Τα πεθερικά μου ζητάνε συνεχώς λεφτά από τον άντρα μου – Σκέφτομαι να χωρίσω

Τα πεθερικά μου ζητάνε συνεχώς λεφτά από τον άντρα μου – Σκέφτομαι να χωρίσω. Είναι το θέμα της σημερινής μας ιστορίας. Φυσικά η ιστορία είναι αληθινή και στάλθηκε στο inbox της σελίδας μας από αναγνώστρια. Ζητάει απεγνωσμένα την συμβουλή μας, διότι θεωρεί ότι τα πεθερικά της εκμεταλλεύονται τον άντρα της.

Εμείς θα μοιραστούμε την ιστορία της παρακάτω, ακριβώς όπως την μοιράστηκε μαζί μας η αναγνώστρια. Από εσάς ζητάμε να την διαβάσετε προσεκτικά και με ευγένεια να μοιραστείτε στα σχόλια και τις συμβουλές σας. Μην διστάσετε να μοιραστείτε επώνυμα ή ανώνυμα την δική σας ιστορία στα μηνύματα της σελίδας. Διαβάστε παρακάτω:

Είμαι 40 ετών και με τον σύζυγό μου είμαστε μαζί για 10 χρόνια. Είναι ο δεύτερος γάμος μου και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι ένα πραγματικό κελεπούρι. Ευαίσθητος με μία καρδιά μωρoυ παιδιού. Είναι πάντα δίπλα μου στα δύσκολα και στα εύκολα και νιώθω μεγάλη συναισθηματική ασφάλεια στο πλάι του.

Διαβάστε ακόμα Η πεθερά μου μόλις είδε το παιδί που γεννήθηκε είπε “είναι άσχημο μάλλον είναι από άλλο άντρα”

Μαζί έχουμε αποκτήσει μία πανέμορφη κορούλα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Τρίτη Δημοτικού. Θα μπορούσε κανείς να έλεγε ότι φαινομενικά έχω την τέλεια ζωή. Ένας ευτυχισμένος γάμος, που φυσικά δεν είναι αυτονόητο αυτό το γεγονός στις μέρες μας και όλοι μας χαίρουμε άκρας υγείας.

Αυτό που με προβληματίζει όμως, είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις νιώθω ότι ο σύζυγός μου δεν έχει τις σωστές προτεραιότητες στην ζωή μου. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι Έλληνας. Και αξίζει να σημειωθεί για να καταλάβετε ακριβώς την πλοκή της ιστορίας. Έχει καταγωγή από την Βουλγαρία.

Είναι ένας άνθρωπος που από τα 17 του χρόνια έχει αλλάξει πολλές χώρες και έχει κάνει πάρα πολλές και σκληρές δουλειές για να συντηρήσει την οικογένειά του στην Βουλγαρία. Έζησε και ευχάριστες εμπειρίες στις χώρες που ταξίδεψε, όμως δεν είναι εύκολο πράγμα από μία τόσο τρυφερή ηλικία να δουλεύεις τόσο σκληρά και μακριά από τους δικούς σου.

Αφού πέρασε πολλές χώρες, κατέληξε και στην Ελλάδα όπου και τον γνώρισα. Στην αρχή μου είχε πει ότι είχε έρθει στην Ελλάδα γιατί οι γονείς του στη Βουλγαρία αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και κάποιος έπρεπε να βοηθήσει την κατάσταση. Έχει άλλον έναν αδερφό, αλλά περισσότερο εκμεταλλευτής είναι παρά αδερφός.

Ο αδερφός του είναι ο καλομαθημένος της οικογενείας. Είχε πάντα πλουσιοπάροχη ζωή με χρήματα που ούτε ο σύζυγος ούτε εγώ μπορούμε να καταλάβουμε που τα βρίσκει και φυσικά ποτέ δεν βοήθησε ουσιαστικά τους γονείς του. Τα πεθερικά μου λοιπόν είχαν βασίσει όλες τους τις ελπίδες στον άντρα μου.

Όσο ήταν ελεύθερος ήταν δείγμα καλής ανατροφής. Αφού οτι  χρήματα που έβγαζε τα έστελνε στους δικούς του. Παρόλα αυτά, είμαι της άποψης ότι ούτε οι γονείς ούτε τα παιδιά πρέπει να συντηρούν και να συντηρούνται μέχρι τόσο μεγάλη ηλικία.

Ακόμη και τα παιδιά μετά τα 18, θα πρέπει να έχουν γίνει ως επί το πλείστον ανεξάρτητα. Πόσο μάλλον οι γονείς. Δεν μπορείς να φέρνεις παιδιά στον κόσμο όταν δεν είσαι σε θέση να βγάλεις τα βασικά. Παρόλα αυτά επειδή το θέμα των γονιών του είναι πολύ ευαίσθητο κι επειδή δεν μ’ αρέσει να κρίνω προτού μπω στα παπούτσια του άλλου δεν το σχολίαζα.

Μέχρι που αποφασίσαμε να παντρευτούμε και ήρθαν στην Ελλάδα για να τους γνωρίσω και από κοντά. Τότε κατάλαβα ότι ήταν σκέτοι εκμεταλλευτές. Ειδικά ο πατέρας του. Η μητέρα του έδειχνε περισσότερο άβουλο πλάσμα στο πλάι του άντρα της. Ο πατέρας του όμως δεν σκεφτόταν κανέναν άλλον πέρα από τον εαυτό του.

Ερχόταν στο σπίτι μου και την ώρα που κοιμόμουν έπαιρνε κρυφά τσιγάρα από το πακέτο μου. Το καταλάβαινα γιατί ο άντρας μου δεν καπνίζει κι εγώ τα μετράω. Κάνω 4 κάθε μέρα. Δεν με ενόχλησε το ότι δεν είχε τσιγάρα και πήρε από εμένα. Με ενόχλησε η κίνηση να το κάνει κρυφά. Λες και αν ζητούσε, θα του έλεγα όχι.

Επίσης, όταν κανονίζαμε για τα διαδικαστικά του γάμου, τα πεθερικά μου έβαζαν λόγια στον άντρα μου, να βάλει τους δικούς μου να πληρώσουν αν όχι όλα τα περισσότερα. Με την ατάκα “ε ο πατέρα της έχει λεφτά, ας πληρώσει” . Πρώτα από όλα ο πατέρας μου δεν έχει λεφτά.

Είναι συνταξιούχος και έχει τις δικές του υποχρεώσεις. Σίγουρα θα έδινε χρήματα για τον γάμο, αλλά δεν θα τα έβαζε και όλα. Που τα έχουν δει αυτά; Δεύτερον ακόμη και χρήματα να είχε δε θα ήταν σωστό να το προτείνουν με τόσο μεγάλο θράσος.

Το μόνο που μας έσωσε εκείνες τις μέρες, είναι η αδυναμία που έχει ο άντρας μου στους γονείς μου. Τους βάζει πιο πάνω από τους δικούς του γονείς και πάτησε λίγο πόδι. Δεν είναι δεδομένο αυτό, διότι ο άντρας μου επηρεάζεται πολύ συχνά από τις συμβουλές των άλλων. Είναι ανώριμος σε μερικά θέματα.

Όταν πέρασαν οι μέρες του γάμου και ξεκουμπίστηκαν ένιωσα ότι ηρέμησε το κεφάλι μου. Μάλιστα μεταξύ σοβαρού και αστείου έλεγα, ότι είμαι από τις τυχερές νύφες που έχουν τα πεθερικά τους τόσο μακριά. Όμως τότε ξεκίνησαν άλλα προβλήματα.

Εγώ έμεινα έγκυος στην κ0ρη μας και φυσικά οι προτεραιότητες άλλαξαν. Τα πεθερικά μου όμως δεν σταμάτησαν να μας ζητάν λεφτά κάθε μήνα. Ο άντρας μου είναι μεροκαματιάρης άνθρωπος κι εγώ δουλεύω σε εργοστάσιο. Το παιδί έχει ανάγκες και σίγουρα δε θέλω να στερηθεί πράγματα το παιδί μου για τα πεθερικά μου.

Άλλωστε με τα χρόνια κατάλαβα και είδα από κοντά ότι τα λεφτά που στέλνει ο σύζυγός μου δεν πάνε για καλό σκοπό. Ενώ είναι τόσο “δύσκολα” οικονομικά, αποφάσισαν να κάνουν ανακαίνιση στο διαμέρισμά τους και όταν βρέθηκαν στην Βουλγαρία για διακοπές, είδα ένα διαμέρισμα καλύτερο και από το δικό μας!

Το γεγονός ότι οι γονείς του τον εκμεταλλεύονται το έχει καταλάβει και ο ίδιος. Δεν κάνει όμως τίποτα γι’ αυτό. Απλά κάθεται και τους βρίζει σε μένα. Τα λεφτά όμως κάθε μήνα τα στέλνει. Δεν πατάει πόδι γιατί “γονείς του είναι” όμως εγώ δεν θέλω να έχω στο πλάι μου έναν άντρα που δεν προστατεύει τα δικαιώματα και τις ανάγκες του παιδιού του.

Εμένα δεν με νοιάζει. Συντηρούμαι μόνη μου. Και δεν είχα ποτέ ανάγκη κανέναν άντρα να με συντηρήσει. Όμως αυτό που γίνεται είναι απλά απαράδεκτο. Ξεκινάει και με ξενερώνει το γεγονός ότι μέσα στο σπίτι μεγαλώνω δύο παιδιά. Το ένα είναι η κ0ρη μου και το άλλο ο άντρας μου που απλά γκρινιάζει και δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό.

Πιστεύετε ότι πρέπει να χωρίσω; Κι αν δεν χωρίσω, τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω για να πάρω εγώ την κατάσταση στα χέρια μου;

Photo cover via: boro.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Close