παιδικός καρκίνος_το_συγκινητικό γράμμα_μητέρας_

Παιδικός καρκίνος: Το συγκινητικό γράμμα μητέρας. Ο παιδικός καρκίνος δυστυχώς ακόμη και στις μέρες μας αποτελεί μείζον πρόβλημα. Ο καρκίνος είναι η ασθένεια που μαστίζει την εποχή μας. Όταν όμως προσβάλλει μικρά παιδιά, η θλίψη και η οργή μας δεν έχουν λόγια.

Θλίψη και οργή που έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε έναν κόσμο με μία τόσο θανατηφόρα ασθένεια, που προσβάλλει ακόμη και παιδικούς οργανισμούς οι οποίοι είναι αγνοί από καταχρήσεις, από άγχος, από οτιδήποτε θα μπορούσε να τους κάνει ευάλωτους.

Θλίψη και οργή, που όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να βρούμε την θεραπεία για τον παιδικό καρκίνο. Θλίψη και οργή που μικρά παιδιά περνούν τις μέρες τους σε άσπρους, μουντούς θαλάμους ιατρείων, με βελόνες, περνώντας πόνους που ούτε ένας ενήλικος θα μπορούσε να διαχειριστεί.

Δείτε ακόμα «Έτσι μοιάζει ο παιδικός καρκίνος»: Η φωτογραφία που έγινε viral και λυγίζει γόνατα!

Εμείς, που ζούμε έξω από τον χορό, προσπαθούμε να δείξουμε συμπόνια, αλληλεγγύη και βοήθεια σε αυτά τα παιδιά αλλά και στους γονείς τους. Όμως μόνο αυτά τα παιδιά και οι γονείς τους, μπορούν να μας μιλήσουν για τον παιδικό καρκίνο, χωρίς φτωχά λόγια και περιστροφές.

Στο Instagram λειτουργεί ένας λογαριασμό με το όνομα prayersforclaire. Ο λογαριασμός δημιουργήθηκε από τους γονείς μίας μικρής μαχήτριας που δίνει την δική της μάχη με τον παιδικό καρκίνο. Μέσα από εκεί οι γονείς ενημερώνουν για την κατάσταση του παιδιού και σε μερικές στιγμές ζητούν την βοήθεια των υπολοίπων.

Η μητέρα της μικρής λοιπόν, μοιράστηκε μαζί μας ένα γράμμα. Εξηγεί ότι η κòρη της διαγνώστηκε με καρκίνο από την τρυφερή ηλικία των 4 ετών. Εξηγεί πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστεί μία τόσο δύσκολη κατάσταση μία παιδική ψυχούλα.

Δείτε ακόμα Η συγκινητική αντίδραση παιδιού με καρκίνο όταν 70.000 φίλαθλοι το χαιρέτησαν (βίντεο)

Τέλος, δείχνει πως η μικρή πολλές φορές εκτός από τον καρκίνο, έρχεται αντιμέτωπη και με παιδιά, που δεν έχουν πάρει την κατάλληλη παιδεία από το σπίτι τους. Παιδιά που της λένε ότι οι ουλές του καρκίνου είναι τρομαχτικές και καλά θα κάνει να τις κρύψει. Διαβάστε παρακάτω: 

Ένα αγòρι μου είπε να μην φοράω μπλουζάκια που δείχνουν τις ουλές μου από καρκίνο γιατί τρομάζει - Το συγκινητικό γράμμα μητέρας

«Η κòρη μου διαγνώστηκε με καρκίνο στα τέσσερά της χρόνια. Στα 4 μόλις χρόνια της. Καρκίνος των οστών, σάρκωμα Ewing. Δεν ήξερε να κάνει ποδήλατο, δεν είχε μπει ποτέ στην σχολική τάξη. Κι όμως έζησε τον μεγαλύτερο πόνο που ένας ενήλικας δεν θα μπορούσε να βιώσει ίσως σε όλη του τη ζωή.

Θα έβλεπε κηδείες φίλων που γνώρισε και αγάπησε και που έφυγαν από τη ζωή χτυπημένοι από την ίδια ασθένεια, με την οποία πάλευε και η ίδια. Θα έχανε τα πανέμορφα, σγουρά, ξανθά μαλλάκια της, σχεδόν όλους τους μύες της και την παιδική της αθωότητα. Ο όγκος της βρισκόταν στην μέση της πλάτης της, μεταξύ δύο πλευρών, αγγίζοντας τη σπονδυλική της στήλη.

Δείτε ακόμα Για σένα πατέρα του ογκολογικού, για όλα αυτά που έκανες δίπλα στο παιδί σου

Η θεραπεία της ήταν σκληρή. Δεκαεπτά γύροι χημειοθεραπείας, πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης πλευρών, και ούτω καθεξής. Τελικά, μετά από όλη αυτήν την περιπέτεια η ασθένεια υποχώρησε.

Επέστρεψε στο σπίτι, ως ένα χλωμό, φαλακρό, 5χρονο παιδί, γεμάτο ουλές από τις επεμβάσεις. Τώρα, τρία χρόνια μετά, αν συναντήσετε την κόρη μου, αυτή η ιστορία θα σας σφίξει την καρδιά.

Αν και 8 χρονών, είναι όμορφη, υγιής, οι μύες της έχουν επανέλθει, είναι αστεία, ταλαντούχα στο χορό και πολύ καλή μαθήτρια. Έχει γίνει καλά σε όλους τους τομείς της ζωής της.

Ένα αγòρι μου είπε να μην φοράω μπλουζάκια που δείχνουν τις ουλές μου από καρκίνο γιατί τρομάζει - Το συγκινητικό γράμμα μητέρας

Δείτε ακόμα Ένα υπέροχο βίντεο για τον παιδικό καρκίνο αποδεικνύει πως η αγάπη είναι το πιο ισχυρό φάρμακο

Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα, που δεν έχουν γιατρευτεί ακόμη. Μερικές φορές χρειάζεται να αποδεικνύεται πολύ πιο δυνατή συναισθηματικά σε σχέση με τα άλλα παιδιά.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ένα πρωί, πέταξε τα σορτς της και ένα αμάνικο μπλουζάκι και ζήτησε να ντυθεί διαφορετικά. Τη ρώτησα γιατί, αφού αυτά τα ρούχα ήταν τα αγαπημένα της. Και τότε μού είπε: «Ένα αγòρι στην κατασκήνωση μου είπε να μην φοράω μπλουζάκια που δείχνουν τις ουλές μου, γιατί είναι τρομακτικές».

Για μία στιγμή σκέφτηκα να πάω να ζητήσω το λόγο από αυτό το αγòρι, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησα πως κι αυτό δεν θα είχε την παραμικρή ιδέα για το τι πέρασε η κòρη μου. «Πιστεύω πως αυτό το παιδί ήθελε να σου πει ότι ο τρόπος που απέκτησες αυτές τις ουλές είναι τρομακτικός. Οι ουλές σου είναι όμορφες», είπα στην κòρη μου.

Ένα_ αγòρι _μου _είπε_ να_ μην_ φοράω_ μπλουζάκια_ που _δείχνουν_ τις -ουλές_ μου_ από_ καρκίνο_ γιατί_ τρομάζει_ - Το_ συγκινητικό_ γράμμα_ μητέρας_

Δείτε ακόμα Συγκλονιστικό: Είμαι μαμά και η 3,5 ετών κόρη μου έχει καρκίνο

Δεν φάνηκε όμως, να την έπεισα. Και άρχισε να κλαίει. Κάθισα δίπλα της και την πήρα αγκαλιά. «Έζησες μία απίστευτη ιστορία. Και πρέπει να είσαι περήφανη που το ξεπέρασες», της είπα. «Μα θέλω απλά να είμαι φυσιολογική», μου απάντησε κλαίγοντας.

«Θέλω να σκεφτείς όλα τα κòριτσάκια σαν εσένα που συνάντησες και τα οποία έδωσαν μάχη με τον καρκίνο, όπως εσύ, που θα έχουν κι εκείνα ουλές σαν εσένα. Θέλεις να τα καλύψεις; Θέλεις να τα κρύψεις;», συνέχισα.

«Όχι. Δεν θέλω να είναι λυπημένα», μου είπε σκουπίζοντας τα δάκρυά της. «Ξέρεις ότι αν είσαι περήφανη για τις ουλές σου, εμπνέεις και όλα τα άλλα παιδιά;, της είπα. Αυτό ήταν. Χαμογέλασε. Άρπαξε το μπλουζάκι της, το φόρεσε και βγήκε από το δωμάτιο. Μου φάνηκε ακόμη πιο ψηλή από το καμάρι της.

Ένα_ αγòρι _μου _είπε_ να_ μην_ φοράω_ μπλουζάκια_ που _δείχνουν_ τις -ουλές_ μου_ από_ καρκίνο_ γιατί_ τρομάζει_ - Το_ συγκινητικό_ γράμμα_ μητέρας_

“Η πραγματική ομορφιά είναι ωμή.”

Λίγες ημέρες μετά, ξύπνησα και είχα μία ιδέα. Έγραψα στην καλύτερή μου φίλη που είναι μία απίστευτα ταλαντούχα φωτογράφος, και της είπα τι σκεφτόμουν. Ας δείξουμε στον κόσμο ότι η ομορφιά δεν κρύβεται στα όμορφα μαλλιά, το μακιγιάζ ή τα ρούχα. Η ομορφιά δεν είναι η τελειότητα. Η πραγματική ομορφιά είναι ωμή.

Η πραγματική ομορφιά είναι ένα μικρό κòρίτσι που βίωσε ένα απερίγραπτο σωματικό και συναισθηματικό τραύμα και βγήκε ακόμη πιο δυνατή από αυτό. Ένα μικρό σωματάκι που βίωσε τόσες εγχειρίσεις και χημειοθεραπείες, και τώρα χορεύει με χάρη. Αυτό είναι ομορφιά.

Εύχομαι κανένα παιδί ή ενήλικος να νιώσει ποτέ ότι θέλει να καλύψει τις ουλές του. Εάν το σκεφτούν, τότε ας θυμηθούν ότι αν δεν το κάνουν, εμπνέουν ένα 8χρονο κòρίτσι να αγκαλιάσει το μικρό της σώμα που νίκησε τον καρκίνο. Ας διδάξουμε στα παιδιά μας ότι η ατέλεια, η γενναιότητα και η συμπόνια είναι η ομορφιά».

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Πηγή φωτογραφιών : cafemom.com

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close