γράμμα-για-τους-μπαμπάδες-

Όλοι δίνουμε σημασία στις νέες μαμάδες και στο πόσο ανάγκη έχουν από κατανόηση και αναγνώριση και έτσι πρέπει. Μην ξεχνάμε όμως και τους νέους μπαμπάδες.

Ζούμε σε μία κοινωνία που θεωρεί ότι ο μπαμπάς δεν έχει τόσες αρμοδιότητες ή τόσες ικανότητες σχετικά με τα παιδιά του. Ακόμη κι αν στο σήμερα, οι μπαμπάδες είναι το ίδιο τρυφεροί και δοτικοί με τα παιδιά τους, υπάρχει ακόμη αυτή η αντίληψη, ότι σαν την μάνα δεν είναι.

Όλοι δίνουμε σημασία στις ανάγκες μίας νέας μαμάς, αλλά στις ανάγκες ενός νέου μπαμπά, σχεδόν κανείς δεν δίνει την απαραίτητη προσοχή. Ένα κείμενο λοιπόν που διαβάσαμε στο Blossom – Pregnancy, Birth & Early Parenting μας συγκίνησε πολύ. Διαβάστε παρακάτω:

Δείτε ακόμα Ένας μπαμπάς συγκινεί: Κoρη μου μπορείς να φορέσεις ό,τι θες – Κάνε με το σώμα σου ό,τι θες

Σ’ ευχαριστώ που στάθηκες δίπλα μου παρακολουθώντας τι πέρασα.
Ξεχνώ μερικές φορές, μέσα από δακρυσμένα μάτια, ότι έπρεπε να το περάσεις κι εσύ. Ο τοκετός και η γέννα ενώ αυτός ο πόνος ήταν δικός μου. Το χέρι σου δεν ήταν ποτέ μακριά. Τα μάτια σου ποτέ δεν ήταν τόσο ανοιχτά.

γράμμα-για-τους-μπαμπάδες-

Ο φόβος μου να γίνω νέα μητέρα. Η έναρξη των baby blues. Όλο αυτό το διάστημα έμεινες δυνατός για μένα ενώ ήσουν κι εσύ φοβισμένος. Οι πρώτες μέρες του θηλασμού. Οι δοκιμασίες και τα δάκρυα. Πάντα βοηθούσες καθώς την τοποθετούσα στο στήθος ενώ ούρλιαζα στο αυτί σου.

Βλέπεις μερικές φορές ξεχνάω, όσο δύσκολο κι αν ήταν για μένα
Έπρεπε να με παρακολουθείς με αυτόν τον πόνο Καθώς καθόσουν εκεί αβοήθητος. Προσπαθώ να θυμηθώ πράγματα από τις πρώτες μέρες στο σπίτι με το μωρό μας. Να σηκωνόμαστε εναλλάξ τη νύχτα. Νιώθοντας την ομίχλη του τέταρτου τριμήνου. Εσύ, όσο κι εγώ.

Δείτε ακόμα Ένας ανύπαντρος μπαμπάς υιοθετεί ένα παιδί με σύνδρομο Down και παίρνει το βραβείο καλύτερου μπαμπά στον κόσμο

γράμμα-για-τους-μπαμπάδες-

Οι καθημερινές μάχες που έχω στο σπίτι. Που νιώθεις καθώς μπαίνεις στην πόρτα. Πάντα όμως με χαμόγελο και ανοιχτή αγκαλιά. Αφαιρώντας το βάρος από μένα για άλλη μια φορά. Με έχεις δει χωρίς φίλτρα και στα όριά μου.

Με έχεις δει ευάλωτη και μικρή. Όλο αυτό το διάστημα έμεινες ο βράχος μου. Και με αγάπησες σε όλο αυτό. Δεν κάθεσαι στο περιθώριο. Αντίθετα, κάθεσαι δίπλα μου.

γράμμα-για-τους-μπαμπάδες-

Ενώ τα μαθαίνουμε όλα μαζί. Σε αυτή την όμορφη αλλά γεμάτη λακκούβες διαδρομή. Κι ας λες καμιά φορά δεν ξέρεις τι μπορείς να κάνεις. Το έκανες χωρίς να το ξέρεις επειδή είσαι ο μπαμπάς της και απλά είσαι εσύ.

Δείτε ακόμα Ενά γράμμα για την Κόρη μου

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τον μπαμπά στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close