χριστουγεννιάτικη-ταινία-για-τους-ηλικιωμένους-

Μία συγκινητική Χριστουγεννιάτικη ταινία μικρού μήκους περνάει ένα σημαντικό μήνυμα σε μικρούς και μεγάλους. Οι ηλικιωμένοι έχουν περισσότερη ανάγκη από τον οποιοδήποτε να νιώσουν και πάλι παιδιά τις Γιορτές και δεν πρέπει να τους ξεχνάμε και να τους παραμελούμε.

Κάθε φορά που ακούω το “Άνθρωποι Μονάχοι” συγκινούμε. Σίγουρα δεν είναι μόνο οι ηλικιωμένοι μόνοι, όμως κάθε φορά μου έρχονται στο μυαλό εικόνες από γιαγιάδες και παππούδες, κλεισμένους σε κάποια γηροκομεία με παιδιά και εγγόνια που τους επισκέπτονται σπάνια.

Συχνά οι άνθρωποι έχουμε την τάση να ξεχνάμε και να παραμελούμε τους ηλικιωμένους, ξεχνώντας ότι κάποια στιγμή μπορεί και να βρεθούμε στην θέση τους. Ξεχνώντας πόσα έχουν κάνει για εμάς, όταν ήταν ακόμη νέοι και γεμάτοι όρεξη και ενέργεια.

Δείτε ακόμα Όλες οι μητέρες που βλέπουν τη χριστουγεννιάτικη διαφήμιση του ΒΒC κλαίνε από συγκίνηση

Η συγκινητική ταινία μικρού μήκους που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας πραγματεύεται ακριβώς αυτό. Την ανάγκη των ηλικιωμένων να νιώσουν και πάλι παιδιά και το πόσο σημαντικό είναι να μην τους ξεχνάμε, όχι μόνο στις Γιορτές αλλά και γενικότερα. Διαβάστε παρακάτω: 

Η συγκεκριμένη ταινία μικρού μήκους κυκλοφόρησε το 2020, όμως δυστυχώς δεν πήρε την αναγνωρισίμοτητα που της άξιζε, στην Ελλάδα τουλάχιστον τότε. Ονομάζεται Believe in Christmas και θέλει να περάσει το μήνυμα πως οι ηλικιωμένοι έχουν ανάγκη τα Χριστούγεννα αλλά και γενικότερα, να νιώσουν και πάλι παιδιά.

χριστουγεννιάτικη-ταινία-για-τους-ηλικιωμένους-

Να λάβουν και να δώσουν αγάπη και τρυφερότητα. Όμως δυστυχώς εμείς πολλές φορές τους ξεχνάμε και τους παραμελούμε. Είναι μία υπέροχη επιλογή για παιδιά, αφού η ταινία δεν έχει διαλόγους. Μόνο όμορφες εικόνες με ζωντανά χρώματα που σε πολλές περιπτώσεις βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα την πλοκή.

Δείτε ακόμα Η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που έκανε εκατομμύρια ανθρώπους να δακρύσουν .ΒΙΝΤΕΟ

Η ιστορία μιλάει για έναν ηλικιωμένο άντρα που μπαίνει σε γηροκομείο. Ο παππούς, υπήρξε κάποτε πιανίστας και η κοινωνική λειτουργός παρατηρεί ότι τα δάχτυλά του, μέσα από τις μελωδίες που παίζει ο ηλικιωμένος στέλνουν ένα νοσταλγικό και άκρως συγκινητικό μήνυμα.

χριστουγεννιάτικη-ταινία-για-τους-ηλικιωμένους-

Δείτε την ιστορία στο παρακάτω βίντεο μαζί με τα παιδιά σας:

Μπορεί να το έχουμε ξεχάσει, όμως τα Χριστούγεννα δεν είναι η Γιορτή της υπερκατανάλωσης και του φαγητού. Ωραία τα γιορτινά τραπέζια, όμορφα συναισθήματα μας γεμίζουν τα δώρα και οι χαρούμενες στιγμές, όμως τα Χριστούγεννα αποτελούν κατά κύριο λόγο, μία υπενθύμιση για τους ανθρώπους.

Μία υπενθύμιση να ενδιαφερόμαστε περισσότερο, να αγαπάμε περισσότερο, να μην ξεχνάμε τα σημαντικά πράγματα της ζωής και να δείχνουμε περισσότερη αλληλεγγύη.

χριστουγεννιάτικη-ταινία-για-τους-ηλικιωμένους-

Μία υπενθύμιση και όχι μία Γιορτή, που θα τα κάνουμε όλα αυτά, για 15 μέρες…έτσι για το καλό και όλο τον υπόλοιπο χρόνο, θα παραμένουμε απρόσωποι, αδιάφοροι και κλεισμένοι στον εαυτό μας. Καλές Γιορτές σε όλους και όλες!

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την τηλεόραση στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close