πως_να_αντιμετωπίσετε_κάποιον_που_σας_προσβάλλει_επειδή_είστε_ελεύθερος_

7 τρόποι να αντιμετωπίσεις κάποιον που σε προσβάλλει επειδή δεν έχεις σχέση. Χρήσιμες συμβουλές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.

Μερικές φορές οι άνθρωποι γίνονται προσβλητικοί είτε επίτηδες είτε άθελά τους. Δεν υπάρχει τίποτα το κακό το να είσαι ελεύθερος και να κάνεις την ζωή σου, είτε είσαι γυναίκα είτε άντρας. Παρόλα αυτά, οι δυτικές κοινωνίες μπορεί να το παίζουν προχωρημένες αλλά δεν είναι πάντα.

Έτσι υπάρχει μία αντίληψη ότι όποιος άνθρωπος δεν βρίσκεται σε σχέση κάτι δεν πάει καλά μαζί του. Είναι παράξενος, δεν ικανοποιεί το άλλο του μισό στο σ3ξ, δεν έχει ορμές, είναι εξώλης και προώλης και άλλα πολλά. Κι αν δεν συναντήσεις τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σου, θα συναντήσεις κάποιους άλλους.

Δείτε ακόμα Η διαφορά ηλικίας μπορεί να είναι το μυστικό της επιτυχίας σε μία σχέση σύμφωνα με τους ψυχολόγους

Συγκεκριμένα θα συναντήσεις ανθρώπους που πιστεύουν ότι ο μόνος σκοπός του ανθρώπου είναι η σχέση, η οικογένεια και τα παιδιά. Και ξεκινούν τις αδιάκριτες ερωτήσεις ή τις αδιάκριτες παρατηρήσεις, για το πότε θα βρεις κι εσύ ένα καλό παιδί και ότι σε λίγα χρόνια η ζωή σου θα είναι πολύ μουντή χωρίς σχέση.

Αυτές οι αντιλήψεις είτε υποχρεώνουν ανθρώπους να κάνουν σχέσεις από ανασφάλεια και όχι από έρ@τα ή ανάγκη ή ποινικοποιεί την επιλογή ανθρώπων να θέλουν να ζουν μία ζωή διαφορετική, από αυτήν που επιλέγουν οι περισσότεροι. Πως μπορείτε να απαντήσετε όμως σε αυτές τις ερωτήσεις ή παρατηρήσεις; Διαβάστε παρακάτω: 

Αντιστρέψτε την ερώτηση εκεί που σας βολεύει

Όταν ένας άνθρωπος σας κάνει αδιάκριτες ερωτήσεις εσείς πάντα μπορείτε να τις αντιστρέψετε εκεί, που σας βολεύουν. Για παράδειγμα αν ένας άνθρωπος σας ρωτήσει “πότε έχεις σκοπό να γνωρίσεις κάναν άνθρωπο; μία ζωή μόνος/μόνη θα μείνεις;” εσείς μπορείτε να του απαντήσετε “γιατί δεν μιλάμε για την καριέρα μου;”.

πως_να_αντιμετωπίσετε_κάποιον_που_σας_προσβάλλει_επειδή_είστε_ελεύθερος_

Περιγράψτε τον τρόπο σκέψης σας, αλλά μην υπερασπιστείτε τις επιλογές σας

Όταν κάποιος γίνει αδιάκριτος και σας προσβάλλει για την επιλογή σας να είστε ελεύθεροι φυσικά και μπορείτε να εξηγήσετε σε αυτόν τον τρόπο σκέψης σας. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να γίνεται αμυντικοί και να υπερασπιστείτε πολύ τις επιλογές σας, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα είναι σαν να παραδέχεστε ότι κάτι δεν έχετε κάνει σωστά.

πως_να_αντιμετωπίσετε_κάποιον_που_σας_προσβάλλει_επειδή_είστε_ελεύθερος_

Ρωτήστε τους απευθείας αν ζηλεύουν

Οι περισσότεροι άνθρωποι που βρίσκονται σε σχέση θέλουν μερικές φορές να είναι ελεύθεροι και οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι ελεύθεροι μερικές φορές ζηλεύουν εκείνους που είναι σε σχέση. Όμως πολλοί, για να νιώσουν καλύτερα με τις επιλογές τους, όταν δεν είναι σίγουροι γι’ αυτές, προσβάλλουν τους άλλους.

Έτσι όταν ένας άνθρωπος σας λέει συνεχώς ότι είστε μόνοι σας, ότι δε θα καταφέρετε τίποτα σημαντικό στην ζωή σας όντας μόνοι, ότι δεν ξέρετε να ζείτε και άλλα τέτοια, τις περισσότερες φορές σας ζηλεύουν που ζείτε ελεύθεροι και προσπαθούν να νιώσουν καλύτερα προσβάλλοντάς σας. Οπότε ρωτήστε τους ευθέως αν ζηλεύουν και ποιο είναι το πρόβλημα.

Δείτε ακόμα 8 σημάδια συναισθηματικής ανωριμότητας σε μια σχέση

πως_να_αντιμετωπίσετε_κάποιον_που_σας_προσβάλλει_επειδή_είστε_ελεύθερος_

Μπορείτε να τους κάνετε μια αμήχανη ερώτηση

Όταν ένας άνθρωπος γίνεται προσβλητικός μπορείτε κι εσείς να γίνεται έτσι ώστε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας. Έτσι αν κάποιος σας πρήζει συνεχώς για το πόσο υπέροχος είναι ο γάμος, για το ότι κάνετε λάθος που επιλέγετε να μην παντρεύεστε κοκ μπορείτε κι εσείς να γίνεται το ίδιο αδιάκριτοι.

Μην φοβηθείτε να τους ρωτήσετε ευθέως για ποιον λόγο πήραν διαζύγιο την πρώτη φορά αφού ο γάμος είναι τόσο υπέροχος ή για ποιον λόγο μαλώνουν συνεχώς μεταξύ τους σαν παντρεμένο ζευγάρι. Αν δεν θέλουν να μπλέκονται στις ζωές τους να μην μπλέκονται κι αυτοί στις ζωές άλλων.

πως_να_αντιμετωπίσετε_κάποιον_που_σας_προσβάλλει_επειδή_είστε_ελεύθερος_

Να είσαι σαρκαστικός και να κάνεις ένα αστείο

Μερικές φορές η καλύτερη λύση είναι ο αυτοσαρκασμός και τα αστεία. Με αυτόν τον τρόπο αποστομώνεις τον άλλον όταν προσπαθεί να σε μειώσει και δείχνεις ότι είσαι απόλυτα συνειδητοποιημένος για την απόφασή σου και ότι κανένα σχόλιο δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις άσχημα.

πως_να_αντιμετωπίσετε_κάποιον_που_σας_προσβάλλει_επειδή_είστε_ελεύθερος_

Πείτε ότι ένας σύντροφος δεν θα κάνει τη ζωή σας πιο άξια

Οι άνθρωποι δεν κάνουν σχέσεις για να ανέβει η αυτοεικόνα τους και η αξία που έχουν στην κοινωνία. Οι άνθρωποι κάνουν σχέσεις απλά και μόνο επειδή ερ@τεύονται και αγαπάνε. Αν λοιπόν είσαι δυναμικός, ευχάριστος κι ένας υπέροχος άνθρωπος, αυτό δεν θα αλλάξει επειδή επέλεξες να μείνεις single.

πως_να_αντιμετωπίσετε_κάποιον_που_σας_προσβάλλει_επειδή_είστε_ελεύθερος_

 

Εξηγήστε πώς η προηγούμενη σχέση σας σας πλήγωσε και πώς πρέπει να εστιάσετε στην ψυχική σας υγεία

Υπάρχουν και άνθρωποι που μένουν μόνοι επειδή έχουν πληγωθεί πολύ. Εμπιστεύτηκαν κάποια στιγμή κάποιον, δεν άξιζε την εμπιστοσύνη τους και πλέον προτιμούν μόνοι. Είναι απόλυτα δεκτό εφόσον σας κάνει να νιώθετε καλύτερα. Μπορείτε να το εξηγήσετε σε έναν άνθρωπο που θίγει το ζήτημα και ξέρετε ότι έχει καλές προθέσεις.

πως_να_αντιμετωπίσετε_κάποιον_που_σας_προσβάλλει_επειδή_είστε_ελεύθερος_

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις σχέσεις στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close