Για τις γυναίκες που κρύβουν τα ζόρια τους κάτω από μακιγιάζ και καταναγκαστικά χαμόγελα

Για τις γυναίκες που κρύβουν τα ζόρια τους κάτω από μακιγιάζ και καταναγκαστικά χαμόγελα. Ένα κείμενο για όλες τις γυναίκες που κρύβουν τα ζόρια τους κάτω από μακιγιάζ και καταναγκαστικά χαμόγελα.

Έρχονται στιγμές στην ζωή σου που θεωρείς πως έχεις πιάσει πάτο. Έρχονται στιγμές στην ζωή σου που αμφισβητείς τον εαυτό σου. Είσαι όντως καλή μητέρα; Σίγουρα δεν παραμελείς τα παιδιά σου για την δουλειά σου;

Μήπως παραμελείς την καριέρα σου για την οικογένειά σου; Μήπως εντέλει δεν είσαι σε τίποτα καλή; Κάτω από το μακιγιάζ, τα καταναγκαστικά χαμόγελα κρύβεις τα ζόρια σου, γιατί έτσι έχεις μάθει να κάνεις. Γιατί κανείς δεν πρέπει να σε δει ή να καταλάβει πως κι εσύ λυγίζεις.

Δείτε ακόμα Άνδρες και γυναίκες χειρίζονται το άγχος διαφορετικά και να τι χρειάζονται πραγματικά

Αυτό το κείμενο μιλάει για σένα. Για σένα που τρέχεις και δεν φτάνεις και νιώθεις πως αυτό σιγά σιγά ξεκινάει και σε κάνει να χάνεις τον εαυτό σου. Που έχεις διαρκώς μία μελαγχολία που πασχίζεις να κρύψεις είτε από ανάγκη είτε από εγωισμό. Ένα κείμενο που μας άγγιξε και το έγραψε η κυρία Εύα Κοτσίκου. Διαβάστε παρακάτω: 

Για τις γυναίκες που κρύβουν τα ζόρια τους κάτω από μακιγιάζ και καταναγκαστικά χαμόγελα

Να σου πω κάτι; Εσένα φίλη μου λέω που έχεις περάσει πολλά. Που κρύβεις τα βάσανά σου κάτω από έντονο μακιγιάζ, τα ζόρια σου κάτω από μεγάλα επιτηδευμένα χαμόγελα και τα μεγάλα σου προβλήματα κάτω από βαριά χαλιά. Εσένα, που νομίζεις ότι φταις για όλα, που είσαι ενοχική, που υπομένεις πράγματα που δεν είσαι υποχρεωμένη να υπομένεις.

για-τις-γυναίκες-που-κρύβουν-τα-ζόρια-τους-

Να σου πω; Άστα όλα να βγουν στην επιφάνεια. Αφαίρεσε το μακιγιάζ που ζωγραφίζει ψεύτικα χαμόγελα, σήκωσε το βαρύ χαλί, σήκωσε τα μανίκια και ξεκίνα να καθαρίζεις!

Άρχισε να αφαιρείς όλη αυτή τη σκόνη που σου λερώνει το περιβάλλον, άρχισε να αφαιρείς, να ξεσκαρτάρεις, να πετάς, να απομακρύνεις. Σκόνες, βρωμιές, ρύπους, τοξικότητα, άσχημα συναισθήματα, συμπεριφορές που σε προσβάλλουν, περιττά βάρη, ενοχές.

Δείτε ακόμα Γιατί γινόμαστε λιγότερο ευαίσθητοι όσο μεγαλώνουμε;

για-τις-γυναίκες-που-κρύβουν-τα-ζόρια-τους-

Ύστερα κάτσε στο καθαρό σου σαλόνι, κάλεσε τους δαίμονές σου χαμογέλασέ τους με το αληθινό σου πλέον χαμόγελο, με όλα σου τα σημάδια σε πρόσωπο και ψυχή, με τις δύο χαρακιές που δημιουργήθηκαν κάθετα στο μέτωπο από τις έγνοιες μα και με όλη την λάμψη στα μάτια σου που προήλθε από τα πιο βαθιά σου σκοτάδια και ήρεμα, στείλε τους στον διάολο.

για-τις-γυναίκες-που-κρύβουν-τα-ζόρια-τους-

Μετά άνοιξε το κλειδωμένο σου συρτάρι, βγάλε στην επιφάνεια εκείνα τα τσαλακωμένα σου φτερά, φόρεσέ τα και πέτα! Πέτα! Πέτα! Όλος ο ουρανός είναι δικός σου!

Εύα Κοτσίκου

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ψυχολογία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close