Ζευγάρι αποφάσισε να  υιοθετήσει μωρό που βρέθηκε  εγκαταλελειμμένο σε χωράφι

Κίνηση ανθρωπιάς και απέραντης αγάπης έκανε ένα ζευγάρι από τη  Κρήτη.

Πήρε την απόφαση να  υιοθετήσει  ένα μωρό  από  την Ουγκάντα  το οποίο βρέθηκε σε χωράφι.

Το ζευγάρι ταξίδεψε ως την Ουγκάντα για να τον γνωρίσει και να τον υιοθετήσει ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες σε μια δύσκολη διαδρομή που όμως άξιζε κάθε βήμα. Σε συνέντευξη που έδωσε το ζευγάρι στο ΚΡΗΤΗ TV μίλησαν για την ιστορία υιοθεσίας του 2χρονου πλέον Άθωνα.

Η διαδικασία της υιοθεσίας

Το ζευγάρι είπε πως η διαδικασία δεν ήταν εύκολη. «Γραφειοκρατία και απόσταση έκαναν τα πράγματα δύσκολα» Ηταν τόσο αποφασισμένοι που ακόμα και όταν έμαθαν πως η  Τόνια ήταν έγκυος δεν ενδιέφερε.

“Δεν μας πέρασε ούτε στιγμή από το μυαλό να παγώσουμε τη διαδικασία. Είπαμε το παιδί μας το πρώτο θα είναι ο Άθως κι αυτό που θα γεννήσουμε το δεύτερο” , τονίζει ο Γιάννης.

«Οι διαδικασίες που ακολουθούνται σε μια διακρατική υιοθεσία είναι ακριβώς ίδιες με αυτές που ακολουθούνται σε μια υιοθεσία που πραγματοποιείται στην Ελλάδα» εξηγούν.

Δείτε επίσης : Κορονοϊός: Παιδίατρος δίνει εναλλακτικές λύσεις για να μειωθεί η εξάπλωση

Η Τώνια κι ο Γιάννης μεγαλώνουν δύο παιδιά με το ένα να είναι έγχρωμο.

«Αρχικά, το παιδί, είναι μαύρο. Και δεν ντρεπόμαστε να το λέμε. Όπως εμείς είμαστε λευκοί, εκείνο είναι μαύρο… τόσο απλα! Αυτή την ώρα, με τον Άθωνα να είναι τόσο επικοινωνιακός και χαριτωμένος, κανείς δεν έχει να πει το παραμικρό.Ισα – ίσα! Όμως, όταν μεγαλώσει, όταν θα είναι σε πούμε 17 χρονών, ίσως 1,70, δεν ξέρω πως θα το δουν…».

 

 

 

Close