κρίση-μέσης-ηλικίας-σημάδια-και-πως-μπορείτε-να-βοηθήσετε-

Σημάδια ότι ο σύζυγός σας αντιμετωπίζει κρίση μέσης ηλικίας. Σημάδια ότι ο σύζυγός σας αντιμετωπίζει κρίση μέσης ηλικίας και τι πρέπει να κάνετε για να τον βοηθήσετε.

Η κρίση μέσης ηλικίας είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο, γυναίκες και άντρες όταν φτάνουν τα 40 ή τα 50 τους χρόνια. Η κρίση μέσης ηλικίας είναι ένα συναίσθημα, όπου ένας άνθρωπος φτάνει σε μία ηλικία των 40 ή των 50 περίπου και ξεκινάει να σκέφτεται ότι η ζωή του δεν είναι όμορφη.

Ξεκινάει να σκέφτεται ότι γερνάει και έχει ανάγκη να φλερτάρει, να ζήσει νέες εμπειρίες και γενικότερα να κάνει πράγματα που θα τον κάνουν να νιώσει και πάλι νέος. Αυτή του η ανάγκη κάνει αυτόν τον άνθρωπο παρορμητικό και εγωιστή και δεν είναι λίγοι οι γάμοι που έχουν χαλάσει εξαιτίας της κρίσης μέσης ηλικίας.

Δείτε ακόμα 10 συμβουλές για να βελτιώσετε την σχέση σας

Στο σημερινό μας άρθρο θα μάθουμε ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σύζυγός σας, περνάει κρίση μέσης ηλικίας αλλά και τι μπορείτε να κάνετε για να τον βοηθήσετε. Διαβάστε παρακάτω: 

κρίση μέσης ηλικίας: Μειωμένη ευτυχία και ικανοποίηση από τη ζωή

Ενώ οι άνθρωποι ξεκινούν τη ζωή τους γεμάτοι ενθουσιασμό και ενέργεια, μέχρι τη μέση ηλικία, πολλοί από αυτούς αναφέρουν ότι η ικανοποίηση από τη ζωή βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της ζωής τους.

Οι ερευνητές λένε ότι κατά τη διάρκεια της ζωής, η ευτυχία έχει U-bend, και η στιγμή που φτάνει στο κάτω μέρος είναι σημάδι μιας κρίσης μέσης ηλικίας. Τα καλά νέα είναι ότι μετά την κρίση, η χαρά και η ικανοποίηση από τη ζωή βρίσκονται ξανά σε ανοδική πορεία.

κρίση-μέσης-ηλικίας-σημάδια-και-πως-μπορείτε-να-βοηθήσετε-

κρίση μέσης ηλικίας:Αλλαγή συμπεριφοράς

Για όλες τις ψυχικές κρίσεις, είναι χαρακτηριστικό να βλέπουμε αλλαγές στις συνήθειες κάποιου. Το άτομο μπορεί να αλλάξει τη ρουτίνα του ύπνου του, να αρχίσει να ενδιαφέρεται λιγότερο για την υγιεινή ή απλώς να τρώει διαφορετικά.

Μερικές φορές αυτές οι αλλαγές είναι πιο απότομες και εμφανείς, για παράδειγμα, υπάρχει ένα στερεότυπο ότι οι άνδρες, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αρχίζουν να αγοράζουν είδη πολυτελείας, όπως ακριβά αυτοκίνητα.

κρίση-μέσης-ηλικίας-σημάδια-και-πως-μπορείτε-να-βοηθήσετε-

κρίση μέσης ηλικίας: Αίσθημα κενού

Ένα άλλο σημάδι ότι ο σύζυγός σας περνάει μια δύσκολη φάση είναι το γεγονός ότι μπορεί να πιστεύει ότι η ζωή του δεν έχει ενθουσιασμό και νόημα.

Σκεπτόμενοι την αναπόφευκτη γήρανση που αντιμετωπίζουν, μπορεί να φαίνεται σαν η τελευταία ευκαιρία να κάνουν κάτι δροσερό και τρελό, για να κάνουν τη ζωή αξέχαστη. Για κάποιους, αυτό το συναίσθημα μπορεί να οδηγήσει σε επιβλαβείς ενέργειες, για άλλους, είναι μια ευκαιρία να εκπληρώσουν ένα όνειρο ζωής.

κρίση-μέσης-ηλικίας-σημάδια-και-πως-μπορείτε-να-βοηθήσετε-

κρίση μέσης ηλικίας: Αμφισβήτηση μακροχρόνιων πεποιθήσεων

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες είναι επιρρεπείς στην επανεκτίμηση των επιλογών της ζωής τους. Ένα άτομο που φαινόταν να είναι ευτυχισμένο παντρεμένο μπορεί να υποβάλει αίτηση διαζυγίου. Ή, κάποιος που απολάμβανε τη ζωή σε μια αγροτική περιοχή μπορεί να θέλει να μετακομίσει σε μια μεγάλη πόλη.

Δείτε ακόμα 10 πράγματα που πρέπει να συζητήσετε με έναν σύντροφο πριν κάνετε παιδιά

Εάν το αγαπημένο σας πρόσωπο αρχίσει να αλλάζει τις αξίες της ζωής του, κάντε υπομονή. Μπορεί να είναι απλώς μια φάση, ή με τη βοήθεια αυτής της κρίσης, θα καταλάβουν καλύτερα τον εαυτό τους και θα έχουν μια πιο συνειδητή ζωή.

κρίση-μέσης-ηλικίας-σημάδια-και-πως-μπορείτε-να-βοηθήσετε-

Έντονα συναισθήματα νοσταλγίας

Ενώ οι ζωές των ανθρώπων γύρω στα 40 έχουν μπει   περισσότερο ή λιγότερο σε μία σειρά, μπορεί να νοσταλγήσουν το παρελθόν. Από τα δροσερά παιχνίδια που είχατε ως έφηβος έως εποχές που υπήρχε περισσότερη ελευθερία και λιγότερες ευθύνες, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να λείπουν από έναν άνθρωπο.

Ενώ βιώνετε την κρίση μέσης ηλικίας, το άτομο μπορεί να κολλήσει στην ιδέα ότι το παρελθόν ήταν καλύτερο.

κρίση-μέσης-ηλικίας-σημάδια-και-πως-μπορείτε-να-βοηθήσετε-

κρίση μέσης ηλικίας: Συγκρίνουν συνεχώς τον εαυτό τους με τους άλλους

Οι άνθρωποι μπορεί να αρχίσουν να συγκρίνουν τη ζωή τους με τη ζωή άλλων ανθρώπων και, συνήθως, η βαθμολογία φαίνεται να μην είναι υπέρ τους.

Ξαφνικά φαίνεται ότι όλοι γύρω τους είναι πιο ευτυχισμένοι, πιο πλούσιοι, έχουν καλύτερη καριέρα κ.λπ. Αν έχετε παρατηρήσει ότι το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει αρχίσει να μετράει τις αποτυχίες του, ήρθε η ώρα να του υπενθυμίσετε όλα τα επιτεύγματα που πέτυχαν στη ζωή του.

κρίση-μέσης-ηλικίας-σημάδια-και-πως-μπορείτε-να-βοηθήσετε-

κρίση μέσης ηλικίας: Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τον σύντροφό σας

Αυτή η κρίση είναι διαφορετική από την κατάθλιψη, βελτιώνεται με τον καιρό, οπότε να είστε υπομονετικοί με τον αγαπημένο σας. Μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τους επιτρέψετε να υποστούν αυτή τη μετάβαση στη μέση ηλικία:

Να ακούτε το αγαπημένο σας πρόσωπο χωρίς παρωπίδες και να προσπαθείτε να κάνετε μια υγιή συζήτηση. Δώστε τους χρόνο και χώρο για να λύσουν τα συναισθήματά τους. Κυνηγήστε τα δικά σας συμφέροντα.

Όταν ο σύντροφός σας περνάει μια κρίση, μπορεί να είναι καταθλιπτικό για εσάς, οπότε είναι η τέλεια στιγμή να εστιάσετε περισσότερο στον εαυτό σας. Η επίσκεψη σε έναν θεραπευτή με έναν σύζυγο που βιώνει μια κρίση μέσης ηλικίας μπορεί να είναι πολύ ευεργετική.

κρίση-μέσης-ηλικίας-σημάδια-και-πως-μπορείτε-να-βοηθήσετε-

Μπόνους: Αυτή η συναισθηματική κρίση έχει και μια θετική πλευρά.

Αν και είναι μια δύσκολη περίοδος για όλη την οικογένεια, αυτή η κρίση έχει και ένα σημαντικό πλεονέκτημα: το άτομο ξεκινάει να ενδιαφέρεται για την ποιότητα ζωής του.

Ενώ το να κάνεις στροφή 180 μοιρών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, κάποια εξερεύνηση μπορεί να είναι καλή και μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να μάθει περισσότερα για τον εαυτό του και να έχει μια πιο συνειδητή ζωή.

κρίση-μέσης-ηλικίας-σημάδια-και-πως-μπορείτε-να-βοηθήσετε-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις σχέσεις στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close