ταξίδια-εκδίκησης-τι-είναι-

Ταξίδια εκδίκησης: Η νέα ταξιδιωτική τάση μετά την καραντίνα. Τα ταξίδια εκδίκησης είναι η νέα ταξιδιωτική τάση μετά την καραντίνα. Τί είναι και ποιοι τα κάνουν;

Σίγουρα διαβάζοντας τον τίτλο το πρώτο πράγμα που σας ήρθε στο μυαλό είναι ότι τα ταξίδια εκδίκησης, αφορούν πληγωμένους ανθρώπους που αποφασίζουν να κάνουν κάποιο ταξίδι για να εκδικηθούν. Για παράδειγμα “χώρισα με τον Στέφανο, θα πάω Λάρισα φέτος το Καλοκαίρι”.

Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν θα είχε ιδιαίτερο νόημα, αφού είμαστε σίγουροι ότι με λίγες εξαιρέσεις κανένας και καμία πρώην δεν θα ενδιαφερόταν τόσο για τα ταξίδια που επιλέγεις να κάνεις. Ίσως μόνο αν στα ταξίδια σου έκανες έξαλλη ζωή – που μεταξύ μας, μπορείς να την κάνεις και στη πόλη σου -.

Δείτε ακόμα Αυτό μας έλειπε: Τί ακριβώς είναι το βακτήριο που “τρώει” ντίζελ και βενζίνη;

Τα ταξίδια εκδίκησης είναι μία νέα ταξιδιωτική τάση που ξεκίνησε μετά την λήξη της καραντίνας. Στο σημερινό μας άρθρο θα μάθουμε τι είναι ακριβώς τα ταξίδια εκδίκησης, ποιοι επιλέγουν να τα κάνουν και πως συνδέονται με την καραντίνα. Διαβάστε παρακάτω: 

Τί είναι τα ταξίδια της εκδίκησης;

Για να καταλάβετε την φιλοσοφία γύρω από την νέα ταξιδιωτική τάση θα πρέπει να κάνουμε μία μικρή και σύντομη αναδρομή – αφού οι μνήμες μας είναι ακόμη νωπές -. Εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού οι περισσότερες χώρες του πλανήτη έκλεισαν τα σύνορά τους.

Ενώ μερικές άλλες – συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας – απαγόρευσαν ακόμη και μετακινήσεις από νομό σε νομό. Έτσι τα ταξίδια της εκδίκησης ξεκίνησαν μετά την απόφαση των χωρών να ανοίξουν και πάλι τα σύνορά τους για να υποδεχτούν τους τουρίστες.

ταξίδια-εκδίκησης-τι-είναι-

Photo via: neolaia.gr

Το ξέρουμε ότι ο όρος εκδίκηση έχει μία αρνητική χροιά όμως στην πραγματικότητα στην προκειμένη περίπτωση, χρησιμοποιείται περισσότερο ως εκδίκηση προς τον κορονοϊό. Οι άνθρωποι λοιπόν μετά το πέρας της απαγόρευσης κυκλοφορίας βαφτίζουν ως ταξίδι εκδίκησης προς τον κορονοϊό οποιοδήποτε ταξίδι.

Δείτε ακόμα Κι όμως: Ειδική πληρώνεται 12.000 ευρώ για να βρει το τέλειο όνομα σε παιδιά

Είτε αποφασίσεις να πας από την Χαλκίδα στην Θήβα, είτε από την Ελλάδα στο Άμστερνταμ, εφόσον το κανόνισες μετά την λήξη της απαγόρευσης είναι ένα ταξίδι…εκδίκησης!

Μάλιστα η Έρικα Ρίχτερ, αντιπρόεδρος της Αμερικάνικης Εταιρίας Ταξιδιωτικών Συμβούλων λέει σχετικά με την νέα ταξιδιωτική τάση: «Το ταξίδι εκδίκησης είναι μια λέξη που άρχισε να χρησιμοποιείται το 2021, όταν ο κόσμος άρχισε να ανοίγει πάλι και οι άνθρωποι αποφάσισαν να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο».

ταξίδια-εκδίκησης-τι-είναι-

Photo via: iatronet.gr

Ενώ συμπληρώνει ότι: «Είναι ένας άλλος τρόπος να πεις, “η ζωή είναι μικρή. Θέλω να κλείσω αυτό το ταξίδι. Θέλω να περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου. Θέλω να συνδεθώ με την ανθρωπότητα και με τη φύση. Θέλω να εξερευνήσω τον κόσμο και να αναζητήσω εμπειρίες που με κάνουν να νιώθω ζωντανός”».

Δείτε ακόμα Απίστευτο: Επιστήμονες ζωντάνεψαν τα μάτια πεθαμένου

«Δεν νομίζω ότι η λέξη “εκδίκηση” είναι κατάλληλη για το τι θα έπρεπε να είναι το ταξίδι», λέει από την άλλη ο Ρόρι Μπόλαντ, εκδότης του περιοδικού Which? στο CNNTravel.

Συμπληρώνει όμως ότι: «Αυτό που προσπαθεί να πει, νομίζω, είναι η επιθυμία που έχουν πολλοί άνθρωποι να ταξιδέψουν ξανά, να δουν νέα μέρη και να γνωρίσουν νέους ανθρώπους, μετά από μια περίοδο στατική και θλιβερή».

Ποιοι κάνουν ταξίδια εκδίκησης;

Η αλήθεια είναι πως ο καθένας μας μετά την λήξη της καραντίνας θα μπορούσε να πει ότι κάνει ένα ταξίδι εκδίκησης. Τα ταξίδια εκδίκησης πηγάζουν από την ανάγκη των ανθρώπων να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται με το άνοιγμα των συνόρων ή και με την άρση των μέτρων για να περάσουν λίγες ώρες μακριά από την ρουτίνα.

Είναι άνθρωποι που με το που σταμάτησαν τα μέτρα το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να προγραμματίσουν ένα ταξίδι. Οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό.

ταξίδια-εκδίκησης-τι-είναι-

Photo via: Pinterest

Έτσι αν το συναίσθημα που σας συνεπαίρνει προς το παρόν όταν κανονίζετε ένα ταξίδι είναι “Επιτέλους! Σταμάτησαν τα μέτρα και θα ταξιδέψω”, θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάνετε κι εσείς ένα ταξίδι εκδίκησης.

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close