Πως να κρατήσετε την σχέση σας ζωντανή παρά το στρες της δουλειάς;

Πλέον οι άνθρωποι συνηθίζουν να ασχολούνται υπερβολικά με την επαγγελματική τους ζωή, αφήνοντας πίσω τη προσωπική τους ζωή. Όμως όταν πνίγεστε στην δουλειά, αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την προσωπική σας ζωή.

Η αιτία είναι ήδη γνωστή σε όλους μας, αλλά από τη στιγμή που το συνειδητοποιούμε, ίσως να μην έχουμε το χρόνο για να το διορθώσουμε. Μπορείτε λοιπόν να ακολουθήσετε μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν προκειμένου να μην αφήσετε την επαγγελματική σας ζωή να επηρεάσει τις προσωπικές σας σχέσεις.

Δώστε χρόνο στις αναμνήσεις

Το να είστε νοσταλγικοί μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κάνετε πιο δυνατή τη σχέση σας. Να θυμάστε πάντα την ημέρα από την οποία ξεκινήσατε το επαγγελματικό σας ταξίδι και ποτέ να μην αφήσετε τα θέματα δουλειάς να φτάσουν στην πόρτα σας. Μπορείτε πάντα να ανακαλείτε τις παλιές μέρες, εκείνες που ήσασταν κάτι άλλο από αυτό που είστε σήμερα. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει πάντα να διατηρήσετε την προσωπική σας ζωή ώστε να μην ξεχάσετε ποιος/ ποια πραγματικά είστε. Λέγεται ότι «Όσο περισσότερο αγαπάς τις αναμνήσεις, τόσο πιο ισχυρές γίνονται».

Αγαπήστε το παιδί μέσα σας

Άσχετα με το πόσο χρονών είστε , το παιδί μέσα σας πάντα λαχταρά την αποδοχή της αγάπης και τη στοργή. Μην αφήσετε ποτέ αυτό το παιδί να πεθάνει γιατί παρόλο που μπορεί να κάνετε κάποιες φορές πράγματα που ίσως δεν θα θέλατε, αυτό σας χαρίζει την ευτυχία. Είναι σημαντικό όταν είστε αγχωμένοι να μπορείτε να διαχειριστείτε την προσωπική ζωή αλλά και τις προσωπικές σας σχέσεις.

Δείτε ακόμη: Ο κρυφός φόβος κάθε ζωδίου όταν βρίσκεται σε σχέση

Αυτοεκτίμηση

Ο σκοπός αυτής της άσκησης είναι να καταλάβετε το ποιος/α πραγματικά είστε και ποιές είναι οι προσωπικές σας προτεραιότητες. Κάποιος πρέπει να περάσει από αυτή την διαδικασία κάποια στιγμή στη ζωή του ώστε να καταλάβει τις αλλαγές που συμβαίνουν στο χαρακτήρα, και τη συμπεριφορά του και να μάθει σε τι οφείλεται όλο αυτό και με ποιους τρόπους μπορεί να το αντιμετωπίσει.

Ίσως μπορεί να περιμένετε οτι ο σύντροφος σας θα καταλάβει το άγχος που σας διακατέχει αλλά η συνεχόμενη αδιαφορία μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σας

Μην παραβλέπετε πράγματα, δώστε προσοχή

Το να δώσετε προσοχή δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση, καθώς είναι πάντα εύκολο να αποσπαστεί η προσοχή σας όταν μιλάτε με κάποιον, αλλά το να μπορείτε να είστε προσεκτικοί αποτελεί δεξιότητα. Συνιστάται πάντοτε να μην παραμελείτε οποιαδήποτε συζήτηση, τα πράγματα που δεν σας αρέσουν και να μην αποφεύγετε καταστάσεις στις οποίες δεν θα θέλετε να είστε. Το να αποφεύγετε οποιαδήποτε συζήτηση δεν πρόκειται να κάνει καλό στη σχέση σας, και το να είστε σωματικά παρόν και όχι πνευματικά , είναι το σαν να είστε απών, δίνοντας στο σύντροφο σας την εντύπωση οτι έχετε πάψει να ενδιαφέρεστε για τη σχέση σας. Ίσως μπορεί να περιμένετε οτι ο σύντροφος σας θα καταλάβει το άγχος που σας διακατέχει αλλά η συνεχόμενη αδιαφορία μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σας.

Δείτε ακόμη: Ποιο απ’ αυτά τα ζευγάρια είναι το πιο ευτυχισμένο; Η απάντηση μαρτυρά πολλά για τη σχέση σας

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και το σύντροφό σας.

Άσχετα με το πόσο φορτωμένο μπορεί να είναι το πρόγραμμα σας, πρέπει να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας αλλά και το σύντροφό σας. Τίποτα σε αυτό τον κόσμο δεν μπορεί να είναι πιο πολύτιμο από το χρόνο που θα αφιερώσετε στο σύντροφο σας, καθώς του χαρίζετε κάτι που δεν μπορεί να επιστραφεί!

Πηγαίνετε ένα ταξίδι!

Δε σημαίνει οτι πρέπει να πάτε διακοπές για πολλές μέρες. Ένας μεγάλος περίπατος μπορεί επίσης να λειτουργήσει όταν είστε αγχωμένοι.

Απενεργοποιήσετε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές σας

Όλοι είμαστε πολύ εθισμένοι στα κινητά τηλέφωνα και τους φορητούς υπολογιστές, παρόλο που είναι πολύ σημαντικοί και χρήσιμοι, ταυτόχρονα οδηγούν σε άγχος. Θα πρέπει να απενεργοποιήσετε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα προκειμένου να μην ασχοληθείτε καθόλου με αυτές. Δοκιμάστε το ώστε να δείτε τη διαφορά που θα κάνει στη ζωή σας 🙂

Δείτε ακόμη: 3 βήματα για να ξεχάσετε μια αδύνατη σχέση

Βρείτε το τρόπο να χαλαρώνετε!

Τεχνικές όπως ο διαλογισμός, οι ασκήσεις βαθιάς αναπνοής και η συγκέντρωση (μια κατάσταση στην οποία παρατηρείτε ενεργά τις παρούσες εμπειρίες και σκέψεις χωρίς να τις κρίνετε) μπορούν να βοηθήσουν να απομακρυνθεί το άγχος. Αρχίστε με λίγα λεπτά κάθε μέρα για να εστιάσετε σε μια απλή δραστηριότητα όπως η αναπνοή, το περπάτημα ή η απόλαυση του γεύματος σας. Η ικανότητα να εστιάζετε σε μια ενιαία δραστηριότητα χωρίς να αποσπάσετε την προσοχή σας θα ενισχυθεί με την εξάσκηση και θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να την εφαρμόσετε σε πολλές διαφορετικές πτυχές της ζωής σας.

Ποτέ μην αφήνετε την οργή και την απογοήτευσή σας να επισκιάζουν την προσωπικότητά σας.

Ίσως να εξοργιστήκατε ή να απογοητευτείτε από κάτι, που είναι αρκετά συνηθισμένο στις μέρες μας. Πρέπει πάντα να ανακαλύπτετε τους τρόπους οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το θυμό και την απογοήτευσή προκειμένου να μην βλάψετε την προσωπικότητά σας. Δεν πρέπει να ξεχνάτε οτι η προσωπικότητα σας είναι ο πυλώνας όλων των σχέσεών που έχετε δημιουργήσει. Οι σχέσεις είναι τόσο ευαίσθητες έτσι δεν πρέπει πάντα να περιμένετε οτι οι άνθρωποι γύρω σας μπορούν να κατανοήσουν την πραγματική αιτία της απογοήτευσης σας. Αυτό οδηγεί σε παρεξηγήσεις και παρανοήσεις και πάντα δεν καταλήγει σε καλό..

Μιλήστε στο σύντροφό σας

Οι εκφράσεις είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για να διατηρήσετε μια σχέση ζωντανή. Το να ανταποκρίνεστε σε κάτι δεν σημαίνει οτι έχετε επιχειρηματολογήσει. Η συσσώρευση σκέψεων και συναισθημάτων μπορεί να βλάψει τη σχέση σας μακροπρόθεσμα. Λόγω της φύσης του επαγγελματικού κόσμου, τείνουμε να μην απαντάμε και προτιμούμε να παραμένουμε σιωπηλοί σε ορισμένες περιπτώσεις, πράγμα το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο στο χώρο εργασίας αλλά μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό όταν πρόκειται για μια σχέση. Αφήστε το σύντροφό σας να μάθει το πώς πραγματικά αισθάνεστε για ένα συγκεκριμένο θέμα και καλό είναι να τον ενημερώνεται για το τι σας αρέσει και τι όχι.

wittyfeed.com

Close