ιδέες-για-οικονομική-βάφτιση-

Βάφτιση: Πώς να οργανώσεις την βάφτιση του παιδιού με τα λιγότερα χρήματα. 6 εύκολοι τρόποι για να οργανώσεις την βάφτιση του παιδιού σου με τα λιγότερα χρήματα.

Το Καλοκαίρι βρίσκεται μία ανάσα μακριά και επειδή ο καιρός ήδη έχει γίνει πολύ όμορφος, οι πρώτες βαφτίσεις και γάμοι ξεκίνησαν να προγραμματίζονται για φέτος. Αν κοντοζυγώνει λοιπόν η βάφτιση του παιδιού σας και τα έξοδα έχουν μαζευτεί πολλά, αυτό το άρθρο θα σας λύσει τα χέρια.

Γνωρίζουμε ότι μία βάφτιση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Έχεις να πληρώσεις μπομπονιέρες, προσκλητήρια, το τραπέζι για συγγενείς και φίλους, το δώρο των νονών, την διακόσμηση, σίγουρα και κάνα φωτογράφο και άλλα πολλά.

Δείτε ακόμα Υπέροχα diy σαπουνάκια για δωράκια σε βάφτιση ή τη γιορτή της μητέρας!

Οι καιροί που διανύουμε όμως είναι δύσκολοι γι’ αυτό κι εμείς θα σας δείξουμε πως μπορείτε να οργανώσετε μία υπέροχη βάφτιση με τον πιο οικονομικό τρόπο. Μερικές φορές δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να έχεις μία όμορφη βάφτιση. Μεράκι, αγάπη και έξυπνες λύσεις χρειάζονται. Διαβάστε παρακάτω: 

Βάφτιση: Πώς να οργανώσεις την βάφτιση του παιδιού με τα λιγότερα χρήματα: Φτιάξτε τα προσκλητήρια της βάφτισης μόνοι σας!

Μπορείτε να φτιάξετε τα προσκλητήρια της βάφτισης μόνοι σας. Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Ένα καλό πρόγραμμα να επεξεργάζεται εικόνες ή ακόμη και στο Microsoft Word. Διαλέγετε μία όμορφη γραμματοσειρά, βάζετε διάφορες εικόνες με πεταλούδες, λουλούδια και άλλα και το εκτυπώνετε.

ιδέες-για-χειροποίητα προσκλητήρια-για-βάφτιση-

Φυσικά μπορείτε να διαλέξετε και πιο minimal προσκλητήρια αν δεν τα πηγαίνετε τόσο καλά με το Photoshop όπως είναι το παρακάτω. Στην ουσία μόνο μία όμορφη γραμματοσειρά που μπορείτε να την βρείτε ακόμη και στο Microsoft Word και μερικά όμορφα λόγια.

ιδέες-για-χειροποίητα προσκλητήρια-για-βάφτιση-

Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα πολύ απλό προσκλητήριο στον υπολογιστή σας και να το αναδείξετε αφού το εκτυπώσετε. Μπορείτε να κολλήσετε πάνω φωτογραφίες του παιδιού, μερικά χειροποίητα στολίδια όπως το παρακάτω, φιογκάκια, γιρλάντες και ό,τι σας αρέσει.

Δείτε ακόμα Υπέροχες Ιδέες για να φτιάξετε μόνοι σας προσκλητήρια βάφτισης

ιδέες-για-χειροποίητα προσκλητήρια-για-βάφτιση-

Παρακάτω βλέπουμε μία μοντέρνα και άκρως ενδιαφέρουσα ιδέα για χειροποίητο προσκλητήριο. Στην ουσία γεμίζετε μικρά βαζάκια με άχρωμες πετρούλες και βάζετε από ένα λουλούδι ή ένα άλλο διακοσμητικό στο κάθε βαζάκι. Πάνω στο βαζάκι κολλάτε το μικρό σας προσκλητήριο.

ιδέες-για-χειροποίητα προσκλητήρια-για-βάφτιση-

Τέλος μπορείτε να επιλέξετε μικρούς ξύλινους πίνακες και να κολλήσετε πάνω στους πίνακες φωτογραφίες του παιδιού με το προσκλητήριο από κάτω. Ένα πρωτότυπο προσκλητήριο που θα μείνει και σαν διακοσμητικό στους καλεσμένους σας.

ιδέες-για-χειροποίητα προσκλητήρια-για-βάφτιση-

Παρακάτω μπορείτε να δείτε βήμα βήμα πως να φτιάξετε μόνοι σας προσκλητήριο για βάφτιση:

Φτιάξτε μόνοι σας τις μπομπονιέρες

Και τις μπομπονιέρες μπορείτε να τις φτιάξετε μόνοι σας χωρίς πολλά έξοδα αλλά με μεγάλη φαντασία. Μπορείτε για παράδειγμα να γεμίσετε γυάλινα βαζάκια με σταυρουδάκια, πετρούλες, λουλούδια και ό,τι άλλο αγαπάτε και να κρεμάσετε μπροστά στα βαζάκια το ονοματεπώνυμο του παιδιού και την ημερομηνία που βαφτίστηκε.

ιδέες-για-diy μπομπονιέρες-βάφτισης-

Ή μπορείτε να γεμίσετε ακόμη πιο μικρά βαζάκια με λίγα κουφέτα όπως είθισται στην ελληνική παράδοση. Πάνω από το καπάκι στο βάζο μπορείτε να βάλετε μικρά διακοσμητικά τα οποία θα τα κολλήσετε με υγρή κόλλα.

ιδέες-για-diy μπομπονιέρες-βάφτισης-

Αν ασχολείστε με κάτι οικογενειακώς όπως είναι για παράδειγμα η παραγωγή μελιού μπορείτε να το εντάξετε στην βάφτιση του παιδιού σας. Μπορείτε να γεμίσετε μερικά βαζάκια με λίγο αγνό μέλι παραγωγής σας και να τα διακοσμήσετε με ό,τι αγαπάτε.

Δείτε ακόμα 8 φανταστικές μπομπονιέρες για βάπτιση που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας!

ιδέες-για-diy μπομπονιέρες-βάφτισης-

Επίσης μία πολύ καλή πρόταση είναι να γεμίσετε μικρά βαζάκια με κεράκια ρεσό. Είναι μία πρωτότυπη ιδέα. Επίσης μπορείτε δίπλα στα βαζάκια με τα ρεσό να κρεμάσετε λίγα κουφέτα τα οποία θα τα έχετε τυλίξει σε τούλι για να μην ξεφύγετε τελείως από τις παραδόσεις.

ιδέες-για-diy μπομπονιέρες-βάφτισης-

Τέλος μπορείτε να περπατήσετε στα χνάρια της παράδοσης, αλλά παίζοντας πιο μοντέρνα. Έτσι μπορείτε να τυλίξετε κουφέτα όχι σε τούλι όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα αλλά σε υφάσματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υφάσματα με διαφορετικά σχέδια ή και ίδιο ύφασμα για κάθε μπομπονιέρα.

ιδέες-για-diy μπομπονιέρες-βάφτισης-

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές επιπλέον ιδέες για χειροποίητες μπομπονιέρες αλλά και τρόπους να τις φτιάξετε:

Φτιάξτε τα γλυκάκια μόνοι σας

Στην βάφτιση υπάρχει το έθιμο εκτός από μπομπονιέρες να μοιράζουμε και γλυκάκια στους καλεσμένους μας μετά το μυστήριο. Δεν χρειάζεται να δώσετε έναν σκασμό λεφτά τα ζαχαροπλαστεία, αφού μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας σπιτικά γλυκά.

Βάλτε αγάπη και φαντασία και χωθείτε στις κουζίνες σας. Να θυμάστε ότι όσο περισσότερη προσωπική ενέργεια καταβάλλεται τόσο πιο όμορφη θα γίνει η βάφτιση του παιδιού σας. Μπορείτε να πάρετε αρκετές ιδέες για γλυκά βάφτισης κάνοντας κλικ ΕΔΩ από το Daddy-Cool.gr.

Κάντε το τραπέζι της βάφτισης στο σπίτι σας

Αν έχετε σπίτι με μεγάλη αυλή μπορείτε να κάνετε το τραπέζι του σπιτιού σας στο σπίτι σας. Λίγοι και εκλεκτοί καλεσμένοι που θα περάσουν καλά και θα χαρούν με την χαρά σας είναι πάντα το μυστικό της επιτυχίας είτε μιλάμε για γάμο είτε για βάφτιση.

Μπορείτε να μαγειρέψετε μόνοι σας σπιτικές λιχουδιές ή και να παραγγείλετε κειτερίνγκ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γλιτώσετε τα χρήματα της αίθουσας δεξιώσεων και σίγουρα θα περάσετε υπέροχα. Μερικά τραγούδια που αγαπάτε, 2 μεγάλα ηχεία, ένας υπολογιστής και πολύ κέφι στην αυλή ή τον κήπο του σπιτιού σας.

Πείτε σε συγγενείς να βγάλουν φωτογραφίες και βίντεο

Γιατί να ξοδεύετε χρήματα σε φωτογράφους όταν έχετε τους δικούς σας ανθρώπους; Σίγουρα θα υπάρχει ένας άνθρωπος από την οικογένεια που να τα πηγαίνει καλά με την τεχνολογία, τις φωτογραφίες και τα βίντεο. Πλέον τα κινητά έχουν τόσο καλή κάμερα που δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί ούτε καν η ποιότητα της εικόνας.

Πάρτε κάτι όμορφο στους νονούς χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα

Στην Ελλάδα υπάρχει το έθιμο οι γονείς να κάνουν ένα δώρο στους νονούς. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε στον νονό ή στην νονά κινητό με 1.500 ευρώ ή φωτογραφική κάμερα ή ένα ακριβό κοστούμι. Αγοράστε του κάτι συγκινητικό, κάτι συμβολικό, κάτι που ξέρετε ότι θα του αρέσει σε πιο χαμηλές τιμές.

Άλλωστε αν έχετε επιλέξει δικούς σας ανθρώπους για να γίνουν οι πνευματικοί γονείς του αγγελουδιού σας είμαστε σίγουροι ότι θα χαρούν με την κίνηση και όχι αναγκαστικά με την αξία του δώρου.

All photos via: Pinterest

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την οργάνωση στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close