πως-διαχειρίζονται-το-άγχος-οι-γυναίκες-και-πως-οι-άντρες-

Άνδρες και γυναίκες χειρίζονται το άγχος διαφορετικά και να τι χρειάζονται πραγματικά. Μπορεί να μην το γνωρίζατε όμως άντρες και γυναίκες χειρίζονται διαφορετικά το άγχος και να πως πρέπει να αντιμετωπίζετε τον καθένα.

Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι διαχειρίζονται διαφορετικά το άγχος. Όμως οι γυναίκες έχουν πανομοιότυπο τρόπο να διαχειρίζονται το άγχος και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους άντρες. Αν είσαι γυναίκα και προσπάθησες να βοηθήσεις έναν άντρα να διαχειριστεί το άγχος σου με πρακτικές που θα βοηθούσαν εσένα, είναι λάθος.

Διότι το κάθε φύλο έχει μερικές διαφορές που θα τις μάθουμε παρακάτω. Πώς αντιμετωπίζουν οι γυναίκες το άγχος και πως οι άντρες; Κι αν θέλουμε να βοηθήσουμε το αντίθετο φύλο, τι μπορούμε να κάνουμε για να προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια; Διαβάστε παρακάτω: 

Άνδρες και γυναίκες αντιδρούν διαφορετικά στο άγχος λόγω των ορμονών.

3 πράγματα παίζουν τεράστιο ρόλο στην αντίδρασή μας στο άγχος. Είναι η κορτιζόλη, η επινεφρίνη και η ωκυτοκίνη. Για να δούμε λοιπόν τις διαφορές τους.

Σε γυναίκες που έχουν στρες, η κορτιζόλη και η επινεφρίνη εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και η ωκυτοκίνη απελευθερώνεται από τον εγκέφαλο, και αυτό προάγει τα συναισθήματα. Στους άνδρες, η ωκυτοκίνη απελευθερώνεται σε πολύ μικρότερες ποσότητες, επομένως εμπλέκονται λιγότερα συναισθήματα.

πως-διαχειρίζονται-το-άγχος-οι-γυναίκες-και-πως-οι-άντρες-

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι γυναίκες και οι άνδρες έχουν διαφορετική αντίδραση στο άγχος.

Μελέτες έδειξαν ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να προστατεύουν τον εαυτό τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα όταν αγχώνονται. Περισσότερη ασφάλεια για αυτούς, ισοδυναμεί με λιγότερο άγχος. Η δημιουργία και η συντήρηση του δικτύου φίλων τους λειτουργεί και ως θεραπεία για τις γυναίκες.

πως-διαχειρίζονται-το-άγχος-οι-γυναίκες-και-πως-οι-άντρες-

Δείτε ακόμα Τα χέρια των γονιών μου που δεν ήταν ποτέ ενωμένα μου κατέστρεψαν την ισορροπία της ψυχής

Οι άντρες, που απελευθερώνουν μικρότερες ποσότητες ωκυτοκίνης, τείνουν να βιώνουν μια απόκριση «πάλης ή φυγής» όταν είναι αγχωμένοι – που σημαίνει ότι είτε προσπαθούν να δραπετεύσουν από αυτό είτε αντεπιτίθενται.

Η κύρια διαφορά σχετικά με αυτούς τους τρόπους αντιμετώπισης του άγχος είναι να διατηρήσετε μια ισορροπία. «Η αυτοθυσία στις σχέσεις είναι το αυτό που κάνει πολλές γυναίκες να αγχώνονται». Για τους άνδρες, «η επίτευξη νικηφόρων επιδόσεων με κάθε κόστος είναι πόσοι η αιτία που αγχώνονται».

πως-διαχειρίζονται-το-άγχος-οι-γυναίκες-και-πως-οι-άντρες-

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Άνδρες και γυναίκες χρειάζονται διαφορετικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του άγχους.

Οι ερευνητές λένε ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό από τους άνδρες να  διαβάσουν για να διαχειριστούν το άγχος. Επίσης, προτιμούν να συνδέονται με ανθρώπους και δραστηριότητες όπως να περνούν χρόνο με φίλους ή οικογένεια.

Οι άντρες είναι πιο πιθανό να αθληθούν ή να ακούν μουσική για να νιώσουν καλύτερα. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό από τους άνδρες να τρώνε ως τρόπο διαχείρισης του άγχους, ενώ οι άνδρες ασκούνται επειδή τους απασχολεί η γυμναστική και τους κάνει να ξεχνιούνται.

Δείτε ακόμα Όσο μεγαλώνεις μαθαίνεις ότι έχεις δύο χέρια: Ένα για να βοηθάς τους άλλους και ένα για τον εαυτό σου

Όταν ρωτήθηκαν τι θα έπρεπε να αλλάξουν για να βελτιωθεί η διάθεσή τους, οι γυναίκες αναφέρουν πιο συχνά από τους άνδρες ότι χρειάζονται λιγότερη κούραση και περισσότερο χρόνο για τον εαυτό τους. Είναι γνωστό ότι οι άνδρες λένε ότι χρειάζονται λιγότερη πίεση από τους φίλους ή την οικογένειά τους και χρειάζονται περισσότερα χρήματα.

πως-διαχειρίζονται-το-άγχος-οι-γυναίκες-και-πως-οι-άντρες-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ψυχολογία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close