φυτά-που-μειώνουν-το-άγχος-

Τα φυτά που θα σε κάνουν ζεν… Το περίμενες; Η καθημερινότητά μας σίγουρα δεν είναι εύκολη και σε δικαιολογούμε αν πολλές φορές πελαγώνεις από το άγχος. Προτού το ρίξεις στα…χάπια, υπάρχουν 8 φυτά που θα σε χαλαρώσουν με τον πιο φυσικό τρόπο.

Το άγχος έχει κυριεύσει μία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Ανεργία, έξοδα να τρέχουν, φουσκωμένοι λογαριασμοί, ανταγωνιστικότητα, είναι μόνο μερικά αίτια που κάνουν τους ανθρώπους να μην χαλαρώνουν ποτέ. Οι περισσότεροι ξεκινούν ψυχολόγο και θεραπεία.

Χωρίς να μειώνουμε την χρησιμότητα των ψυχολόγων, αφού θεωρούμε ότι ένας ψυχολόγος είναι ένα δώρο για τον εαυτό μας, υπάρχουν και μερικά φυτά που μπορούν είτε να ενισχύσουν την θεραπεία σας είτε να σας κάνουν να ξεπεράσετε ένα μεγάλο μέρος του άγχους με φυσικό τρόπο. Διαβάστε παρακάτω: 

8 φυτά που μειώνουν το άγχος: Η λεβάντα

Η λεβάντα είναι ένα γνωστό φυτό που αγαπούν πολλοί άνθρωποι εξαιτίας του ονειρεμένου αρώματός της. Επίσης είναι ένα πολύ όμορφο φυτό με απαλές μοβ αποχρώσεις. Η λεβάντα στο σπίτι λοιπόν φαίνεται πως εκτός από την διακόσμηση μπορεί να βελτιώσει και την διάθεσή μας αφού έχει ηρεμιστικές ιδιότητες και μας βοηθάει στον ύπνο.

Δείτε ακόμα Αυτό το κείμενο μιλάει για σένα. Που τρέχεις και δεν φτάνεις και νιώθεις πως χάνεις τον εαυτό σου.

Το άρωμά του ευθύνεται για την ηρεμιστική της δράση και μειώνει πολύ εντυπωσιακά το άγχος και το στρες τόσο κατά την διάρκεια του ύπνου όσο και όλη την υπόλοιπη μέρα.

φυτά-που-μειώνουν-το-άγχος-

Photo via: hellanicus.lib.aegean.gr

8 φυτά που μειώνουν το άγχος: Η σανσεβιέρια

Η σανσεβιέρια είναι ένα φυτό που το προτείνουμε σε ανθρώπους που δεν έχουν πολύ χρόνο, διότι η περιποίηση που χρειάζεται είναι μηδαμινή. Εκτός αυτό η σανσεβιέρια έχει την τάση να φιλτράρει τους τοξικούς ρύπους του σπιτιού μας οι οποίοι δεν επιβαρύνουν μόνο την υγεία μας αλλά και την ψυχολογία καθώς και την ποιότητα του ύπνου.

φυτά-που-μειώνουν-το-άγχος-

Photo via: geoponiko-kentro.gr

8 φυτά που μειώνουν το άγχος: Ο αγγλικός κισσός

Ο αγγλικός κισσός είναι ένα φυτό με πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Αρχικά μας χαλαρώνει και μας βοηθάει να κοιμόμαστε πιο εύκολα και ως γνωστόν ένας καλός ύπνος βοηθάει την διάθεση και το μυαλό μας να λειτουργήσει καλύτερα.

Εκτός αυτού όμως έχει την ιδιότητα να καταπολεμά ασθένειες που μεταδίδονται με τον αέρα καθώς και τις αλλεργίες ενώ βοηθάει και τους ανθρώπους με άσθμα, αφού καθαρίζει την ατμόσφαιρα. Τέλος είναι αρκετά ευεργετικός και με τους πονοκεφάλους.

φυτά-που-μειώνουν-το-άγχος-

Photo via: papadopouloshome.gr

8 φυτά που μειώνουν το άγχος: Ο βασιλικός

Ο βασιλικός είναι ένα φυτό που πολλά σπίτια έχουν αφού λίγος φρέσκος ή ξερός βασιλικός μπορεί να αρωματίσει και να ολοκληρώσει την γεύση σε πολλές από τις συνταγές μας. Εκτός από τις μαγειρικές του αξίες όμως, ο βασιλικός βοηθάει και στο άγχος. Βοηθάει το μυαλό να έχει μεγαλύτερη διαύγεια και αυτό βελτιώνει την διάθεση του ατόμου.

φυτά-που-μειώνουν-το-άγχος-

Photo via: olivemagazine.gr

8 φυτά που μειώνουν το άγχος: Η μέντα

Όπως και με τον βασιλικό έτσι και με την μέντα το άρωμά της δεν βοηθάει μόνο για αρωματίσουμε το σπίτι μας ή τις συνταγές μας. Το άρωμά της βοηθάει και στην ψυχολογία. Το άρωμα της μέντας έχει αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες ότι έχει μία μοναδική αποτελεσματικότητα στο άγχος.

Δείτε ακόμα Γιατί γινόμαστε λιγότερο ευαίσθητοι όσο μεγαλώνουμε;

Βελτιώνει την διανοητική μας διαύγεια και φυσικά αυτό έχει αντίκτυπο στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις αλλά και στο άγχος. Όταν αγχωνόμαστε είμαστε…θολωμένοι, οπότε ένα φυτό που μπορεί να διώξει μέσα από το άρωμά του αυτή τη θολούρα, θα μπορούσε να είναι κάτι παραπάνω από ευεργετικό.

φυτά-που-μειώνουν-το-άγχος-

Photo via: enallaktiko.gr

8 φυτά που μειώνουν το άγχος: Η αλόη βέρα

Η αλόη βέρα είναι ένα φυτό που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα αφού το τζελ που παράγει έχει ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία του δέρματος και όχι μόνο. Εκτός αυτού όμως η αλόη βέρα είναι σε θέση να φιλτράρει τους ρύπους του σπιτιού που σε μερικές περιπτώσεις “δηλητηριάζουν” τον εγκέφαλο και τον γεμίζουν με στρες.

φυτά-που-μειώνουν-το-άγχος-

Photo via: olivemagazine.gr

8 φυτά που μειώνουν το άγχος: Ο φοίνικας αρέκα

Και ο φοίνικας αρέκα είναι ένα πανέμορφο φυτό που πολλά σπίτια επιλέγουν αφού χαρίζει στιλ στο σπίτι με την λιγότερη περιποίηση. Εκτός όμως από την ομορφιά ο φοίνικας αρέκα χαρίζει και λιγότερο άγχος, αφού έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τον αέρα από ρύπους που επηρεάζουν την διάθεσή μας εκτός της συνολικότερης υγείας μας.

φυτά-που-μειώνουν-το-άγχος-

Photo via: skg-flowers.gr

8 φυτά που μειώνουν το άγχος: Το χρυσάνθεμο

Φαίνεται πως στην σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης, οι δύο λατρεμένοι χίππιδες δεν είχαν δώσει το όνομα Χρυσάνθεμο στο παιδί μόνο επειδή ήταν πανέμορφο όπως και το φυτό, αλλά και επειδή το γέλιο του τους χαλάρωνε.

Ή τουλάχιστον θα μπορούσε να στέκει αυτή η θεωρία, αφού πλέον γνωρίζουμε ότι το χρυσάνθεμο εκτός από ένα πανέμορφο λουλούδι, έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει ολόκληρο το σώμα από το στρες και το άγχος.

Αυτό μπορεί να γίνει είτε μυρίζοντας το άνθος του είτε για πιο θεαματικά και γρήγορα αποτελέσματα, πίνοντας το σαν τσάι. Οι γιατροί συμβουλεύουν πως ένα τσάι από χρυσάνθεμο κάθε πρωί μπορεί να χαλαρώσει και να βοηθήσει το σώμα μας. Αυτό βέβαια θα πρέπει να το κάνετε αφού πρώτα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

φυτά-που-μειώνουν-το-άγχος-

Photo via: fisi.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ψυχολογία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close