κουρασμένη-μαμά

Σίγουρα την έχετε ακούσει κι εσείς αυτήν την φράση. “Μα αφού είσαι τόσο κουρασμένη γιατί δεν κοιμάσαι όταν κοιμούνται και τα παιδιά;”. Να γιατί.

Οι άνθρωποι που δεν έχουν γίνει ακόμη γονείς θεωρούν πολλές φορές ότι ξέρουν κάτι παραπάνω από τους γονείς, απλά οι γονείς δεν είναι σε θέση να το καταλάβουν επειδή είναι συγχυσμένοι από τις υποχρεώσεις του παιδιού καθημερινά.

Έτσι αν είσαι η πρώτη μανούλα στην παρέα ή έτυχε πρόσφατα να μιλήσεις με άλλες γυναίκες ή άντρες που δεν έχουν κάνει ακόμη δικά τους παιδιά, σίγουρα έχεις ακούσει την συγκεκριμένη φράση. Τους είπες ότι είσαι πολύ κουρασμένη, ότι δεν σου φτάνει ο χρόνος να ξεκουραστείς.

Δείτε ακόμα Οι λόγοι που η μάνα είναι πάντα σάκος του μποξ

Κι εκείνοι με μία πολύ μεγάλη ευκολία σου είπαν “μα αν είσαι τόσο κουρασμένη γιατί δεν κοιμάσαι όταν κοιμούνται και τα παιδιά;”. Αν λοιπόν εκείνη την στιγμή έχασες τα λόγια σου, αποφασίσαμε να μιλήσουμε εμείς για σένα και να τους εξηγήσουμε γιατί δεν το κάνεις. Διαβάστε παρακάτω: 

Γιατί θες λίγο χρόνο για τον εαυτό σου

Όταν μία μητέρα τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ και ακόμη και όταν γυρίζει στο σπίτι ασχολείται ως επί το πλείστον με το παιδί, την στιγμή που το παιδί κοιμάται η μητέρα δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία από το να περάσει λίγο χρόνο για τον εαυτό της.

Θέλει να ακούσει λίγη μουσική για να χαλαρώσει, χωρίς αυτή η μουσική να είναι τα Ζουζούνια. Θέλει να τελειώσει ένα επεισόδιο στο Netflix που ξεκίνησε να το βλέπει από την προηγούμενη εβδομάδα. Θέλει να χαλαρώσει πίνοντας ένα ποτήρι κρασί και παίζοντας παιχνίδια στο Facebook. Θέλει να μιλήσει και να αγκαλιαστεί με τον άντρα της.

Δείτε ακόμα «Λατρεύω την κόρη μου αλλά μισώ να είμαι μητέρα.» : Η εξομολόγηση μίας μαμάς

Για μία μάνα ο ύπνος του παιδιού δεν είναι αφορμή και για τον δικό της ύπνο. Ο ύπνος του παιδιού είναι μια αφορμή να θυμηθεί ότι εκτός από μάνα είναι και γυναίκα και άνθρωπος. Οπότε δεν θα χαραμίσει αυτήν την μία ώρα μεσημεριανού ύπνου για το παιδί, για να κοιμηθεί και η ίδια.

Γιατί εκείνη την στιγμή κάνει δουλειές του σπιτιού

Αν μεγαλώνεις παιδιά ξέρεις ότι τα παιδιά δεν σέβονται το ότι έχεις άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη και μία μπουγάδα που πρέπει να απλωθεί. Την στιγμή που εσύ πλένεις τα πιάτα πρέπει να έχεις επίσης το νου σου, μήπως το παιδί σκαρφαλώσει κάπου, πειράξει κάτι που δεν πρέπει, πέσει, χτυπήσει.

Επίσης ένα παιδί θέλει να παίζετε διαρκώς και από την ηλικία των 2μιση ετών και μετά, δεν μπορείς να το αφήσεις στην κούνια για να περιμένει μέχρι να τελειώσεις τις δουλειές σου. Οπότε κάνεις όσα βλέπει η πεθερά και μερικές φορές ούτε αυτά.

Όταν λοιπόν το παιδί κοιμηθεί εσύ βρίσκεις αφορμή να κάνεις δουλειές του σπιτιού που με το παιδί ξύπνιο δε θα μπορούσαν να γίνουν. Σκούπισμα σφουγγάρισμα, μαγείρεμα και άλλες τέτοιες δουλειές. Δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου οπότε εκμεταλλεύεσαι την στιγμή.

Γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να κοιμηθείς!

Γιατί σε πιάνει υπερένταση και αγχός για την καθημερινότητα και και και. οπότε αντί να πεις στη μαμά γιατί δεν κοιμάσαι μπορείς να της πεις, πότε θα ηθέλες να ξεκουραστείς για λίγο και θα σου κρατήσω εγώ το παιδί!

 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την μαμά στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close