θέλω-να-πω-την-αλήθεια-για-τον-Άγιο Βασίλη-στο-παιδί-μου-

Θέλω να πω στο παιδί μου ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης αλλά φοβάμαι μην πληγωθεί. Η αναγνώστρια σκέφτεται να πει όλη την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη στο παιδί της, αλλά φοβάται μην πληγωθεί. Τι την συμβουλεύετε να κάνει;

Η ιστορία για τον Άγιο Βασίλη που φέρνει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου κάθε Πρωτοχρονιά είναι φυσικά το αγαπημένο παραμύθι κάθε παιδιού. Ο Άγιος Βασίλης είναι μία ένδειξη μαγείας των Χριστουγέννων και μία αφορμή τα παιδιά να πιστέψουν σε θαύματα.

Επίσης κάποιος πιο καχύποπτος θα έλεγε ότι όλο αυτό περί καλού και κακού παιδιού ξεκίνησε όταν οι γονείς προσπάθησαν να βρουν ένα κίνητρο για να μείνουν τα παιδιά ήσυχα όλο τον χρόνο, παρόλο που η αρχική ιστορία βασίστηκε σε χριστιανική ιστορία για τον αληθινό Άγιο Βασίλη.

Δείτε ακόμα «Ο αληθινός Άγιος Βασίλης είναι απ’ το Μινιόν»: Η παιδική φωτογραφία της Σμαράγδας Καρύδη συγκινεί

Η αναγνώστρια της σημερινής μας ιστορίας σκέφτεται φέτος να πει όλη την αλήθεια στο παιδί της σχετικά με τον Άγιο Βασίλη. Φοβάται όμως μην πληγωθεί και το παιδί χάσει την μαγεία των Χριστουγέννων. Τι την συμβουλεύετε να κάνει; Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία της αναγνώστριας

Η κόρη μου είναι 9 ετών και η αλήθεια είναι πως όλα αυτά τα χρόνια αγαπούσε πολύ τον Άγιο Βασίλη όπως και κάθε παιδί της ηλικίας της, από αυτά τουλάχιστον που γνωρίζω. Εγώ και ο πατέρας της δείξαμε υπερβάλλοντα ζήλο η αλήθεια είναι σχετικά με τον Άγιο Βασίλη.

Θυμάμαι δύο ιστορίες σχετικά με τον Άγιο Βασίλη και την κόρη μου. Η πρώτη ιστορία ήταν όταν η μικρή μου ήταν 6 ετών. Είχαμε πάει με τον πατέρα της και την κόρη μας στην Αθήνα, στο σπίτι του αδερφού του πατέρα της για να κάνουμε Χριστούγεννα.

Η κόρη μου έπαιζε στην κρεβατοκάμαρα με την ανιψιά μου κι εμείς καθόμασταν στο σαλόνι δίπλα στο τζάκι. Είχαμε κανονίσει λοιπόν να στήσουμε μία παράσταση, έτσι ώστε τα παιδιά να ενθουσιαστούν ακόμη περισσότερο με τον Άγιο Βασίλη.

Δείτε ακόμα Ποιος είναι ο «Έλληνας» Άγιος Βασίλης που αντί για δώρα φέρνει την καλοχρονιά

Οι μικρές τσακώνονται συχνά μεταξύ τους οπότε λίγο πριν τις 12 τις μαλώσαμε δήθεν και καλά γιατί ακούσαμε φωνές από κάπου μέσα στο σπίτι. Φυσικά εκείνες μας είπαν ότι δεν μαλώνουν και ότι δεν ακούστηκαν οι φωνές από την κρεβατοκάμαρα. Κι εμείς τις πιστέψαμε γρήγορα.

Στις 12 λοιπόν πάνω από τα δώρα τους ο αδερφός του άντρα μου είχε γράψει ένα γράμμα και καλά από τον Άγιο Βασίλη. Το γράμμα έλεγε “Αγαπημένα μου κορίτσια, ήρθα να σας φέρω τα δώρα, όμως δεν ήξερα ότι το τζάκι ήταν αναμμένο και κάηκα. Μπορεί και να με ακούσατε, ελπίζω πως όχι. Ήσασταν πολύ καλά παιδιά και αυτά είναι τα δώρα σας.”

Τα παιδιά μας έμειναν έκπληκτα. Η δεύτερη ιστορία ήταν ένα  χρόνο πριν, όταν η μικρή μου άκουσε στο φροντιστήριο, ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης και ήρθε στεναχωρημένη στο σπίτι. Εγώ της είπα πως κανείς δεν ξέρει και κανονίσαμε μαζί να πάρουμε τα περσινά της δώρα, διότι φοβόταν ότι αν δεν υπάρχει, δε θα πάρει δώρο φέτος.

Δείτε ακόμα Συγκλονιστική ιστορία μικρού παιδιού: Γιαγιά ο Άγιος Βασίλης δεν έχει χρήματα για δώρα

Τα δώρα λοιπόν ήταν κάτω από το δέντρο κοντά μία εβδομάδα πριν την Πρωτοχρονιά. Σίγουρα η μικρή κλεφτοκοίταξε όμως εγώ ήμουν αποφασισμένη να διατηρήσω τη μαγεία για λίγο ακόμα. Έτσι της είχα πάρει κρυφά ένα δώρο και λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου το έβαλα κάτω από το δέντρο.

Η μικρή έπαιζε με τα ξαδέρφια της και δεν με αντιλήφθηκε κανείς. Έτσι στην αλλαγή του χρόνου, είδε κάτω από το δέντρο της μία άγνωστη σακούλα με δώρο που κανείς δεν ήξερε ποιος την έφερε. Οπότε, την έφερε ο Άγιος Βασίλης.

Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η μικρή μεγαλώνει, τα παιδιά στο σχολείο μιλούν πολύ και η αλήθεια είναι πως οι γονείς διαψεύδουν την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη πολύ νωρίς πλέον. Ίσως να είναι και καλύτερα έτσι. Ίσως δεν είναι σωστό να μεγαλώνουμε τα παιδιά μέσα στο ψέμα.

Δείτε ακόμα Άγιε Βασίλη θέλω να κάνεις καλά την μαμά μου

Από την άλλη κι εμείς πιστέψαμε στον Άγιο Βασίλη και δεν πάθαμε και τίποτα κακό. Όμως ο άντρας μου επιμένει ότι ίσως θα ήταν καλύτερο σιγά σιγά να της λέγαμε την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη. Εγώ όμως φοβάμαι ότι θα πληγωθεί. Και δεν ξέρω τι είναι σωστό να κάνω. Εσείς τι θα κάνατε; Το έχετε πει στα παιδιά σας κι αν ναι, πως το πήραν;

Photo cover via: ygeiamou.gr

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close