καλοκαιρινές-διακοπές-στην-Ολυμπιάδα Χαλκιδικής-πληροφορίες-

Σαν την Χαλκιδική δεν έχει που λένε και οι φίλοι μας από την βόρεια Ελλάδα και σήμερα θα δούμε την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Το χωριό με τις γαλαζοπράσινες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά!

Η Ελλάδα έχει πολλά και πανέμορφα μέρη. Παρόλα αυτά αν ρωτήσεις κάποιον από την Θεσσαλονίκη και γενικά από την βόρεια Ελλάδα, ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να κάνεις διακοπές το Καλοκαίρι, θα σου πουν με ένα στόμα και μία φωνή “σαν την Χαλκιδική δεν έχει”!

Αδιαμφισβήτητα η Χαλκιδική είναι ένα πανέμορφο μέρος και έχεις πολλές επιλογές είτε για να κάνεις οικογενειακές διακοπές, είτε διακοπές με φίλους. Σήμερα θα γνωρίσουμε από κοντά την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Ένα ονειρεμένο χωριό με γαλαζοπράσινες παραλίες. Διαβάστε παρακάτω:

Δείτε ακόμα Καλοκαίρι 2023: Επισκεφθείτε το γραφικό Κιόνι για οικογενειακές διακοπές

Η Ολυμπιάδα βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νομού Χαλκιδικής και περίπου στα 700 μέτρα βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος των αρχαίων Σταγείρων. Η περιοχή προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000 και υπάρχει υποδομή κατάλληλη για τουρίστες, ξενοδοχεία, κάμπινγκ και παραλίες.

καλοκαιρινές-διακοπές-στην-Ολυμπιάδα Χαλκιδικής-πληροφορίες-

Η Ολυμπιάδα ιδρύθηκε το 1923 από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας οι οποίοι ήρθαν από την Αγία Κυριακή του Αιγιαλού της Μικράς Ασίας. Ο οικισμός πήρε το όνομά του σύμφωνα με την παράδοση, από την μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που είχε εξοριστεί στα αρχαία Στάγειρα.

Κοντά στην Ολυμπιάδα υπάρχουν πανέμορφα και γαλαζοπράσινες παραλίες με κρυστάλλινα νερά που θα απολαύσετε να κολυμπάτε σε αυτά. Αυτές οι παραλίες είναι η παραλία Κεφαλάς, η παραλία Πρώτη Αμμουδιά, η παραλία Βίνια, η παραλία Ζεπκο και η παραλία Γουργουρού.

καλοκαιρινές-διακοπές-στην-Ολυμπιάδα Χαλκιδικής-πληροφορίες-

Δείτε ακόμα Τα 6 ελληνικά νησιά για οικονομικές διακοπές φέτος το καλοκαίρι

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πιο κοσμοπολίτικη παραλία είναι η Πρώτη Αμμουδιά αφού διαθέτει μπαράκια και ξαπλώστρες. Όλες οι παραλίες όμως έχουν πανέμορφα και πεντακάθαρα νερά. Επίσης η μεγαλύτερη παραλία, είναι η Ζεπκο.

Στο τέλος μάλιστα υπάρχει και ένα γραφικό λιμάνι που θα βρείτε πολλούς να κάνουν κάμπινγκ με τροχόσπιτα και σκηνές. Ανάμεσα στις παραλίες υπάρχουν βραχώδη κολπίσκοι που είναι ιδανικοί για ψαροντούφεκο ή για ψάρεμα με βάρκα.

καλοκαιρινές-διακοπές-στην-Ολυμπιάδα Χαλκιδικής-πληροφορίες-

Τέλος στην παραλία Γουργουρού υπάρχουν και ξενοδοχεία για την διαμονή σας και θα βρείτε εξίσου καταγάλανα νερά και beach bars για νυχτερινή και όχι μόνο διασκέδαση.

All photos via: olympiada-chalkidiki.com

Δείτε όλα τα άρθρα για τις διακοπές στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close