προσφέρουμε: τη χαρά.

Κάθε μέρα προσπαθούσαμε να είναι ξεχωριστή και να την περνάμε με τον νου μας μακριά από όσα συνέβαιναν στο νοσοκομείο. Δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε την εξέλιξη των θεραπειών, μπορούσαμε όμως να χαρίσουμε στο παιδί μας μερικές όμορφες στιγμές μακριά απ’ το πεδίο της μάχης του.

Πιστέψτε με, δεν είναι εύκολο και η κούραση καμιά φορά σε καταβάλλει σε βαθμό που θες να απομονωθείς για μέρες. Αλλά ως γονιός βρίσκεις τη δύναμη και συνεχίζεις. Τα αποθέματα μέσα μας είναι πολύ περισσότερα από όσα νομίζουμε. Τελικά, όλα πήγαν καλά και ο Tiago βγήκε απ’ το τούνελ με την ψυχή του γεμάτη από φως αντί για σκοτάδι.

Δείτε ακόμα Για σένα πατέρα του ογκολογικού, για όλα αυτά που έκανες δίπλα στο παιδί σου&

Αυτός είναι και ο λόγος που μοιραζόμαστε την εμπειρία μας σε κάθε ευκαιρία. Για να δείξουμε σε όλους τους γονείς εκεί έξω που περνάνε τα ίδια, ότι υπάρχει τρόπος να στηρίξουμε τα παιδιά μας σε μια τέτοια κατάσταση.

Επίσης, για να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι τους σ’ αυτό το ταξίδι, αλλά πρόκειται για μια διαδρομή που την έχουμε περάσει πολλοί. Και αν έχεις πίστη, ελπίδα και προσήλωση στο να χαρίζεις στο παιδί σου τη χαρά καθημερινά, μπορεί να σε οδηγήσει στον προορισμό που θες.” καταλήγει ο πατέρας.

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close