Βρίσκομαι στην εμμηνόπαυση & η κ@ρη μου στην εφηβεία – Στο σπίτι επικρατεί ένα χάος & δεν ξέρω τι να κάνω

Μαμά στην εμμηνόπαυση και παιδί στην εφηβεία – Το απόλυτο χάος !Βρίσκομαι στην εμμηνόπαυση και  το παιδί μου στην εφηβεία – Στο σπίτι επικρατεί ένα χάος & δεν ξέρω τι να κάνω! Η σημερινή μας ιστορία είναι πολύ σημαντική και είμαστε σίγουροι ότι πολλές από εσάς, διανύετε την ίδια φάση. Η αναγνώστρια που μοιράζεται την ιστορία της βρίσκεται στην εμμηνόπαυση ενώ η κòρη της στην εφηβεία.

Όλοι μας λένε να κάνουμε παιδιά μικροί, έτσι ώστε να μην υπάρχει τόσο μεγάλο χάσμα γενεών, όμως λίγοι μας έχουν προειδοποιήσει ότι αυτό κρύβει και μία παγίδα. Αυτή της εμμηνόπαυσης. Γιατί όταν εσύ βρίσκεσαι σε εμμηνόπαυση και το παιδί σου διανύει την εφηβεία του, το σπίτι γίνεται ξαφνικά χώρος ορμονών. Και αυτό ποτέ δεν είναι εύκολο.

Η αναγνώστρια νιώθει ότι χάνει την μπάλα με το παιδί και τον σύζυγό της και νιώθει ότι έχει ανάγκη την γνώμη ενός τρίτου. Αποφασίσαμε λοιπόν να μοιραστούμε την ιστορία της μαζί μας και περιμένουμε με ανυπομονησία την γνώμη σας. Διαβάστε παρακάτω:

Πριν μερικούς μήνες ήρθε και μένα η ώρα μου να μπω στην εμμηνόπαυση. Φυσικά και δεν το πήρα ψύχραιμα όταν το έμαθα. Όχι γιατί είχα σκοπό να κάνω άλλο παιδί. Η κòρη μου, μου φτάνει και μου περισσεύει. Όμως όπως και να το κάνουμε η εμμηνόπαυση, είναι ένα στοιχείο ότι η νεότητα μίας γυναίκας έφτασε στο τέλος της.

Δείτε ακόμα Η γυναίκα μου βλέπει συνεχώς τηλεόραση και παραμελεί τα παιδιά μας

Δεν ξέρω αν έφταιγαν οι ορμόνες, όμως ξεκίνησα να σκέφτομαι ότι χαράμισα αρκετά χρόνια και αναλώθηκα σε πράγματα που δεν έπρεπε όπως η δουλειά. Ξεκίνησα να σκέφτομαι ότι ο θάνατος κοντοζυγώνει και ξεκίνησε να με πιάνει ένας πανικός στην ιδέα.

Σίγουρα η εμμηνόπαυση δεν μου έκατσε καλά. Απορώ πως η μητέρα μου όταν μπήκε στην εμμηνόπαυση το αντιμετώπισε τόσο ψύχραιμα. Θυμάμαι όμως ότι η μητέρα μου δεν ήταν καλά τότε για άλλους λόγους. Και αυτοί οι λόγοι ξεκίνησαν να πιάνουν και μένα.

Μπορεί να είναι Χειμώνας όμως ζητάω από τον άντρα μου να ανοίγει τέντα ρέντα τα παράθυρα γιατί νιώθω ότι το κορμί μου φλέγεται. Κι εκεί που νιώθω ότι φλέγομαι, ξεκινάω να κρυώνω. Και ανοιγοκλείνω τα παράθυρα όλη την μέρα. Στο μεταξύ η ψυχολογία μου δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Πολλές φορές έχω νεύρα, άλλες φορές κατάθλιψη. Ξεχνάω πράγματα όπως να βάλω αλάτι στο φαγητό. Μερικές φορές κλαίω μόνη μου κι άλλες φορές ενώ δεν είναι κανείς σπίτι, έχω την ανάγκη να φύγουν όλοι και να με παρατήσουν ήσυχη. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που δεν μπορώ να ελέγξω τα αρνητικά μου συναισθήματα.

Ακόμη και στην εγκυμοσύνη μου, δεν θυμάμαι να ήμουν έτσι. Ούτε επιλόχεια είχα περάσει Δόξα τω Θεώ! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κòρη μου είναι 15 χρονών. Μέσα στην εφηβεία της δηλαδή. Και το σπίτι έχει γίνει ένα χάος ορμονών.

Από την μία τα δικά μου νεύρα από την άλλη η δική της κατάθλιψη. Πολλές φορές σκέφτεται ότι κανείς δεν την αγαπάει, ότι με έχει ανάγκη και δεν είμαι εκεί. Κι ένα περίεργο πράγμα, αυτό την πιάνει όταν εγώ νιώθω μπουχτισμένη από τα νεύρα και έχω ανάγκη όλοι να με αφήσουν ήσυχη.

Και ξεκινούν οι επικοί καυγάδες μέσα στο σπίτι. Τις προάλλες καταλήξαμε και οι δύο να κλαίμε από τα νεύρα. Όλα ξεκίνησαν με το ακατάστατο δωμάτιό της. Κι εγώ παρεκτράπηκα δεν μπορώ να πω. Σίγουρα είναι εκνευριστικό το παιδί να μην βοηθάει στις δουλειές, όμως κι εγώ στην ηλικία της τα ίδια έκανα.

Και γενικά σαν γονιός και σαν άνθρωπος έχω φοβερή εν συναίσθηση και εύκολα μπαίνω στη θέση του άλλου. Τώρα με την εμμηνόπαυση όμως δεν τα καταφέρνω. Κι ενώ όλα ξεκίνησαν από την ακαταστασία, καταλήξαμε και οι δύο να βγάζουμε στη φόρα όλα τα παράπονά μας. Και είπαμε βαριές κουβέντες.

Κι εκεί που ήμουν έξαλλη από τα νεύρα, ξαφνικά με έπιασαν οι ενοχές. Και ξεκίνησα να σκέφτομαι ότι δεν είμαι καλή μάνα, ότι δεν μπορώ να χειριστώ τις καταστάσεις. Ότι έχω χάσει τον έλεγχο της ζωής και του παιδιού μου.

Ο άντρας μου είναι έτοιμος να πάει οικειοθελώς στο Δαφνί, μπας και βρει λίγη ηρεμία μέσα στο σπίτι.  Ξεκίνησε να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή, στα πίσω πίσω.

Βάζει τα ακουστικά στ’ αυτιά για να μην ακούει όλους τους καυγάδες μας. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Νιώθω ότι έχω χάσει τα σημεία επικοινωνίας μου με το παιδί μου. Και νιώθω ότι και ο άντρας μου πλέον είναι απόμακρος.

Πείτε μου ρε κòρίτσια τι να κάνω; Όλοι εσείς που το έχετε περάσει, πως το αντιμετωπίσατε; Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω; Και σίγουρα το παιδί δεν είναι σε θέση να θυμάται μία ζωή την εμμηνόπαυση της μαμάς της. Τι να κάνω;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close