Σήμερα φτιάξαμε το πιο ωραίο πρωινό!

Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι το πρωινό είναι ένα από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας; Ο οργανισμός μας μετά το βραδινό ύπνο και τις ώρες που έχει περάσει χωρίς φαγητό χρειάζεται ενέργεια προκειμένου να ανταπεξέλθει στις βασικές λειτουργίες που έχει να επιτελέσει κατά την διάρκεια της ημέρας.

Σήμερα φτιάξαμε το πιο ωραίο πρωινό!

Το πρωινό αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας και χαρίζει στον ανθρώπινο οργανισμό την απαραίτητη ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά . Επίσης, εκτός από τα πολλά οφέλη για την υγεία μας το πρωινό, μας μειώνει την όρεξη και έτσι δεν υπάρχει υπερκατάναλωση φαγητού κατά την διάρκεια των άλλων γευμάτων της ημέρας. Ωστόσο, πολλοί λόγω του πολυάσχολου τρόπου ζωής μας αποφεύγουμε το πρωινό γεύμα το οποίο είναι απαραίτητο όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για εμάς τους μεγάλους,καθώς αμελούμε τη σημαντική αξία και τα οφέλη που μας παρέχει. Όσο για τα παιδάκια μας μην ξεχνάμε ότι το πρωινό είναι πολύ σημαντικό για αυτά καθώς τα βοηθάει ώστε να έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο αλλά και στις αθλητικές και σωματικές δραστηριότητες που έχουν να επιτελέσουν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Κάνοντας λοιπόν τα ψώνια μου εχθές στα Lidl με την μικρή μου κόρη έπεσε στα χέρια μου το φυλλάδιο με τις προσφορές για τα διάφορα σκεύη για το πρωινό. Εμείς πήραμε φόρμα για τα τηγανητά αυγά σε σχήμα αστεράκι, καλά ξετρελάθηκα με όλα τα σχέδια, εμείς θα τα χρησιμοποιήσουμε και για τις τηγανίτες που φτιάχνουμε κάθε Κυριακή!

Σήμερα φτιάξαμε το πιο ωραίο πρωινό!

Τρελάθηκα με το βραστήρα για τα αυγά, γιατί μπορείς παράλληλα να βράσεις μέχρι 7 αυγά και να τα κάνεις είτε σφιχτά είτε μελάτα, χωρίς να κάθεσαι από πάνω από το μπρίκι να μετράς τα λεπτά! Είδα και τη φρυγανιέρα, ήθελα από καιρό να πάρουμε μία, για να φτιάχνουμε κι εμείς στο σπίτι ψωμάκι σαν αυτό που τρώμε στα πρωινά στα ξενοδοχεία στις διακοπές….! Και φυσικά είπα να αντικαταστήσουμε τον παλιό μας βραστήρας που είχε γεμίσει άλατα – να είναι και σετ με τις καινούριες μας συσκευές…! Τα πήρα όλα αυτά λοιπό και σήμερα το πρωί τους ετοίμασα την πιο ωραία έκπληξη!!!

Σήμερα φτιάξαμε το πιο ωραίο πρωινό!

Σήμερα φτιάξαμε το πιο ωραίο πρωινό!

Τηγανητό αυγό σε σχήμα αστέρι για τον αρχηγό της οικογένεια μαζί με τραγανό μπέικον. Φρυγανίσαμε ψωμάκι για να φάμε όλοι με βούτυρο, μαρμελάδα, μέλι και μερέντα. Έβρασα μερικά αβγουλάκια στον βραστήρα, μελάτα για τη μικρή και σφιχτά για τον μπαμπά μας… Έφτιαξα για μένα ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και τυράκι και τον καθιερωμένο χυμό της μικρής πορτοκάλι καρότο, μαζί με το γάλα και τα δημητριακά της, καθίσαμε όλοι μαζί και φάγαμε το πρωινό μας και το απολαύσαμε μαζί λίγο χρόνο πριν ξεκινήσουμε όλοι για τις υποχρεώσεις μας. Την Κυριακή τους υποσχέθηκα πρωινό υπερπαραγωγή….!!!!

Close