η-θάλασσα-που-τα-φύκια-της-μοιάζουν-με-στεριά-

Σε αυτή την θάλασσα τα φύκια δημιουργούν την ψευδαίσθηση της στεριάς. Σε αυτήν την θάλασσα τα φύκια δημιουργούν την ψευδαίσθηση της στεριάς ενώ η στεριά είναι μίλια μακριά. Την είχε “πατήσει” μέχρι και ο Κολόμβος.

Κάθε θάλασσα έχει στεριά. Παρόλα αυτά αυτή η θάλασσα δεν έχει στεριά παρά μόνο κάτι μίλια μακριά αλλά παρόλα αυτά έχει τόσα φύκια που από μακριά φαίνονται σαν στεριά. Μάλιστα ακόμη και ο ίδιος ο Κολόμβος είχε μπερδευτεί όταν ανακάλυψε την Αμερική.

Δείτε ακόμα 11 φωτογραφίες με τα πιο περίεργα λαχανικά του κόσμου

Σήμερα λοιπόν θα δούμε ποια είναι αυτή η θάλασσα και φυσικά ποια είναι αυτά τα φύκια που βρίσκονται σε τόσο μεγάλο αριθμό στην συγκεκριμένη θάλασσα που μοιάζουν με στεριά. Οι εικόνες είναι μαγικές και η φύση για ακόμη μία φορά έκανε το θαύμα της. Διαβάστε παρακάτω: 

Στα Δυτικά το όριό της καθορίζεται από το Ρεύμα του Κόλπου, στα Βόρεια από το Βορειοατλαντικό ρεύμα, Ανατολικά από το Ρεύμα των Καναρίων και Νότια από το Ισημερινό ρεύμα του Βόρειου Ατλαντικού. Το νησί των Βερμούδων βρίσκεται στη δυτική πλευρά της.

η-θάλασσα-που-τα-φύκια-της-μοιάζουν-με-στεριά-

Παρόλο που η θάλασσα περιβάλλεται από τέτοια ισχυρά ρεύματα, χαρακτηρίζεται από την υπερβολική νηνεμία της αλλά και από τη διαύγεια των νερών της που φτάνει σε 200 μέτρα βάθος. Σε αντίθεση με το κρύο κλίμα του Βόρειου Ατλαντικού, η θάλασσα είναι περιέργως πολύ ζεστή.

η-θάλασσα-που-τα-φύκια-της-μοιάζουν-με-στεριά-

Πυκνά και πολλά φύκια καλύπτουν την επιφάνειά της, ενώ οφείλει την ονομασία της στο είδος φυκιών Sargassum. Ο Κολόμβος ανακάλυψε μάλιστα αυτό το θαύμα της φύσης αφού όταν είδε τα φύκια σκέφτηκε ότι ήταν κοντά στις ακτές ενώ ήταν εκατοντάδες μίλια μακριά.

Δείτε ακόμα 11 μύθοι για τα ζώα που θα σας εκπλήξουν

η-θάλασσα-που-τα-φύκια-της-μοιάζουν-με-στεριά-

All photos via: wikipedia.com

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close